content

15 Ağu

Sabahattin Yarar’dan Sabah’ça

Kitaplar yayınlanır. Size, bize ulaşır, ulaştırılır. Sabahattin Yarar imzası, Kilis ilimizde Ahmet Barutçu dostumuzun sabır ve başarıyla günlük yayınladığı Kent Gazetesi sütunlarından tanığımız bir isim ve imzadan, Sabahattin Yarar’dan 68 sayfalık bir şiir kitabı gelir. Adı Sabah’ça dır.

Sabahattin Yarar, öncelikli söz’de, Önsöz olarak ortaya koyduğu görüşlerinin bir yerinde: “Her ne kadar iddialı bir şair değilsem de şairlerin dilini, söylemek istediklerini, yazım şekillerini değerlendirme bilincine sahibim” diyor.

Hatay ilimizin Antakya merkezinden seslenen Sabahattin Yarar, şiirlerinde hecevezni ve serbest tarzdaki yazdıklarıyla dikkat çekiyor. Masamdaki kitapda böyle bir anlatım görüntüsü, şiirler biçimi ortaya konulmuş.

Kilis ilimizden “Sevgili” diye bahsediliyor, bu konudaki dörtlüklerinden birinde:

Ah! Bir kalbime koyabilsem seni,

İçimde yok edip eritsen seni,

Göresim gelince güzelliğini,

Sana ulaşılan yol etsen beni.

Diyerek, sevgilisine, Kilis’ine duyduğu, özlemi dile getiriyor. Sonraki şiirlerinde yine Kilis’ten, Kilislilerden sözediliyor, zaman ve fırsat buldukça

Yer yer, mahalli ağız, anlatımlarıyla mısralardan oluşan şiirlerle de karşılaşıyoruz Sabahattin Yarar imzasıyla oluşturulan, sayfalara aktarılan şiirlerde. Sayfa 62 ve 63’de yeralan “Dünya Kilis kokar!” başlıklı şiirden bir dörtlük:

Bak bir etrafa şöyle,

Her taraf Kilis kokar,

Deme olur mu beyle,

Şu dünya Kilis kokar.

1946 yılında doğan Sabahattin Yaran Kilis gazetelerinde makinist, usta, mürettip ve Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı. Türkiye’nin değişik yerlerinde 23 yıl bankacılık yaptı. 1994 yılında İskenderun’da T. Vakıflar Bankası Müdürü olarak emekli oldu.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank