- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Sarıgül; CHP ve AK Parti Adaylarının Değişmesine Neden Olur

İstanbul'da CHP'nin 13 belediyesi oldu. Mustafa Sarıgül, CHP'ye katıldıktan sonra 12 olan belediye sayısı, Şişli ile 13'e çıktı.
AK Parti 26+1.
Yerel seçimler yaklaştıkça herkes merak ediyor. Mevcut 39 belediye başkanı aday gösterilecek mi?AK Parti mevcut belediye başkanlarının en az yarısını aday gösterecek, CHP ise mevcut belediye başkanlarından en fazla 1 ile 3'ünü aday yapacak gibi.
****
Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılması İstanbul dengelerini değiştirecektir.
AK Partili belediye başkanlarından kimileri, Sarıgül öncesinde aday yapılabilecekken, Sarıgül'ün partiye katılmasıyla beraber aday yapılmayabilirler.

Ve bu gerçek CHP'li belediye başkanları için geçerli.
Kimi belediye başkanlarının Sarıgülle beraber Ankara'ya gitmesi, kimilerinin Gürsel Tekin'in mitingine katılması onları kurtarmayabilir...
Oldu ki, Sarıgül son anda aday olmadı (siyasi intiharı olur) ve Tekin aday oldu. Ve o zamanda 12 belediye başkanının adaylığı hayal olur.

Gerçek Gündem'in sahibi ve yazarı meslektaşımız Barış Yarkadaş'ın Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'i kurtarma girişimleri bile hayal olur... Tabi büyük bir pazarlık yok ise...

Kılıçdaroğlu’nun tercihi Cem Kara (mı?)

Geçen hafta bölgemizde bulunan CHP'nin önemli bir isimlerinden biriyle özel bir görüşme yaptım. Görüşmede bölgemizde bulunan belediye başkanlarının aday gösterilip gösterilmeyeceği ve AK Partili belediyelerde kimlerin aday gösterilebileceği üzerine sohbetimiz oldu.
Ayrıca İstanbul ve bölgemiz üzerinde çeşitli analizler yaptık.
Yaptığımız görüşmeden edindiğimiz intiba şu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da bulunan 12 ilçeden sadece bir belediye başkanını aday göstermeyi düşündüğünü öğrendik.
Görüştüğümüz partinin üst düzey yöneticisi şöyle bir tespit yaptı.
“İstanbul'da 12 belediye de iktidarız. Partimiz dışarıdan birini aday yapacak. Şayet İstanbul'da 12 partili belediye başkanımız başarılı olsaydı, içlerinden biri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmaz mıydı?”
Tespit yerinde ve soru doğruydu.
Ve ardından özet olarak şunları söyledi: “Doğru olan bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, 12 belediye başkanımızdan biri olmalıydı. Belediye başkanlarımız örgüte uzak duruyorlar. Belediye başkanlarımızın partiyle uzaktan yakından ilgileri yok. Tekrar aday gösterilse ne olur gösterilmese ne olur.”
****
“12 belediye başkanının hiçbiri mi aday gösterilmez?” diye sorduğumda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir ismi zikret ettiğini söyledi. O ismin Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara olduğunu ifade etti.Kılıçdaroğlu, Çatalca'da aday olarak görmek istediği ismi açık deklere etmiş.
Görüştüğüm üst düzey parti yöneticisi, Genel Başkan Kılıçdaoğlu'nun Cem Kara'nın ismini açık deklere ettikten sonra, birilerinin bunu değiştirmesinin de zor olduğunu belirtti. Kamuoyu yoklamalarında ve teşkilat yoklamasında da Cem Kara'nın ismi çıkmaz ise buna rağmen Kılıçdaroğlu Cem Kara'yı aday yapabilir mi?
Yanıtım tabi ki hayırdır. Hayır yanıtını vermemin gerekçesi ise hiçbir genel başkan kazanılmış bir ilçede seçim kaybetmek istemeyecek olmasıdır.
****
Görüşmede, CHP üst düzey yöneticisi, Beylikdüzü CHP Belediye Başkan Adayı Ekrem imamoğlu için de şöyle bir değerlendirme yaptı: “İmamoğlu, ilçe başkanlığı yaptığı dönemde bir belediye başkan adayı gibi hazırlık yaptı. Öyle çalıştı. Keşke tüm ilçe başkanlarımız Ekrem gibi çalışsaydı. Bir ilçe başkanının hedefi önce belediye başkan adayı olmak olmalı.”

Değirmenci: Avcılar benimle kazanılır

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile dün yaptığımız bir ,sohbette, üst düzey yöneticinin söylediklerini aktardım.
Belediye Başkanı Başkan Değirmenci açık açık, aday gösterilmediğinde evine döneceğini ve partiye kırılmayacağını söyledi.
Ardından da ekledi: Avcılar'da seçim benimle kazanılır. AK Parti'den oy almadan seçimler kazanılamaz. 2009 yılında AK Parti'ye 21 bin fark attım. Aday olursam en az 30 bin oy fark atarım. Bu dönem CHP örgütüyle de sorun yaşamam! Meclis listemiz örgüt ağırlıklı olur.