content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Haz

Şairler Cehrilik’ e Araştırma Yaptı

Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği yönetim kurulu üyeleri Cehrilikte araştırma ve incelemelerde bulundular. Cehrilik ve Gelin Kaysı ile ilgili şiirlerini de okuyan şairler bölgenin tarihi ve efsanevi yapısına dikkat çekmeye çalıştılar.

 

Araştırmacı  şair yazar ve Yozgat Şairler- Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın, araştırmacı eğitimci Mehmet Karaaslan, şair- yazar Yusuf Koç, Ekrem  Gürer, Nuh Şahin, şairler Salim Gülbahçe ve Osman Yüksel Cehirlik’i gezerek araştırma ve incelemelerde bulundular.

 

Cehrilik  ve Gelin Kayasını gezen Yozgatlı Şairler Gelin Kayası efsanesini de anlatarak buraya dikkat çekmeye çalıştılar. Baharla birlikte hoş bir güzellik kazanan Cehrilik’in koruma altına alınmasını dile getiren şairler, Gelin Kayasının sembolü olan gelinin tahrip edilmesinden duydukları üzüntüyü  dile getirdiler.

 

 Cehirlik araştırması ve incelemeleriyle  ilgili düşüncelerini dile getiren Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın:” Çok güzel bir mekanı ne yazık ki, koruyamıyoruz. Burada yapılan yapılaşmaları engelleyemiyoruz.. Alanı sit alanı olarak koruma altın almalıyız. Hem gelin Kayasını hem de Cehrilik Lalelerini korumak ve sahiplenmek zorundayız. Bozok Üniversitesi  ve Yozgatlı araştırmacılar olarak buranın korunması için gayret ve çaba sarf etmeliyiz.” dedi

 

 Bilinen efsaneyi ve şiir yorumlarını da paylaşan Yozgatlı şairler  bölgeden aldıkları fotoğraf karelerini paylaşarak Cehrilik’e dikkat çekmeye çalışacaklarını, yerel ve Ulusal basına konuyu aktaracaklarını ifade  ettiler. Doğal güzelliği, suyu, yolu ile ilgili düşüncelerini de belirten yazarlar Cehrilik’in mesire alanı olarak da kullanılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını arzu ettiklerini söylediler..

 

Yozgat’ın tanıtımında fotoğrafı bulunan Cehrilik Lalelerinin koruma altına alınmasını belirten şairler bunu gerçekleştirmekte geç kalırsak Yozgat’ın meşhur lalelerini tamamen kaybedebiliriz diye kaygılarını ifade ettiler. Yozgatlı Şairlerin şiir yorumlarıyla çınlayan Gelin Kayası ve Cehrilik alanı efsanenin yaşandığı derin hüznü ve sükûnetiyle selamlıyordu şairleri…

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank