- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Şefaat Mitolojisi!..

Değerli okurlarım! Peygamber Şefaatçi midir? Rehber midir?

Allah(cc) Kitabında defalarca peygamberin sadece bir uyarıcı olduğunu söyle-yip durmaz mı?

Der ki: (10/49'da Hz."Muhammed, kendine bi-le yarar ve zarar veremez" 13:16, 25/3, 34/42, 48/ll)'de.

Ahrette hiç kimse hiç kimseyi kurtaramaz" 2/48, "Ve öyle bir gün-den korkun ki, o gün hiç kimse, kimsenin yerine bir şey öde-yemez. Kimseden şefaatte kabul edilmez, kimseden fidye de alınmaz ve onlara hiçbir yardım, da yapılmaz.” denilmez mi?

Değerli okur! Ayetler o kadar net ki, Allah'tan başkasının Yargı Gününde şefaat ederek kur-taracağına inanmak, Allah'a eş koşmaktır yani putpe-restliktir. 

Putperestler ne diye putperest ol-muşlar?

Bu tür inançları yüzünden değil mi?

Kur’an, tüm şe-faatin Allah'a ait olduğunu (39/44) Ve Yargı Gününde (2/254)'de Şefaatin olmayacağını bildirmektedir.

Şefaat mitolojisi, sayısız insanın ateş halkı olmasının tek sebebi ve şeytanın en etkili, en hileli bir tuzağıdır.

“Hıristiyanlar İsa'nın Tanrı'nın yanında kendilerine şefaat edeceğine inanırken sapıyorlar da neden Müslümanlar, Muhammed'in şefaatini umunca sapmıyorlar?..”

Doğal olarak en sonunda her iki nebi de “putlaştırılmış” olmuyor mu?

Bu “şeytani” usta yalancıların uydurduğu “şefaat kavramı” tümüyle “mantık dışı-dır.”

Allah'ın(cc) yasaları ile çelişmektedir.

Güya bunlara göre Muhammed,(avs) Yargı Günü şefaat etmek için Müslüman araya-cakmış. Hak edenleri Allah'a soracakmış. Allah'ta ona bildi-recekmiş. Bunun üzerine Nebi dönüp bu kişinin cenneti hak ettiğini anlatacakmış.

Olur mu böyle şey! “Haşa! Allah Muhammed'in (avs) sekreteri” mi?

Allah tüm bunlardan yüce değil mi? “Şefaatin, kendilerini kurtaracaklarına inananların, Yargı Gününe inanmadıklarını” bildiren(74/46-48) ayetleri çok il-ginçtir.

Yargı Gününde şefaat ile kurtulacaklarına inananların Yargı Gününe inanmadıklarını bildirmek ilk bakışta bir çeliş-ki gibi gelebilir.

Ne ki, Yargı Günü kavramının Kur'an'daki tanımına baktığımızda, şefaate inananların Yargı Gününe inanmasının mümkün olmadığını anlarız “Nedir acaba o ceza günü? O gün hiç kimse başkası için bir şey yapamaz. O gün iş Allah’akalmıştır”.(82/18-19), ayetleri Yargı Gününü, çok net biçimde tanımlar.

“Hazreti İbrahim’in babası için,

Hazreti  Nuh’un  oğlu için,

Hazreti  Muhammed’in amcası, kızı ve yakın akrabaları için şefaat edemeyeceği Kur’an-i bir gerçek iken”; Neden bunca insan, “bir şeyh”, “tarikat lideri” yada “evliya”nın, kendileri ve hiç tanı-madıkları insanlar için “şefaat edeceğine” inanırlar?!!!...

Nedir bun-ları böyle zorlayan?

Bunun cevabını Emevi’nin allak bullak ettiği geleneksel literatürde değil, arı duru “Kur’an  

İslamı”nda aramalıyız.

“Biz bu Kur’an-ı öğüt almak isteyenler için kolaylaştırdık. Yok mudur öğüt alan.”(54/17,22,32,40)

Şefaat tamamen Allah’a aittir…

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Benim karakterim bağımsızlıktır…

 

DÜŞÜN-TAŞIN

Allah kuluna kafi değil mi?...

 

GÖNDERMELER

-Türk -Mısır İş Formu’nda konuşan Başbakanımızın, (Söğüşlenmiş) kavramıyla ilgili esprisinin, bırakın salondakileri tüm mısırlıları kahkahaya boğduğunu duydunuz mu?

-Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ Bey’in mütevazı, samimi ve MERT tavırlarıyla herkesin, herkesimin gönüllerinde taht kurduğunu biliyor musunuz?

-Hüseyin Bayrak’ın ‘Öküzün Altında Buzağı Aramak’ adındaki köşe yazımı aslına uygun bir şekilde tekrar yayınlamasının hikmet-i sebebini bilmeyen var mı?

-“Ortak akılla, hereksin projesi ve önerisiyle, sen-ben kavgası yapmadan özelliklede hanımların öngörüsüyle bu kenti en üst noktalara çıkartabiliriz.” Diyen Şehremini Zihni Beye katılmayan var mı?

-Gadir Hum bayramı ile ilgili köşe yazımızın (http://www.ajans01.com/yazar/12353-gadir-hum-bayrami.html )kentimizde ve ülkemizde barış, sevgi ve güven’in timsali, çimentosu konumundaki Arap yurttaşlarımız tarafından ilgiyle okunup takdir edildiğini biliyor musunuz?

-HBY’yi konuk olarak İstanbul’a davet eden Adanalı televizyon programcısı ünlü hanımın kim olduğunu merak ediyor musunuz?

-İnşallah! Cüma günü İstanbul/Beylikdüzü /Tüyap Kitap Fuarı 2. Salon 604-E TOGAN YAYINLARI Standı’nda gün boyu kitaplarımı imzalayacağımdan habersiz olan var mı?

 -Başımıza gelen bir kaza nedeniyle, tüm sevinçli ve hüzünlü günlerimizde her an kendisini yanımızda hissettiğimiz Adana Valisi sevgili dostum Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere, Mehmet YAĞCI bey ve tüm Adana Devlet hastanesi personeline, telefon ve telgrafla bizlere moral veren eş-dost, hısım akraba ve yakınlarıma bitimsiz şükranlarımı sevgi ve saygılarımla arz ediyorum.

-Perşembe Günü CHP’den Turgay DEVELİ, MHP’den Oktay VURAL, Ak Parti’den Fatma Gürkan ZOPÇUK ve Adana Şehremini v Zihni Aldırmaz ve sürpriz konukların telefonla katılacakları saat 21:00 da başlayacak olan Kanal T’deki “Söylenmez ki Söyleyesin” adındaki programa konuk olacağımdan haberiniz var mı?