- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Sandıktan “Ders Almaca” Çıktı

Son günlerde herkes 7 Haziran'a odaklandı. Çok şeyler söylendi, yazıldı, çizildi. Bazen sessiz, bazen öfkeli okudum, izledim insanların kendince taraftar olduğu partiler hakkındaki yorumlarını. Bazen cevap yazmak (ağızlarının payını vermek) istedim fakat tahmin ettiğim sonuçlar açıklanana kadar söylemek istediklerimi yutkundum. Artık susmak yok cevap vermek zamanı.
Sandıklardan çıkan sonuçlar tüm partilere ders oldu. Ak partiye tepkili olanlar sırf partiyi alt etme uğruna oylarını terörle elele olan HDP dediler ve barajı aşıp terörün meclise girmesini sağladılar.

Bu durumun karanlık yönlerini de irdelemek lâzım. Oylarını diğer seçime göre artıranlar ise hiç utanmadan galibiyet mutluluğu yaşıyor. Bize ne biz mi HDP'yi meclise getirdik diyecekler kadar da arsızlığı ele almışlar. Kim terör yanlısı olanlarla koalisyon kurarsa vatan hainidir. Sırf AKP'yi saf dışı bırakmak uğruna bunu yapmaya çalışırlarsa hiç şaşırmam.

Temennim erken seçimden yana. Bu ne kadar çözüm olur tartışılır. Yada her fırsatta dile getirdiğim gibi yeni bir parti kurulmalı. Meclise girmeleri hepimizin suçu. Daha önceleri tırstığından mı bilinmez taraftarlıklarını gizliden gizliye yürütenler artık aleni savunucuları olmuşlar. Peki denildiği gibi bunda AKP ne derece suçlu? Çoğu gibi bende hatası olduğunu düşünenlerdenim. Fakat farklı bir açıdan. Baktın terör bitsin diye yaptığın açılım beklenilen sonucu vermedi gerekli görülen en ağır ceza verilecekti. Şiddeti kınayan ben söz konusu vatan, millet olunca şiddetten yana oluveriyorum.

Bak o zaman kimse korkusuna eline silah alıp dağa çıkıp askerlerimize kurşun sıkabilecekler miydi?
Asıl şimdi ağlayın şehit anaları. Evlatlarınızın katillerini birde bizlerden alınan vergilerle doymayan gözlerini doyurmaya çalışacaklar. Daha düne kadar şehit analarıyla ağlayanlar şimdi "barışçı" diye nitelendirdikleri başkanlarının verdiği silahla dağa çıkmaya zorlanınca beğenmedikleri hükümeti daha çok arayacaklar.

Oylarınızı AKP'ye vermeyin, HDP'ye verin diyen CHP liderine ne demeli? Milliyetçiliğiyle öğünen MHP'nin oyları yükseldi diye bayram yapmasının alemi ne terör meclise girmişken?
Denize düşen yüzmeyi denemeden yılana sarıldı, sarıldığı yılanın ne kadar zehirli olduğunu unutarak. Sağlıklı Türkiye'nin "sağlıksız Seçmenleri" hangi mantıkla terörü desteklediniz? Rahatlık canınızı mı sıktı? Artık şehit analarına bu dünyada olmasada ahirette hesap verirsiniz. Benimde yıllarca davasını güttüğüm partiye kırgınlıklarım hat safhasına varmış olmasına rağmen şahsımı değil devletimi, milletimi düşünerek en sağlıklı kararı vermiş olduğumu düşünüyorum.

7Haziranda yapılan sandıktan çıkan sonuçlarla herkes alması gereken "dersini almıştır" umarım. Bundan böyle kendini sol kökenli olupta çıkarı için AKP'ye geçenlerin dört duvara hapsedip halkla içiçe olmaktan men etmelerine uyanıp halkla aranızdaki duvarları kaldırtırsınız umarım. Anlayan anladı. Kendi davanızdan olanları (başta kendim olmak üzere) görmezden gelip sinsi yaklaşımlarda bulunanları, küfür ve hakaret edenleri dava adamı deyip yanlarınıza aldınız. Buda sizlerle ta başından beri olanları gücendirdi. Aynı hatayı yaptığınız sürece oy kaybınız kaçınılmaz.

Halkla içiçe olan her daim kârlı çıkar. Tıpkı eski Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN gibi. Milletvekili olacağını bir yıl öncesinde dile getirmiştim. Kendisini kutluyor, başarılar diliyorum. Umarım Ordu için hayırlı olur. Kendisi en sevdiğim solculardan biri.  Aynı davada yer almadığım halde hiçbir talebim geri çevrilmedi.

Röportaj isteğime hemen geri dönüldü. Buna rağmen yeni başkanımızdan bir yıldan beri olumlu yada olumsuz ses çıkmadı. Bu seçimlerde kendini halktan soyutladığı için tüm karizma ve sevecenliğine rağmen bu seçimlerde beklenen oyları toplayamadı. Sayın Enver YILMAZ başkanım sizi seviyoruz ve en kısa zamanda halkı sizden uzaklaştıran siyasi politikanızı gözden geçirip halkla içiçe olmanızı diliyorum. Bu dileğim çok kişilerin dileği olduğunuda sanıyorum.

Güzel Türkiye'mizde kirli siyasetten arınmış olarak temiz siyasetin yapılması en büyük arzumuz. Vatanımız, milletimiz için hayırlı olan neyse onu diliyorum.
Ayşe YILMAZ
DOĞA(L)CA
ay@yerelyonetim.net