content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Oca

Sarıgül: Kredi kullanmadım. Hepsi Yalan…

Dün CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün Grand Cevahir'de yerel basınla kahvaltılı sohbet toplantısı vardı. Sarıgül ile aynı masayı paylaştık. Masada özel sorularımız oldu.
Gazete İstanbul'un manşeti olan İBB tuvalet işletiyor haberimizle ilgili ne düşündüğünü sorduğumuzda; "Böyle bir şey olamaz. Demek ki, başka yapacak işleri kalmadı" diyerek İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın yorulduğunu ve sağlık nedenleriyle seçim kampanyasını yürütemeyeceğini, 20 yıldır belediye başkanlığı yaptığı için de heyacanını yitirdiğini iddia etti.
****
Bir belediye başkanının 10 yıldan fazla belediye başkanlığı yapmaması gerektiğine dikkat çeken Sarıgül, "10 yıldan fazla belediye başkanlığı yapıldığı zaman başkanlar heyacanını ve motivas-yonunu yitiriyorlar" diyerek özel bir mesaj verdi.
25 yıldır belediye başkanlığı yapan Selami Öztürk, 20 yıldır belediye başkanlığı yapan Dr. Hasan Akgün, 15 yıldır belediye başkanlığı yapan Mustafa Değirmenci, 10 yıldır belediye başkanlığı yapan Ateş Ünal Erzen, 10 yıldır belediye başkanlığı yapan İsmail Ünal aday gösterilmeyecek mi dersiniz. Nede olsa CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül böyle diyor.
****
Sarıgül'e, AK Parti'nin İstanbul'da mevcut 26 belediye başkanından 3'nün kendileri aday olmadığı için, 2'si ile ilgili anket yapıldığı için, büyük ihtimalle 2'sini de aday gösterilebileceğini belirterek, 21'inin aday gösterilmesinin ne anlama geldiğini sorduk.

Mustafa Sarıgül sorumuza çok net yanıt verdi: "Çok uzun yıllardır belediye başkanlığı yaptıkları için, yaşanan sırları açığa çıkmasın diye İstanbul'da bir değişime gitmediler" dedi.
****

Ayrıca TMS ile yaşanan mal varlıklarına haciz konulmasıyla ilgili şunu sorduk: Siz bankadan kredi kullanmadınız mı? Kullandıysanız kredi ödediniz mi?
Sarıgül sorumuza çok açık ve net yanıt verdi. "Ben Bank Eskpres'den kredi kullanmadım. Küçük kredi  alırken bile dünyanın evrağını isteyen bankalar, kredi almışsam evraklarımı göstersinler."
'Neden bunu söylemiyorsunuz?' dediğimde ise, "Daha bekleyin. Ayrıca TMS önüne 100 bin kişi ile yürüyeceğim. Başkan Şakir'e bunu neden yaptığını soracağım"  dedi.

Mal varlığı ile ilgili olarak Sinan Erdem'de yaptığı konuşmada, 'Sarıgül'ün neyi var' dediğini ancak Sabah Gazetesi'nin açıkladığı mal varlığının oldukça kabarık olduğunu sorduğumda ise, gazetenin yazdıklarının doğru olmadığını, açıklanan mal varlıklarının kendisine ait olmadığını ve de yalan yazdıklarını söyledi.
****
Sarıgül, yaptırdığı son ankette, AK Parti'nin yüzde 44 kendisinin ise yüzde 42 oılduğunu ve 22 ilçeyi kazanabileceklerinin iddia etti. söyledi. Bu gerçek ise, AK Parti'yi çok zorlu bir süreç bekliyor.

Son söz: Evet, İstanbul'da yerel seçimler yaklaştıkça, iddialar havada uçuşacak. 30 Mart akşamı takkeler düşecek ve keller görünecek. Çok fazla bir zaman kalmadı, bekleyip göreceğiz.

(GAZETEİSTANBUL)

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank