- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Sahipsiz Kentin Bekçisi

Sırtına heybesini almış bir derviş. Elinde defi, ucu kırık bastonu, yamalı ceketi, yalın ayaklarıyla hayatı omuzlamış bir derviş. Yıkılmış sevdaları besledik yüreğimizde, acı olup içimize düştü arayışlarda olduk. Terk edilmiş bedenlerin sahipsizliğini yaşadık. Bir derviş gibi kentlerden kentlere yol aldık hayatın anlamını biraz olsun yakalamaktı.  Hayattan ne istediğini bilmektir. Bazen bir yolcu olmak gerek esrarengiz hayatta.

Arayışında olduğumuz olguların izini bin umutla bulabilmek yasamı farklı kılmak için gerekli adımları atabilmektir. Ama hep kararsız davranışlar alıkoyuyor bizi. Adım atmak ilerlemek hayatın boşluklarını doldura bilmek değimlidir yaşam. Kendimizi daima haklı görme çabalarındayız bırak ta karşı tarafında biraz hakkı olsun.

Susuz bir köyün umudu olmak için kazma ve küreği kaparsın, dağın zirvesine uzun bir yolculuk yaparsın. Sabır ve azim zirveye erişme heyecanından çok su kaynağını bulma çabası içerisinde olursun ve çalışmaya başlarsın emek harcarsın alın teri dökersin. Suyu getirirsin susuz diyarlara. Herkes nasibini alır o emekten. Ama işin garip tarafı o köyde susuz kalan yalnızca sen olursun belirlediğin hedef o sudan pay almak mı yoksa umudunu bekleyen halka umut vermek mi?

Bizler de bu hayatta güzel şeyler yapmak umuduyla yol açıkmışsak bırak karşılıksız olsun hayatta hep boşluklar bıraktık içemeyiz babı hayattan hayatımız süzgece benzemiş. O babı hayattan bir yudum alma şansımız olur mu sizce. Sizinde söyleyeceğiniz iki kelimeniz olsun. Zehir akıtan değil bal akıtan arı olun.  Derviş gibi heybenizden umut tohumları salın kurak topraklara ve yeşermesini bekleyin elbet bir gün hasat verecektir insan olma yolunda bir adım atmak gerek paylaşacağımız değerlerin farkında olalım yaşamaya dair her şey güzeldir insan olduğumuz sürece ve bir birimizden anladığımız zaman. Güneşin ışığına ne kadar ihtiyaç duyarsak, birbirimize de o kadar ihtiyaç duyarız.

Comments Disabled (Open | Close)

Comments Disabled To "Sahipsiz Kentin Bekçisi"

#1 Comment By ferityenturk On 07 Ocak 2010 @ 19:24

gerçektende insanlar için fedakarlık ypmak insanlık görevimiz ama çoğu insan bunun farkında değil umut ederimki herkes bunun farkına varır kavgasız ve savaşsız bir dünyada yaşarız

#2 Comment By yorgun demokrat On 09 Ocak 2010 @ 13:06

necdet bey sizi tebrik ediyorum gerçekten yazılarınız çok güzel inşallah ilerde daha büyük yerlerde olursunuz saygılarımı sunarım yorgun demokrat

#3 Comment By timur emre On 12 Ocak 2010 @ 21:05

sizin gibi genç bakışlara ihtiyacımız vardır. bu yolda durmadan ilerleme kaydetmenizi temenni ederim. başarılarınıza başarı katın.amaç ve ilkeniz insanlara yararlı birer ilim insanı olun saygılar ve sevgiler kardeşim

#4 Comment By yasin çakar On 12 Ocak 2010 @ 21:20

umut tohumlarını yüreğimize ektik yeşermesini bekledik. gökten yağan yağmurları avucumuzda taşıdık.körelmiş zihinlerin paslı zincirlerin çözülmesini sağlamak amacıyla hep mücadelemizi sürdürdük. fikirlerinizin bu kadar güzel ve insancıl olması beni baya umutlandırdı bu ülkenin genç bakışları ve rehbercisi olarak görüyorum sizi. bunu başaracağınızıda umuyorum. ve başaracaksınızda.