- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Şehremini Sözlü’ye Cendere’de Bitimsiz Söz Hakkı!

Sevgili Okur!

İnsan demek, hiçbir değerin kendisiyle ifade edilemeyeceği bir yüceliktir.

Bütün insanlar insan olmanın gerektirdiği bir sorumluluk altındadırlar.

Bizim; İnternet Gazetecisi Hüseyin BAYRAK,

İşadamı, Şair-Yazar Bülent TALAŞ,

Gazeteci ve Ortadoğu Terör Uzmanı Abdurrahim HAKLIKUL,

Radyo programcısı Mehmet ÖZALNIKIZIL,

Ve bendeniz Yüksel MERT; şimdilik haftada bir kere Çarşamba günleri sabah saat 08-10 arasında Adana Lokum Fm’ de “CENDERE” Programında  hep birlikte olmamızın tek ama tek sebebi var.

O da insan ve insanlar olarak Adana’da, Türkiye’de ve Dünya’da neler oluyor bu konularda mikrodan makroya sorumluluğumuzun sorularını birbirimize sormak ve sordurmak bu soru ve sorunlara hep birlikte cevaplar aramak için tartışma tonu son derece yüksek bir program yapıyoruz.

Her programcı kendi özgür ve özgün düşüncelerini açıkça dile getiriyor. Kıran kırana bir program gerçekleştiriyoruz.

Bu anlamda objektif, adil, hakarete varmayan eleştirilerimizi usul-i lisanla ve usul-i kibarla yerine getiriyoruz.

Bu eleştiriler; Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Başbakan, Bakanlar, vekiller, bürokratlar, teknokratlar ve dahi, Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın icraatlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Çünkü inanıyoruz ki, eleştiri olmazsa olmaz bir temel prensiptir.

Eleştirisiz bir toplum uyumaya ve uyutulmaya mahkumdur. Ancak eleştirinin de bir edebi, estetiği, motive edici özelliği,  tahrik edici yanı olmalıdır. Diye düşünüyoruz.

Bu bağlamda geçen programda, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ’ nün, Altınkoza ile ilgili İstanbul Basın Toplantısını, Altınkozayı, Reklam dağılımını ve özelliklede son zamanlardaki bütün Türkiye’de konuşulan ulaşım zammını büyüteç altına aldık ve konuşup tartıştık.

Aynı gün akşamı saat 18’de tekrarı yayınlanırken, 18: 59’ civarında  Sayın Başkan Hüseyin SÖZLÜ radyoyu arıyor ve haklı olarak cevap hakkını kullanması gerektiğini, halkı yanlış bilgilendirdiğimizi ifade ediyor.

Telefona cevap veren görevli arkadaşımız da Programın sabah gerçekleştiğini, bu yayının yayın tekrarı olduğunu ifade ediyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüce halkımızın takdir ve tensipleriyle kazanan Şehremini Hüseyin SÖZLÜ’ ye gönül kapılarımız ve CENDERE programının kapısı sonuna kadar açıktır.

Bu nedenden dolayı bende CENDERE ekibi adına Sayın Başkanımız Hüseyin SÖZLÜ Bey’i  24/09/2014 Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz CENDERE Programına cevap hakkını bitimsiz olarak bütün detaylarıyla  kullanmak üzere MERTÇE davet ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla…