- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Salıcı Dersine İyi Çalışmamış!

DÜNYADA ekonomik olarak kriz yaşanırken, Türkiye bunu en az etkiyle altlamaya çalışarak yoluna tam gaz devam ediyor. Ülke ekonomisi büyüyor. Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini alıyor.

İstanbul ise, küresel dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri olmak üzere emin adımlarla ilerliyor.
Bugün Türkiye ekonomisinin en önemli itici güçlerinden biri inşaat sektörü. Bölgemizde ise Esenyurt, Küçükçekme-ce, Başakşehir, Beylikdüzü; sektörün merkezleri olarak yoluna devam ediyor. 
Esenyurt ilçesinde geçen yıl Tapu Dairesi’nde yapılan tapu işlemlerinin toplam değeri 3 milyar TL. Dünün parasıyla 3 katrilyon. 
Esenyurt Belediyesi’nin geçen yıl kasasına giren Emlak Vergisi miktarı yaklaşık 85 milyon TL. 2012 hedefi; 120-130 milyon. Bugün Türkiye’nin ilçe belediyeleri arasında ikinci, İstanbul’da ise 1. sırada olan bütçesiyle en hızlı büyüyen ilçelerinden biri olan Esenyurt.

****
CHP her zamanki gibi, “istemezük, yaptıramazük” diye basın açıklamaları yapıyor. Hem de dersine iyi çalışmadan. Aynen İl eski Başkanı Berhan Şimşek’in, Beylikdüzü CHP adayı Vecdet Öz’ün yanlış bilgilendirmelerine dayanarak, se-çimlerin iptal edilebileceği imasını yaptığı gibi. Ve o mahkemeden bugün haber yok.
Dün CHP’nin yeni seçilmiş İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da, Esenyurt planları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Görülüyor ki, o da dersine iyi çalışmamış.
Düşünün, 2008 planlarının iptal edilmesine yönelik açılan davaları, dört mahkeme ret etmiş, bir mahkeme planları durdurmuş ancak planlara dayalı olarak verilen inşaat ruhsatlarının iptaline yönelik kısmını ise ret etmiş. 
Sonra Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz edilmiş, planları durdurma kararı, yürütmeyi kaldırmış. Karar tekrar 1. İdari Mahkeme’ye gelmiş. Mahkeme kararında diretmiş ve planlar tekrar iptal edilmiş. Sonra ne olmuş:   Mahkemenin kararı Danıştay’a taşınmış, 1. İdari Mahkeme’nin kararı bozulmuş. Esenyurt Belediyesi’nin hakkını ve hukukunu iade etmiş. İstanbul 1. İdare Mahkeme de Danıştay’ın kararına uymuş. Ve böylelikle 2008 planlarının geçerliliğine onay vermiş.

****
Gelinen noktada, Esenyurt’ta devam eden, Türkiye ekonomisinin en önemli itici güçlerinden biri olan inşaat sektörüne yönelik kamuoyu açıklamaları binlerce konut alan vatandaşı, milyarlarca servetini sektöre yatıran yatırımcıyı ürkütmek, sektörü tökezletmek için yapılmış gibidir.
CHP’nin son zamandaki Kürt sorunun daki olumlu çözüm önerilerine ve üslup değişikliğine rağmen, Salıcı’nın yaptığı açıklama ise, bunun tam zıttı ve dersine iyi çalışmadığının göstergesidir.

****
Salıcı’ya bir hatırlatma yapalım: Esenyurt Belediyesi’nin hemen yanında Yeşilkent Mahallesi var. Oradaki kaçaklardan haberi var mı? 
Bir tarafta kente değer katan, ülke ekonomisine katkı sunan, sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı devam ettiren, depreme dayalı konutlar üreten, çarpık yapılaşmayı ortadan kaldıran, kentsel dönüşümü hızlandıran ve yerel yönetim bütçesini yükselten bir yapılaşma ve diğer tarafta ise alt yapısı olmayan, kaçak binlerce konut.

****
Başkan Salıcı’nın vakti olduğunda, Esenyurt’un komşusu olan Yeşilkent ve Tahtakale mahallelerini de gezmesini, sonrada yaptığı açıklamanın ne anlama geldiğini bir kez daha okumasını öneririz.