content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Ara

Savaş Psikolojik Değil, Doğrudan Operasyon

 İçinde yaşadığımız süreci değerlendirmek ve ne olduğunu anlamak için epey zihin mesaisi sarf ettik. Asimetrik savaş mı, psikolojik savaş mı diye epey kıvrandık. Epeyce oyalandık.Şimdi de kurumlar arası savaş mı, hükümet ile Ordu arasındaki savaş mı diye son olayların içine girdik.

Bir zamanlar bu günleri öngörmeye ve anlatmaya çalışırken, bazıları bize savaştan bahsediyorsunuz bu bir abartıdır diye eleştiri yapıyorlardı. Bakıyorum, o eleştirileri yapanlar bir savaştan bahseder oldular.

Bizler savaş mıydı, psikolojik miydi diye zaman kaybederken, Gladyo Ordu, yargı ve bürokrasi içindeki örgütlenmesini her türlü operasyon yapacak aşamaya getirdi.

Genelkurmayın kalbine girdi ve şimdi belge topluyor. Yanlış bir şekilde, bir yıla yakın tartıştığımız, belgeler ıslak mıydı, yaş mıydı meselesinin sonuna geldik.

Çünkü irticaa karşı eylem planları Ordunun asli görevlerindendi. Hükümet ve dış güçler, Ordu üzerine öyle bir baskı yaptı ki, bir cesur paşa çıkıp da bu bizim aslı görevimizdir diyemedi. O mevzi kaybedilince, gladyo şimdi bir üst mevzii işgal etmeye çalışıyor.

Şunu demek istiyorum.

Kozmik arşivden bir sürü doküman alacaklar. Bunların içinde irtica ile ilgili olanları da olacak. Gladyonun doğrudan kendisi ile ilgili olanları da olacak. Bu dokümanlardan irtica ile ilgili olanları açıklayacaklar. Bir zamanlar Orduda mevcut olan gladyo ile ilgili olan evrakları açıklamayacaklar.

Gladyoya ait evraklar açıklanırsa içinden Amerika ve şimdiki veya önceki siyasilerin çoğu ortaya çıkacak. Operasyonu yapan gladyo istediği evrakı verecek kullandırtacak, istemediğini vermeyecek.

Bir süre bu yeni çıkanları tartışacağız.

Ordu kumanda kademesi biraz daha yıpranacak. Dürüst ve Amerika karşıtı olan paşalar ve subaylar temizlenecek ve yollarına devam edecekler.

Böylece zibidi aydın yorumu meşruiyet kazanacak.

Hani demiyorlar mı, kim suçlu ise cezasını çeksin. Elbette suçlu olan cezasını çeksin de, bu operasyonlar sonunda ortaya öyle bir durum çıkacak ki, aslında bu devlet için görevini yapanlar tasfiye olacaklar.

Aslında, bana göre, tüm evraklar açıklansa en iyisidir. Ama böyle olmayacak. 12 Eylül’de olduğu gibi, ne kadar Kemalist subay, astsubay varsa onlar ayıklanacak.

Ama gladyo sanmasın ki, bu iş burada bitecek. Bu kez hesap dışı bıraktıkları asıl kuvvet ortaya çıkacak. İşçi, eczacı, itfaiyeci, taşımacı, ulaştırmacı çıkacak. Yani halk çıkacak.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank