content
09 Haz

Seçime Beş Kala Son Bir Analiz

12 haziran seçimleri benim gördüğüm en enteresan seçim kampanyasına sahne oldu diyebilirim.Yaşanan olaylar, propaganda sekilleri, skandallar, vaadler ve projelerle bu seçim geride kalanların hepsinin önüne gecti.

Bu seçimi farklı kılan ilkşey propagandanın daha farklı yollardan yapılmasıydı. Televizyon reklamları bu sürecin en gözde propoganda aracıydı. Bence bu yöntem diğerlerine göre daha etkili vede daha temiz 1 yöntem.Bu televizyon reklamları sayesinde sokaklar afiş çöplüğüne dönmedi.Hem görüntü hemde cevre kirliliği daha az oldu.

Kasetler ve kaset skandalları bu sürecin cok dikkat ceken baska bir olayıydı. Bu kaset operasyonları kimin işidir bilmem ama seçime öyle veya böyle damga vuracagı kesin.Bu kasetlerin mhp ye olan etkisini secim sonuçlarından sonra daha net görecegiz.

Bu saydıklarım dışında Cüneyt Arcayüreğin dile getirdiği İnan Kıraçın iddası gündeme damga vurdu.İnan bey Chp nin seçimi kazanacagını iddaa etmiş,yada temennisini dile getirmiş. Bu son derece normal.Koç Grubunun ve onların temsil ettiği zihniyetin Ak Partiden hoşlanmaması son derece normal.Bunda yadırganıcak hiç1sey yok.2007 seçimlerinden öncede Mustafa Koç chp&mhp koalisyonu rüyasındaydı.

Hernekadar Onlar içten içe Ak Partiye karsı bir nefret besleselerde;cüzdanları onları yalanlıyor.Son açıklanan listelerde KOÇ ailesi servetine servet katmış.Bu ne yaman çelişki anne deyip devam edelim.Servetleri arttığı halde bu davranısları nasıl acıklayacagız?Bunu Düz bir mantıkla açıklayabilmek pek mümkün değil.Eeee peki nedir bunun acıklaması o zaman???

Bu davranısların nedenini kısaca acıklamaya calısırsak;son sekiz on senede Türkiyede taslar yerinden oynadı.Özellikle ergenekon operasyonuyla birlikte artık hiç1sey eskisi gibi degil.Askeri&sivil bir bürokratik düzenin yani jürokrasinin yerini azda olsa demokrasi aldı.
Bir telefonla bakan görevden aldıranlar, basbakanı pijamalarla karşılayanlar, faizler %50&60 lardayken havadan para kazananların, banka hortumlayanların, kısaca düzenden cıkar saglayanların düzene göbekten baglı olanların EFENDİ lerin devri artık bitti.Onlarda giden geminin ardından bakarken bunu kavgasız gürültüsüz kabul etmesini beklemek saflık olur.

Birde bu anlattıklarıma ilaveten 28 Şubatta yasananları eklerseniz,orda olanın sadece Refah partisinin iktidardan gitmesi olmadıgını işin içinde gümrük birliği meselesini,batan bankaları, İMF den gelen paralarıda düşünürseniz karsınıza cok ama cok enteresan bir tablo cıkıyor.

Son olarak dahada taze bir gelişmeyi yorumlayıp,seçimlerle ilgili birde rengimizi ve tahminimizi paylasıp yazıyı bitirelim.

Son günlerde yasan ve secim sürecinde olan garip olayların sonuncusuda Kürtçe ezan meselesi; bunu duydugumda gercekten cok ama cok sasırdım.Bunun mantıgını anlamak mümkün değil.Bu Türkçe ezan meselesi önceki seçimlerde mhp nin basını yemişti. Sanıyorum bu seferde kürtçe ezanda bdp nin canını yakacak. Acaba bununda okyanus ötesiyle ilgisi varmı?Herseyi 1 komplo olarak görüp bunu okyanus öteesine dayandırmak?Son günlerin ve ergenekon medyasının ergenekon zihniyetinin ürünü bu davranışı anlamak mümkün değil.Bu paronayaklıgı ne kadar daha yaparlar acaba?İnsanlar kendisi gibi bilir herkesi deyip fazla uzatmadan konuyu kapayalım.

Gelelim yazarın yani benim tercihime;Ben bu seçimde oyumu Ak partiye verecegim.Çünkü bu seçim de aynı anayasa referandumunda oldugu gibi cok önemli.Burda ya statüko galip gelecek ya halk,Ya Askeri&sivil vesayet sürsün diyenler kazanacak yada yeter söz milletin diyenler.Bu seçimde taraflar cok ama cok net.Birbirinden beslenen 3 kardes parti bir yanda Ak parti bir yanda.
Ayrıca bu zamana kadar cumhuriyet tarihinde yapılamayanları yaptıgı için,cetelerle cuntalarla mücadelenin sürmesi,bir daha darbelerin muhtıraların yasanmaması için yeni bir anayasa için kürt sorununda akan kanı durduracak tek güc onlar oldugu için oyumu vericem.

Gelelim 12 haziran akşamıyla ilgili tahminlerimize.Ak parti %45&50 arası bir oy alıp mutlu olur.Bu gayet normal.Chp %24-28 bandında bir oy alır,onlarda 1önceye göre oylarını arttırıp;basarılı olduk deyip mutlu olurlar.Mhp %10-11 civarında bir oy alıp barajı gectim diye mutlu olur.Bdp ve bagımsızları 30 civarı adayını meclise soktum diye mutlu olur.Kısaca benim tahminim 12 haziran akşamı herkes kendince mutlu olur.
Birtek ulusalcı kemalist Cumhuriyet güç birliği ve onları destekleyen en beyaz türkler;Türk jekobenleri bizleri aptallıkla suclayıp mutsuz olurlar.Eh ne yapalım canım buda onların kaderi...

(Bu yazı yayımlanmasından tamı tamına 3 gün sonra 12 haziran seçimi yapılacak.Bu seçimin milletimize hayırlar getirmesi en büyük dileğim.)

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Seçime Beş Kala Son Bir Analiz”

  1. 1
    faruk gülgönül Says:

    kemal kardeşim ağzına sağlık bi kaç şeydaha ekleyebilirdin ak partinin yaptıkları yapacaklarının teyminatıdır. bence ak parti %50gecer mhp barajı aşamaz chp % 25&26 kalır yorumlarının devamını bekliyorum

  2. 2
    Kemal ERCAN Says:

    saol dostum güzel yorumun için,umarım hersey 12sinin aksamı cok daha gzl olacak...



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank