content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Eki

Seçime Beş Kala

Evet, yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Bağımsız adaylar ve partilere bağlı aday adayları kendilerini tanıtma turuna başladı. Yoğun ve çekişmeli geçecek bu secim sürecinde bizler belediye başkanlığımızı yapacak şehrimizin gelişimini sağlayacak, birlik ve beraberliğimizi koruyacak yetenek ve kapasitede olan aday adayımızı iyice tanıyacak ve ona şehrin anahtarını teslim etmiş olacağız. Sadece şehrin anahtarını değil geleceğini de teslim edeceğiz.  İlk önce adayların geçmişine, kişiliğine, karakterine, sonrada bağlı olduğu partiye bakarak karar vereceğiz. Vaatleriyle yapabileceklerinin tutup tutmayacağına, gerçekçiliğine ve verdiği sözlere göre değerlendireceğiz. Gözü kapalı gidip sandık başına rast gele diyerek oy kullanmayacağız. Belediye başkanı, şehrin Valisi ve rektörü bir şehrin gelişmesinde ya da geri kalmasında en önemli etkendir. Bu nedenle seçimimizi titizlikle ve bilinçli olarak, kırk ölçüp bir biçerek enine boyuna araştırıp tartıp düşünerek yapmalıyız. Yanlış karar ve yanlış seçim şehrimizi gerilere götürebilir.

Gelecek kişilerin ise hiçbir şekilde kendi ve yakınlarının çıkarlarını değil şehrin ve halkın çıkarlarını koruyup gözeterek ve düşünerek gelmeleri gerekmektedir. Adaletli, merhametli, kapris ve kibirden uzak insanların başa geçmesi en büyük temennimizdir. Çalışmaları ve projeleri şehrimizin ve halkımızın gelişmesine kalkınmasına yönelik olmalıdır. Sivas’ın daha çok projelere ve kalkınmaya ihtiyacı vardır. Göçlerin önüne geçmek için iş sahalarının artırılması, halkın ekonomik refaha kavuşması gerekmektedir. Şiddetin, boşanmaların aile içi kavgaların hırsızlıkların tek sebebi işsizlik ve geçim sıkıntısıdır. Genel ve yerel seçimlerde bu konularda elle tutulur projeler üretilmesi, kaynakların iyi analiz edilerek ve bizlere sunulması gerekmektedir. Böyle adaylara bizlerde elimizden geldiğince destek oluruz tatbikî.

Diğer bir konuda eyalet sistemine geçme yolunda ilerlerken valilerinde seçimle gelmesini istiyoruz.  Genel seçim öncesi yapılması uygun olur. Genel ve yerel seçim tarihleri arasında bir tarihin ayarlanması en doğru karar olur.  Seçimle gelen belediye başkanı ve valilerin çalışmalarına bakarak genel seçimlerin daha rahat olacağını düşünüyorum. Belediye başkanı ve valilerin çalışma şekli başarısı gelecek başbakanın belirlenmesinde de kolaylık sağlayacaktır.

Ayrıca vekilleri seçerken bizi temsil edecek vekili biz seçmek istiyoruz. Partilerin hazırladığı hazır listeyi değil. Kişiyi ve partiyi tek tek seçelim. Sıralamayı halk belirlesin. Örneğin partiye oy vereceğim ama 1. Sıradaki adayı istemiyorum. Neden mecbur kalayım. O zaman çok insan oyunu değiştiriyor.  Sırf adaylar yüzünden partisinden vazgeçenler var. Ya da başka partiye ve adaya oy kullanıyorlar. Hatta geçersiz ve boş kullananlarda oluyor. Bütün bunların biran önce çözümlenmesi gerekmektedir.  Gönül rahatlığıyla partimi ve adayımı seçeyim. İkilem yaşamayayım. Adaletli secim bence budur.  O zaman adaya oy kullanamıyorsak biz partileri seçelim adayları parti başkanları atasın. Memurlar gibi. Ne anlamı var ki secimde aday listesinin.

Bu arada aday adaylarına bakıyorum da ne kadar heyecanlılar. Secim süresince sıcakkanlı, güler yüzlü, sempatik, alçak gönüllü,  sevecen ve anlayışlılar. Yorulsalar da şikâyetçi değiller. Bütün sıkıntılara zevkle katlanıyorlar. Çoğunlukla secim bitene kadar.  Seçimden sonra 360 derece dönüyorlar. Tanıyamaz oluyorsunuz. Yani seçim süresince yüklendikleri bütün programlar siliniyor fabrika ayarlarına geri dönüyorlar. Tatbikî değişmeyenlerde var. Çok az sayıda olsalar bile… Şimdilik gözlemlerim bu kadar bakalım zaman neler gösterecek.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank