content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Oca

Seçime Kadar “Milliyetçi”, Sonra Yine Eşbaşkan

Wikileaks Belgelerinden, Amerika’nın Irak’ı işgali için, nasıl da Amerika’ya yardım ve yataklık yaptığımız bir kez daha ortaya çıktı. Amerika’nın Irak’ işgali sırasında, Irak’ta ülkesine ihanet eden ve Amerika ile işbirliği yapan generalleri, Amerika, Türkiye ve İncirlik üzerinden Amerika’ya taşımış.

Bir Mart teskeresinin Mecliste ret edilmiş olmasına karşın, RTE’nin nasıl da, kanunsuz bir şekilde, Türk Devletini Amerika’ya kullandırttığı açığa çıkmaktadır.

Meclis kararı olmaksızın, Türkiye’nin topraklarına Amerikan askeri, silahı ve uçağı alınmış, İncirlik’ten 4496 kez uçaklar kalkmış, Irak halkını bombalamıştır.

RTE’de verdiği bir demeçte, “Irak’taki Amerikan askeri için dua ediyoruz” demiştir. Kendisinin Amerikan Projesinde görevli olduğunu, bu görevin ona verildiğini söyleyip durmuştur.

Ancak  seçimlere az kaldı. Şimdi ‘milliyetçilik’ zamanı.

Çünkü ülkenin Müslüman’ı cemaatçiler eli ile camisinin Kiliseye dönüştürülmesini istemiyor. Laikleri de ülkenin gerçek düşmanının ve Türkiye’yi bölmek isteyenin Amerika olduğunu biliyor.

Seçimlerde oy verecek olanlar da bunlardan oluşuyor.

RTE kendisini, ister istemez, geçici de olsa milliyetçi görünüm çizmek zorunda hissediyor.

Geçici milliyetçilik, emaneten milliyetçilik, mobil milliyetçilik, ne derseniz deyin, böyle bir uygulamanın içine girdi.

Girdi girmesine de, geçmişi bir türlü peşini bırakmıyor.

Bir taraftan Açılımlar vasıtası ile federasyon ve bölünmenin değirmenine su taşırken, öte yandan tek vatan, tek millet, tek devlet diye söylemler geliştiriyor. Federasyon alt yapısı için Anayasa hazırlıkları yaptırıyor.

Ordu ve yargı ile savaşı, kendi tabanında prim yaptığı için, bu savaşı sürdürüyor.

Hem orduyu PKK ile olan savaşında, darbe demokrasi safsatası ile edilgenleştireceksin, arkasından milliyetçilik ve vatanperverlik görünümü vermeye çalışacaksın, biraz eğreti durmuyor mu?

Milli değerler ile savaşanların, dışarıdan yönetildiğini gittikçe halkımız anlamaktadır.

Ben her zaman halkımıza güvendim. Yeter ki, önderleri onlara Saddam’ın generalleri gibi ihanet etmesin.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Seçime Kadar “Milliyetçi”, Sonra Yine Eşbaşkan”

  1. 1
    Murat Serdar Arslantürk Says:

    Sayın Esinoğlu,
    Tespit ve değerlendirmelerinize bütünüyle katılıyorum.
    Ancak bu ülke mevcut siyasi iktidar gibi nice badireler atlatmayı bilmiş, deneyimli bir toplumdur. Üzüldüğüm; Tayyip bey sonrası iktidarı devralacak olanların karşısına dağ gibi dikilmesi kaçınılmaz haldeki 10 yıllık savurganlık, peşkeş, yolsuzluk ve ötekileştirmelerin bilançosudur. Bunun altından kalkmak, Tayyip bey'i sandığa gömmekten daha zor olacaktır.
    Saygılarımla.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank