content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Ağu

Sen Uyanırsan Oyun Bozulacak..!

Her sorulana cevap veren Google ”seçmen” ne demektir, seçmenin yaşı başı kalitesi, kariyeri, kısacası vasfı nedir, ne olmalıdır sorusuna cevap vermiyor.Ya da ağa babalarının emirleri gereği bilerek ve isteyerek veremiyor da denebilir..!

Çünkü her genel bilgi gibi, ülkeler ve insanlar için hayati önem arz eden seçmenle ilgili bütün bilgiler Google aracılığı ile herkese ve her kesime duyurulduğunda seçmen uyanacak, başta ülkesinden olmak üzere dünyadan, dünya siyasetinden ve dünya siyasetçisinden hayata dair her konuda haberdar olacak.
Öyle olunca siyasetçi her istediğini istediği gibi söyleyemeyecek. Söylerse işi bilen seçmenden istediği ve beklediği desteği alamayacak. Dolayısıyla bir şekilde elde ettiği makam ve mevkiler sarsılmaya başlayacak.
En iyisi mi seçmenin bileninden ziyade bilmeyeni makbuldür anlayışından hareketle,Google seçmene dair geniş kapsamlı bilgi içermek yerine, seçmen oy kullanma hakkına sahip kişi demektir deyip kesip atmış..

Öyle olunca kendinden ve bir avuç yandaşından başkasını düşünmeyen gerek ülkemizdeki gerekse dünyada ki siyaset ve siyasetçiler için varsa yoksa kendileri gibi ben diyen, ne verirsen ona eyvallah diyen yaşı ve başı çok da önemli olmayan seçmen…Yani dün ve günümüzdeki gibi bilen değil,b,ilmeyen seçmen makbul seçmendir…!

Ancak, akıl izan sahibi insan, yani ülkenin sevk ve idaresinde görev alacakları bir ölüde oylarıyla belirleyen seçmen,gerek kendisi, gerekse ülkesinin ve ailesinin huzurlu geleceğinin hesabını yaparak kendisinin gelişmesine başkaları engel olmaya kalksa da kendi kendini geliştirmesi için mutlak surette bu işin bir hal çersine bakmalı.

Ancak ne yazık ki geçmişten günümüze ve halen bütün siyasi oyunlar, siyasi entrikalar seçmenlerin uyanmaması üzerine kurgulanmıştır.Bugün gelenin ömür boyu gelmeye devam edeceğini zanneden dünyadan bihaber seçmenler,yattıkları,yada yatırıldıkları uykudan görüldüğü ve anlaşıldığı kadarıyla uyanmaya pek niyetleri yok gibi.
Ama ülkemizde ve dünyada yaşan, yaşanmaya devam eden olaylar gazın ayağının hiçte öyle olmadığına işaret ediyor. Çünkü hazıra dağ dayanmamış diyen atalarımız, üreterek tüketin diyerek insanlarına, özelliklede ülkelerin ve insanların kaderiyle doğrudan ilgili olan seçmenlere atfen boşuna dememiş.

Ülkenin ve insanların kaderi sizlerin elinde olan seçmenler olarak sizleri eline baktıranlara ve baktırmak için akla gelmedik entrikalara baş vuranlara inat, kendinizi yetiştirmek için mutlaka okuyun,okuyun ve okuyarak üzerinize oynanan oyunları kendiniz, kendi elinizle bertaraf ederek ülkelerin ve insanların kendinden bihaber değil,seçmenin ne anlam ifade ettiğini bilerek sandık başına giden seçmen sayısının çığ gibi çoğalmasına katkı sağlayınki oyunları bozulsun diyor,saygılar sunuyorum..
Ahmet Yenin
Sen Uyanırsan Oyun Bozulacak..!

Etiketler : , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank