- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Seçim Hükümeti Kurulmalı…

Evet diktatör Başbakanımızı kurtaracak tek proje bence budur!

Kurulacak bir SEÇİM HÜKÜMETİ...

Zira ERDOĞAN deyim yerinde "tükürdüğünü yalayamıyor!" Geri adım ATMIYOR değil; ATAMIYOR!

Çünkü kendini şartlandırmış...

-Ben ne dersem o olur...

-Ben söyledim olacak!

-Ben... Ben...

- Benim sözlerimin üzerine söz yok!

Ne Meclis başkanını takıyor, ne Vekaleten bıraktığı Başbakan yardımcısının sözlerini kabulleniyor,  ne de Cumhurbaşkanını kaale alıyor!

"Bunların hepsi benim sayemde var, onun için benim önüme geçemezler" diye düşünüyor herhalde....

Mutlaka ki içlerinde de bunun kavgası, gürültüsü var olacak ki; onlar da "TEK ADAMLIĞI" kabullenemiyorlar!

Örneğin ARINÇ biliyorsunuz ilk Gezi Parkı eylemcilerinden özür dilemişti! Cumhurbaşkanı GÜL ise "mesaj alınmıştır" demişti!

Başbakan Afrika'da soran gazeteciye; "kim neyin mesajını almış! Nasıl bir mesaj verildiğini söyler misiniz? Siz nasıl bir mesaj aldınız?" şeklinde gazetecilere soruyu çevirmiş ve o saatten itibaren yüzü ekşimiş,  hiç amma hiç gülmemişti!

İşte o gün, bu gündür, Başbakan ERDOĞAN'ın kafası bozuk! Hatta bazı kaynaklardan ARINÇ'ın istifa ettiği ancak "kol kırılır yen içinde kalır" diyerek ikna ettiklerini kuşlar söylüyor!

Tabii Başbakan tek adamlığa oynadığı için yükü paylaşacak birilerini pek bulamadığı için haklı olarak asabileşiyor, kinleniyor, sesini yükseltiyor ve kırıcı olmaya devam ediyor!

Bir taraftan seçime hazırlanıyor, bir taraftan Başkanlığa hazırlanıyor, bir taraftan 3 dönemi dolduran milletvekilliği sıkıntısı, bir taraftan GÜL'ün Cumhurbaşkanlığının 2.kez söz konusu olması, bir taraftan Gezi Parkı eyleminin bu derece vereceği sıkıntının hesabının yapılmaması, demokratik hakkını kullanan vatandaşa GAZ ve SU müdahalesinde AŞIRIYA kaçılması, bir taraftan AKP'lilerin de içinde bulunduğu GECE YÜRÜYÜŞLERİ... vs.Başbakan ERDOĞAN'ın beynini allak - bullak etmiş durumda! İster istemez HATA üstüne HATA yapıyor! Tabii bunu AKP kökendi söz sahibi siyasilerin de yüksek sesle dile getirmeleri Başbakanı çileden çıkarmaya yetiyor..!

Sözün Özü!

Bence Başbakanı normale döndürecek, moralini düzeltecek ve çevresini kırıp - dökmeyecek tek hareketi Cumhurbaşkanı GÜL yapabilir!

Nasıl?

Bakanlarla birlikte başlarına atayacak bir başbakanla seçimlere kadar gidilebilecek GEÇİCİ bir SEÇİM HÜKÜMETİ kurmak! Bu durumda sokaklar durulacak, herkes seçim derdine kapılacak ve geçmiş UNUTULARAK, geleceğe yelken çekilecek...

Ben başka bir kurtuluş yolu bulamıyorum!