content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Ağu

Sarıgül 15 Ekim’den Sonra CHP’de…

Sivas gezimizde, en önemli anlarımızdan biri Mustafa Sarıgül'ün İmranlı ziyaretine eşlik etmekti. Kirvem ve sınıf arkadaşım İmranlı İşadamları Dernek Başkanı Murat Açıl ile cuma akşamı Sivas'da buluştuk. CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Ulaş Karusu, il genel meclis üyeleri, İstanbul'dan gelen işadamları ile Sultan Otel'in restaurant'ında akşam yemeği yedik.
****
Ertesi günü İmranlı'nın girişinde Mustafa Sarıgül kalabalık bir topluluk tarafından çoşkuyla karşılandı. Her köyün başında konvoyu durduruldu. Her köyün başında mutlaka kısa bir konuşma yaptı. Köylülerle kucaklaşan Sarıgül, zaman darlığından dolayı uğrayamadığı köylere dönüşte uğrayacağı sözü verdi.
Düşünün, İmranlı yolu üzerinde Mermer ve Granit Fabrikası inşaatında çalışan yüze yakın insan yol kenarına dizilmiş Sarıgül'ün geçişini bekliyorlardı. Sarıgül otobüsü durduruyor ve çalışanlara kısa bir konuşma yapıyor... Herkesin tek tek elini sıkıyordu.

****
Seçim otobüsü içersinde Mustafa Sarıgül ile kısa bir söyleşi yaptık. Yaptığım söyleşiyi bugün kü gazetemizin 2. sayfasında okuyabilirsiniz. Herkes Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olup olmayacağını merak ederken ve bu soruyu sorarken, ben soruyu farklı sordum.
Şişli'yi bırakıp bırakmayacağını sorduğumda, aldığım yanıt açık açık bırakacağını ancak kolunu kanadının kentin üzerinde olmaya devam edeceğini özellikle vurguluyordu.TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın'a Sarıgül'ün ne zaman CHP'ye katılacağını ve adaylığının açıklanacağını sorduğumda ise tarih olarak 15 Ekim tarihini veriyordu. Ayrıca 2 Eylül'de adaylık müracaatlarının CHP'de son tarih olduğunu, katılımın daha sonra nasıl olacağını sorduğumda ise “Sarıgül sonuçta özel bir durum” diyerek yanıtlıyordu.
****
Ayrıca Sarıgül'e İstabul'da bulunan bir belediye başkanının yıllardır hiçbir hizmet üretmediğini ifade ederek, aday yapılmaması gerektiğini ifade ettiğimde, “İlçe belediye başkanlarının belirlenmesini bize bırakmazlar” diyordu. Bu sözcükten ise şunu anlıyordum. Partinin yetkilileri ile İstanbul'da ilçe belediye başkanlarının kimler olacağına yönelik, Sarıgül ile bir pazarlık yapılmıyordu. Partinin yetkililerinin buna izin vermeyeceğini, Sarıgül'ün sözünden açık açık anlıyorduk.
Ayrıca Çatalca'da Belediye Başkan Yardımcısı Engin Akman'ın da aday adayı olduğunu sorduğumuzda açık ise açık şu yanıtı veriyordu. “Belediye başkan aday adaylarının çok olduğu yerlerde kesinlikle ön seçim, ön yoklama yapılacak.” Açık açık Akman'ın arkasında durduğunu da ifade etmiyordu.
****
Ayrıca yeri gelmişken belirteyim. Önceki gün yaptığım bir görüşmede CHP Genel Başkanlarından birinin bir sözünü paylaşmak istiyorum. “İstanbul'da bulunan 12 belediye başkanından sadece Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın aday yapılmasından yanayım. Diğerlerinin aday olmasından yana değilim.” ****
Ayrıca Sarıgül, Cogi Baba'da yaptığı konuşmada, kendisini Büyükşehir Adayı olarak görmek istediğini haykıran vatandaşlara olumlu yanıt veriyor ve ardından ekliyordu. “Sizden dört farklı partiye oy verenleri ikna etmenizi istiyorum” diyerek yanıt veriyor. Ve vatandaşlardan sandıklara sahip çıkmalarını istiyordu.
****
Ayrıca adaylığının vaktinin geldiğini Sargül şu sözlerle açıklıyordu: Görüyorum, bazı şeylerin zamanı geldi.  Benim iki tane gücüm var. Hakka inanıyorum. Sizlere de inşallah  sonuna kadar güveniyorum. Cogi Baba'nın huzurunda şu sözü veriyorum. Bizi korkutamazsın. Bizi durdurumazsın. Bizi susturamazsın. Daha ileride Cogi baba'nın huzurunda daha farklı şeyler söyleyeceğim.
****
Gezide Mustafa Sarıgül'ü dinlerken aslında öyle şaşalı şeyler söylemiyor vatandaşlara... Öyle büyük sözlerde vermiyor, büyük laflarda etmiyor. Sıradan şeyler... Ancak insanlara dokunuyor... Verdiği mesaj çok açık. Ben millete hizmet ederim. Bana güvenin, emanete hıyanet etmem... Kibirlenmem, hava atma, caka satmam...
****
6-7 yıl öncede Mustafa Sarıgül'ü özel bir toplantıda dinlediğim şu sözleri aynen tekrar ediyor. Bizim  tek arzumuz var. Ulusal birlikte fayda olan, inançlara saygılı olan, laikliği savunan, cumhuriyet değerlerini geliştirip güçlendiren; ATATÜRK ilkelerini koruyan, örfüne bağlı, töresine bağlı, geleneklerine bağlı, inançlarına saygılı duyan bir yapıyla herşeyi başarırız. Yolunuz açık olsun. Işığımız bol olsun... Allahım hepimizi korusun.
****
Mustafa Sarıgül çok büyük aksilik olmaz ise 15 Ekim'den sonra CHP'de. Ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı. Sarıgül'ün adaylığı gerçekleştiğinde İstanbul'da ilçelerdeki belediye başkan adayları mutlaka farklı olacaktır.
Bunu Sarıgül istediği için değil, Sarıgül rüzgarı kimilerinin 'ben olmazsam CHP kazanamaz' kibirini yıkacağı için adaylar değişecektir.
Ayrıca AK Parti'nin adayları da Sarıgül'ün aday olması halinde farklı isimler olacaktır.

Son söz: Mustafa Sarıgül İstanbul Büyükşehir Adayı olduğunda seçimleri kazanır mı? Yanıtım, CHP'nin kazanma ihtimali olur. Ayrıca 12+1 sayısını CHP korur ve üzerine birkaç ilçe daha katar. Sarıgül aday olmadığında ise 12 ilçeyi bile koruması CHP'nin oldukça zordur.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank