content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Şub

Şeker Fabrikasında Şiir Dinletisi

Sorgun ilçesindeki Yozgat Şeker Fabrikası’nda Yozgatlı Şairlerce  gerçekleştirilen “Şiir Dinletisi”nde fabrikada çalışan işçiler ve fabrika personeli

şeker tadında doyumsuz bir gün yaşadılar. 
Şeker Fabrikası, Şeker-İş Sendikası ve SOYAŞAD- Sorgun Şair ve Yazarlar Derneği’nin  ortaklaşa düzenlediği “Şiir
Dinletisi ve İmza Günü” Fabrikanın işçi yemekhanesinde gerçekleştirildi..
 Şeker Fabrikası Personel Şefi, Şair Edip Ali Yazgan’ın  organizesinde yapılan şiir dinletisine; Fabrika Müdürü Ali Berber, Personel Müdürü Bekir Aydın,  Şeker- İş Sendikası Başkanı Ömer Macit, Şeker- İş Şube İdari Sekreteri Musa Taşdemir, Mali Sekreter Hasan Özdemir, sendika yönetim kurulu üyeleri Yusuf Güloğlu, Seyit Çınar, , Baştemsilci Çetin Koç, Sorgun Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Durali Doğan, Yozgat Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın, Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir ve  Yozgat merkez, Sorgun ve Sarıkaya ilçesinden aşıklar, şairler katıldı. 

Sunuculuğunu Şair Edip Ali Yazgan’ın yaptığı program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Açış konuşmasını Fabrika Müdürü Ali Berber yaptı. Berber konuşmasında “Yozgat’tan yetişen şair, yazar ve ozanların Türk kültürüne önemli hizmetlerde bulunduklarını ve kültürümüze katkı yaptıklarını” söyledi. Berber, şiir dinletisine katkı sağlayan ve emeği geçenlere de teşekkür etti.

 

Şeker- İş Sendikası Başkanı Ömer Macit’se “Şeker-İş Sendikası olarak bugüne kadar yapılan her türlü kültürel faaliyete, her türlü kültür ve sanat etkinliğine destek olduklarını, bu programa da katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını” söyledi.

SOYAŞAD Başkanı Durali Doğan, YOŞAYDER Başkanı Ahmet Sargın ve Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir’in selamlama konuşmalarından sonra şairler şiirlerini seslendirdiler.  Programa katılan şairler M. Ali İlbaş, Yusuf Koç, Hüseyin Adak, Rıza Kaygısuz, Hüseyin Gök kendi şiirlerini  yorumladılar.

 

Şiir dinletisi Kelami Akdemir’in Türk Sanat Müziği konseri ve katılımcılara hediye takdimi ile sona erdi.
Yoğun İlginin olduğu şiir dinletisine katılanlar “programı zevkle, ilgiyle izlediklerini” belirterek “ dinlemeye doyum olmayan unutulmaz bir gün yaşadıklarını” dile getirdiler.

 İşçi Üzeyir Çelik “Güzel bir program oldu. Bize bu günü yaşatan şairlerimize şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.
Şiir dinletisi sonunda  Yozgatlı katılımcı şair ve yazarlar kitaplarını imzaladılar

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank