- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Şayet Barışa ve Aktörlerine Şans Verilirse!

Ne zaman ki farklılıklarımızı tanışma vesilesi olmaktan çıkardık, içinde yaşadığımız coğrafyamızı da cehenneme çevirdik.

Bu millet korku ve ümitsizliği hak etmiyor. Bu cennet coğrafyayı cehenneme ve kardeş halkları düşmana dönüştürenler utansın. Eski manzaralara geri götürmek adına çaba gösterenlerin yüzü kızarsın ve muvaffak olamasın inşaAllah!  Bu bir beddua değil duadır.

Hep başkalarına, bizden olmayanlara hoşgörülü olmayı öğütlediler. Onlara da hoşgörülü olalım ama bizden olanları da bu hoşgörüden mahrum bırakmadan yapmalıyız diye düşünüyorum. Bizden olmayanlara hoşgörülü olmayı telkin ederken, birbirimize duyduğumuz bu nefret niye? Nedir bu kin ve nefret?

Artık birbirimize karşı hoşgörülü olmanın zamanı gelmedi mi? Artık birbirimize tahammül etmenin zamanı gelmedi mi? Aksi davranışlarda bulunmaktan kaçınmanın zamanı gelmedi mi?

Zira yıllarca kendi renginden başka bir renge tahammül etmeyen bir nesil oluşturulmak istendi. Bunun için bedeller ödendi ama bu bedeli ödeyen halklar, bir türlü bu oyuna gelmedi. Bu zihniyetin oluşturduğu düşünce ve anlayış, bu uğurda verilen bedelleri hep bu halklara ödetti. Bu bedeli sadece malıyla değil, canıyla, ciğeriyle ödeydi bu halklar.

Artık buna dur demenin zamanı gelmedi mi?

Zira buna dur denilmezse; böylesi bir ruh haline sahip olan anlayış ve düşünce, zamanla kendinden olana da tahammül etmez bir hale gelecektir.

Bu millet çok badireler atlattı. Ne kirli planları boşa çıkardı, bunu da atlatacak. Şayet her şey yolunda giderse, barışa ve aktörlerine şans verilirse. Nisan ayında barış/çözüm süreci hızlanacak diye umuyorum. İlk adım olarak başta çok ağır olan hasta mahkûmlar bırakılabilir. Kaynaşma ve tahammül adına; Toplumsal pişmanlık ve toplumsal helalleşmenin zemini hazırlanacak. TMK'da ya düzenleme yapılacak veya TMK kaldırılacak! Daha sonra da yasal güvence adımı atılacak.

Şimdilik bunları öngörebiliyor, umuyor ve diliyorum! Zira artık bu coğrafyanın her zamankinden daha çok barışa ve birlikteliğe ihtiyacı olduğunun farkına varılmalıdır.

Siyahın, mavinin, beyazın, sarının, kırmızının ve diğer tüm renklerimizin bir arada, ahenk içinde ve Gökkuşağı misali bunu temaşa edenlere huzur veren bir hal almasının zamanı gelmedi mi?

Ne zaman ki farklılıklarımızı tanışma vesilesi olmaktan çıkardık, içinde yaşadığımız coğrafyamızı da cehenneme çevirdik. Farklılıklarımızın “tanışma vesilesi olması niyetiyle” oluştuğunun farkına varmamızın zamanı gelmedi mi? Evet canlar, gelin tanış olalım!

*OHAK-DER Başkanı

Kaynak: http://www.haberdiyarbakir.com/sayet-barisa-ve-aktorlerine-sans-verilirse-62690h/#ixzz2xIOT9QEb [1]