content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Eyl

Seçmen Yetişmeden Siyasete Kalite Gelmez.!

Seçmen Yetişmeden Siyasete Kalite Gelmez.!
Cennet vatan Türkiye’nin dün,bugün ve halen içine düştüğü ve düşürüldüğü olumsuzluğun seçilenlerden ziyade baş sorumlusu sorumsuz seçmenlerdir.Seçmenlerin hepsi olmasa dahi, yarısı olsun sevdikleri ve saygı duydukları siyasi partilere üye olup kendilerini yetiştirmezlerse siyasete kalite gelmez.
Kısa süre evvel 07 haziran 2015 pazar günü ülke genlinde olduğu gibi Ünye ve genelinde yapılan genel seçimle milli irade AKP-CHP-MHP ve HDP şeklinde tecelli etti.
Ama her ne hikmetse millet iradesi olarak kabul gören 7 Haziran 2015 genel seçiminden memleket ve millet yararına olacak güçlü bir koalisyon hükümeti çıkmayınca yada kasıtlı olarak çıkarılmayınca, ülkeyi ve milleti düşünmeyenlerin yüzünden 01 Kasım 2015’de yapılması planlanan erken bir genel seçim çıktı..!
Hadi bakalım hepimize kolay gelsin.Ülkemize ve bütün insanlarımıza hayırlı olsun inşallah..
Seçimlerin yapılış gayeleri,her seferinde seçilerek bir eli yağda bir eli balda aldığı en yüksek maaşla gününü gün eden beyler tarafından değil,birilerine göre oy deposu olarak görülen seçmenler tarafından bilinmediği,anlaşılmadığı ve hatta kavranmadığı müddetçe millet olarak,birilerinin olmadı baştan demesi üzerine temcit pilavı gibi önümüze sürülen seçim sandıklarının başına boş-boş gelip giderek, hem kendi bütçemize,hem de devletimizin bütçesine zarar vermeye devam ederiz.
Ülkemizde dün bugün ve halen yapılmış olan bütün seçimlerden millet ve devlet kazançlı çıkması gerekirken, seçmenlerin, özelliklede kararsız seçmenler ile sudan sebepler yüzünden sandığa gitmeyen kendine saygısız ve sorumsuz seçmenlerin yüzünden devlet ve millet zararlı çıkmıştır.Böyle giderse çıkmaya devam edecektir.
Bize göre toplam seçmenin tümü sevdiği siyasi partilere üye olsa hem ülke hem de insanlar için daha iyi ve yararlı olur.Ama bütün seçmenler üye olmazsa,yada olamazlar ise seçmenlerin yarısı dahi üye olsa ülkede ve Ünye’de yapılan seçimlerin kalitesi artar.
Seçmen oyunu zorla değil,bilerek ve isteyerek zevkle kullanır.Seçmen hem kendisinin,hem de kullanacağı oyun önemini bilerek sandık başına giderse bir oyun ne kadar önemli olduğunu kanıtlamış olur.
Seçmenin gerek isteyerek,gerekse istemeden yüzünü görmekten,sesini duymaktan bıktığı ve usandığı aynı isimler ve yüzlerden kurtulması için sadece seçmenler değil,memleketini ve milletini düşünen siyasetçilerin vereceği destekle sevdikleri ve saygı duydukları siyasi partilere üye olmaları hem siyaseti renklendirir,hem de siyasete önemli ölçüde kalite getirecektir.
Biz ve bizim gibi düşünerek yaşayan insanlara göre Ülkede huzurun,insanlar arasında birliğin ve kardeşliğin sağlanması ve siyasete kalite gelmesi için, seçmen yaşına gelmiş her insanın, oy verme hakları olduğuna göre resmi ve sivil bütün seçmenlerin görüş ve düşünceleriyle örtüştüğü,gönül verdiği partiye tamamının olmasa bile yarısının üye olması birinci ve en önemli koşuldur.
İkinci ve en önemli koşul ise,her seçmen kendine bir parti bularak üye olduktan ve dışarıda bir tek seçmen kalmadıktan sonra, bütün seçmenlerin,ağır hastalık dışında hiçbir mazeret ileri sürmeden,hiçbir bahaneye sarılmadan sandığa giderek oyunu onur ve gurur içinde kullanmasıdır.
iki önemli koşul yerine getirildikten sonra, seçimlerin yapılış gayesine uygun olarak bütün seçmenler severek ve isteyerek sandık başına gider.T.C.Devletinin ne yaptığını nasıl yaptığını bilen,kendinden emin seçmeni olarak onur ve gururla oyunu kullanır.Ondan sonrada bugün olduğu gibi şu kadar seçmen sandığa gitmiş olsaydı seçimlerin sonucu öyle yada böyle çıkmazdı bahanesiyle yeniden milli iradeye başvuralım diyen olmaz diyor,saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Seçmen Yetişmeden Siyasete Kalite Gelmez.!

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank