- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Seçilmiş ve Atanmışlar İsterse Olur

Cennet vatan ülkemizin Allah vergisi tabii ve doğal güzelliğe sahip güzide İllerinden biri olan Ordu ve ilçelerinde dünyaya gözlerini açmış insanların istedikleri araca istedikleri yerde binerek Samsun’a seyahat etme özgürlüklerine uzun zaman evvel konulanve halen devam eden ambargonun bir an evvel kaldırılması için seçilmiş ve atanmışlarımızın harekete geçmeleri en önemli hasletimizdir.

İleri demokrasi diyerek ortalığı ayağa kaldıran seçilmiş ve atanmışlarımız isterse seyahat özgürlüğüne konan ambargo derhal kalkar.

Çünkü bu sıkıntı günümüzde yaşanmaya başlanmış bir sorun değil, ama günümüzde bu işin dozu iyice artmış ya da artırılmıştır. İnsanların seyahat özgürlükleri konusuna falanca kişi ya da kişiler şöyle yapıyorlar, böyle yaptırıyorlar diye geçmişte ve halen insanlarımızın seyahat etmelerine mani olan olumlu ve olumsuz olayları detaylarına inerek kamuoyu ile enine boyuna paylaşmanın gereği yok.Atalarımız ne güzel demiş deştikçe kötü kokar” diye, biz bu olumsuzluğun deşilmeden kısa yoldan ortadan kaldırılmasından yanayız.

Geçmişte bu ve benzeri konuda yaşanan olumsuzluklarda birçok insanımızın canı yandı. Senin aracın şu aradan yolcu alır benim aracım alamaz kısır çekişmesi yüzünden maddi ve manevi bedeller ödendi. Hala aynı sıkıntı devam ediyor. İnsanlarımız kendi memleketlerine ait araçların dışındaki araçlara ne yolcu verebiliyorlar, nede alabiliyorlar!

Kısacası insanlarımızın iki günlük fani dünyada istediği yere istediği araca binerek seyahat etmeleri bir şekilde engelleniyor. Hem daha çok demokrasi diyoruz, hem de insanlarımızın yaşama hakları başta olmak üzere seyahat etme haklarına engel olanları görmezden geliyoruz. Bunu kim nasıl izah edebilir.

Henüz hafızalardaki yerini koruduğunun düşündüğümüz seyahat özgürlüğüne ambargo konması konusunda yaşanan irili ufaklı olumsuzlukları detaylarına inmeden günübirlik seyahat edilen iki yakın il olan Ordu ve Samsun’nun seçilmiş ve atanmışlarının geçmişte bir araya gelerek çözmeye çalıştıkları fakat başarılı olmadıkları hususunu bir kez daha hatırlatalım ki insanlarımız bizim için bunlar ne yapıyor, ne demek istiyorlar diye hakkımızda yanlış bir düşünceye kapılmasınlar.

Bizlerin tek amacı ve hasleti, insanlarımızın gerek zaruretten, gerekse keyfiyete dayalı olarak seyahatlerini huzur ve güven içerisinde yaparak iki günlük fani dünya da hayatını insana yakışır biçimde ailesi başta olmak üzere eşi dostu ve yakınlarıyla sürdürmelerine karınca kararınca katkıda bulunmaktır.
Bu konuda iki güzide il olan Samsun ve Ordu’nun devlet adına milletine hizmet etmek üzere görevlendirilmiş seçilmiş ve atanmışlarının (valiler, emniyet müdürleri, bölgenin milletvekilleri, her iki ilin ve ilçelerinin Şoförler Odası başkanları) bir araya gelerek, seyahat özgürlüğünü kısıtlayan olumsuzluğa bir an evvel dur demeleri en önemli isteğimizdir, arzumuzdur ve hasletimizdir diyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
Seçilmiş ve atanmışlar isterse olur