content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

02 Şub

Salihoğlu, Neden Zehir Zemberek Konuştu?

Önceki gün, Avcılar Kurucu İlçe Belediye Başkanı Tahsin Salihoğlu ile sabah kahvaltısında buluştuk. Salihoğlu ile buluştuğumuzda 'normal kahvaltı edip kalkacağız' diye düşünürken, kahvaltının sonuna doğru konu Edirne AK Parti Milletvekili, Avcılar'ın Mehmet Abisi Dr. Mehmet Müezzioğlu'nun Sağlık Bakanı olmasına geldi.
Salihoğlu’nun;, İlçe Başkanı Bayram Şenocak'ın ithal olmasından tutunda, zırt pırt herşey için afiş asarken, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu için , kutlama mesajları göndermemesi ve afiş asmamasıyla ilgili sert açıklamalar yapması oldukça şaşırtıcıydı.
Ve böyle bir açıklamanın yapılacağından, Dr. Müezzioğlu'nun haberi olsaydı inanın yaptırmazdı. Çünkü yapılan açıklamalar, parti içinde yaşanan tartışmaların kamuoyuna yansıması demekti.

****
Avcılar'ın ilçe olduğu 1992 yılında yapılan yerel ara seçimlerde Belediye Başkanı seçilen Tahsin Salihoğlu, 1994 yılında yapılan seçimlerde 2. kez belediye başkanı seçildiğinde karşısında SHP'den Yılmaz Taşdan, Refah Partisi'nden Dr. Mehmet Müezzinoğlu adaylardı. Salihoğlu 32 bin, Taşdan 18 bin, Müezzioğlu 12 bin civarında oy almışlardı. 92 ara seçimlerinde seçimleri çok küçük bir oy farkıyla kazanan Salihoğlu yaklaşık 2 yıl görev yaptıktan sonra oylarını katlıyor ve en güçlü iki rakibinin oy toplamından fazla oy alarak seçimleri kazanıyordu.
Bir anlamda Salihoğlu, yaptıklarıyla Avcılar'ın efsane belediye başkanı olarak yerini alıyordu.  99 seçimlerinde aday olsa kesin kazanacağı düşünülen Tahsin Salihoğlu herkesi şaşırtan bir kararla 3. kez aday olmadığını açıklayarak Dr. Hayati Arkaz'ın yerine aday olmasını sağlıyordu.
Seçimlerin ANAP'ın Adayı Dr. Hayati Arkaz ile CHP'nin adayı Yüksel Çengel arasında geçeceği düşünülürken, büyük bir süprizle aradan DSP'den aday olan Mustafa Değirmenci Belediye Başkanı seçiliyordu.

****
2004 yılında DYP'den Avcılar Belediye Başkan Adayı olarak ismi açıklanan Salihoğlu, Dr. Mehmet Müezzioğlu'nun İl Başkanı olduğu dönemde dostluklarından dolayı adaylıktan çekiliyor ve AK Parti Adayı İbrahim Bıçakçı'yı, 2009 yılında ikinci kez AK Parti'nin Adayı Cafer Sezgin'i destekliyordu.
2011 seçimlerinde Dr. Mehmet Müezzioğlu Edirne Milletvekili Adayı olduğunda, Salihoğlu, üç ay boyunca sabahın erken saatlerinde her gün İstanbul'dan yola çıkıyor, hemşerisi, dostu için, Edirneli seçmenlerden sokaklarda, kahvede, işyerlerinde oy istiyordu.

****
Bir zamanlar rakibi olmuş ama asla dostlukları bozulmamış olan Salihoğlu, Dr. Müezzinoğlu'nun Sağlık Bakanı olması sonrasında en çok sevinenlerden biri oluyordu. Ancak 7 yıl belediye başkanlığı yaptığı kentin AK Parti İlçe Başkanı Bayram Şenocak'ın, Dr. Müezzinoğlu'nu kutlamak için SMS göndermemesi, bez afişler asmamasından dolayı ise zehir zemberek konuşarak,“İthal İlçe Başkanının kutlamama yapmamasını manidar buluyorum” diyordu.
Ve bunu söylerken aynı zamanda Avcılarlı olan ve çok sevilen Mehmet Abi'yi sevenlerin de sesi oluyordu. Şenocak'ın ilçe başkanı olarak atanmasından ve kongrede çıkardığı liste ile Müezzinoğlu'nun parti kurulduktan itibaren ekibi denilecek isimleri tasfiye etmesinin tabanda yarattığı tepkinin, Salihoğlu yaptığı açıklamalarla sesi oluyordu.
Tabi aynı zamanda Dr. Mehmet Müezzioğlu'nun İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde yürütmede bulunan Aziz Babuşçu'nun il başkanı olduktan sonra, Şenocak'ın yaptığı uygulamanın aynısını yapması ve derinden derine yaşanan tartışma Salihoğlu'nun açıklamalarıyla gün yüzüne çıkıyordu.

****
Salihoğlu'nun açıklamalarında hedef tahtasına Şenocak'ın yanısıra, İl Başkanı Babuşçu'yu da koyuyordu. Babuşçu'nun, il başkanlığını yapmış olan Dr. Müezzioğlu için de SMS göndermemesini ve bez afişler asmamasını 'manidar' bulan Salihoğlu'nun açıklamalarının derinden derine süren  tartışmalar parti içindeki yaşanan tartışmaları da ortaya koyuyordu.
İstanbul'da Müezzinoğlu'nun etkisinin kalmadığını söyleyenlere, Edirne'ye gönderilmesini etkisizleştirilmesi olarak görenlere, MKY üyeliği ve Sağlık Bakanlığı anlamlı bir yanıt oluyordu.
Salihoğlu'nun açıklamaları, aynı zamanda Şenocak'ın ilçe başkanlığına yönelik AK Parti Avcılar tabanında yaşanan eleştirileri de gün yüzüne çıkarıyordu.
Salihoğlu'nun söyledikleri, manşetlere çıktıktan sonra, en çok sevinenler inanın ilçe yönetiminden tasfiye edilenler ve dışlandığı düşünenlerin cenahında gerçekleşmiştir. Önümüzdeki günlerde geçiçi yan yana durmalarda sadece kamuoyuna yönelik mesajlar olacaktır. Çatışma ve çekişme belediye başkan adayları ve meclis üyelikleri belirlenirken en üst düzeyde yaşanmaya devam edecektir.
 
Son söz: Bugün Büyükçekmece TÜYAP'da yapılacak olan “Sağlık Bakanlığı tarafından 400 ambulansın devir teslim töreni’ne” aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın katılacak olması oldukça manidardır.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun bölgesinde bu törenin yapılması bence birilerine aynı zamanda ince bir mesajdır.
Sadece parti içine değil, aynı zamanda yerel seçimler öncesinde CHP'li olan Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve yönetimlerine de mesaj olan tören, birkaç algılama çalışmasının birarada yapılmasına en iyi örnektir.
Dr. Müezzinoğlu Edirne Milletvekili olarak artık Trakya'nın kabinedeki tek bakanıdır. Aynı zamanda MKY Üyesi ve Teşkilatlanmadan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak sorumlu olduğu İstanbul'da Bakanlığının ilk icraatını gerçekleştirmesi ise başka bir mesajdır.
 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank