content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Şub

RTÜK Halit Ziya UŞAKLIGİL’e Ceza Verdi!

RTÜK  en fazla şikayet alan ve reyting rekoru kıran Aşk-ı Memnu dizisine yine ceza vermiş. Bu kez ceza “ihanet” meselesinin kendisine kesilmiş! Romanın adı  bu zaten, demek ki RTÜK tarafından  kitap yasaklanmalı.Yani H.Ziya Uşaklıgil de bir ceza yemeli bu hesaba göre! Uşaklıgil yasak bir aşkı neden anlattı acaba? 1945’te kaybettiğimiz yazar bugün olsa ceza yer miydi? RTÜK kurmayları büyük edebiyatçımızdan daha fazla toplumu düşünüyorlar demek ki!!!!

Hükümetin RTÜK’ü olduğuna göre bu kurumda çalışanlar “ihanet” konusunda fenomen olmuş “sanatçı” takımının her gün televizyonlarda fink atmasını engellemelerini isteseler daha mantıklı olmaz mıydı? Hükümetin bir çok gecesine, gündüzüne, etkinliğine de  bu isimler katılıp duruyorlar. “İhanet” normaldir diyenler de var, yapanlar da. Seve seve dinledikleri,gördükleri bu “sanatçı”lar rol model değil de diziler mi sadece rol model halkımıza acaba?

Kavramların birbirine karıştırıldığı, anlamların yer değiştirdiği dönemler  ideolojik dönemlerdir. İdeolojik bakış her şeyi kendine göre eğip büker. Kendinden başka  kuş tanımaz!  

Toplum sorunlara boğulmuş durumda. Şiddet almış başını gidiyor,aile içi şiddet ve kadına dönük saldırganlık  kara delik durumunda, cinayetlerin haddi hesabı yok, ihanet desen başı kapalı,evli, doğulu batılı demeden her günün  onlarca haber konusu, yoksulluk ve sonucu oluşan ahlak  sorunları,aile kavramının sallanması  sorunlardan sayılmıyor. Aileden sorumlu Bakanlık boşanma istatistiği  yapıyor. Nedenleri sıralıyor.nedenleri bilmiyorduk sanki. Çözümleri kim bulacak? Çözümlerle ilgili ne yapılıyor?Bu konuda bilgisi olan var mı?

RTÜK bu konuda yapılan programları destekleyin falan diyor mu televizyonlara? Madem Uşaklıgil’in roman konusuna bile ceza kesiyor,buna da karışabilir bence. Almış başını gidiyor nasılsa….

Televizyon yöneticilerine aklı başında, toplumu olumlu etkileyecek programlar sunduğunuzda ne cevap aldığımızı biliyor mu acaba RTÜK? Televizyon programları ortada! TRT dahil herkes şaklabanlık peşinde. Ya da  fiks menü tartışma programı kadrolarıyla  baş başa!

Toplumun kafasını karıştır karıştır.Sonra bilgi vermeden ortada bırak. Sonra kendi ideolojik söylemini enjekte et. Sonra cezaları kes ve herkese ahkam kes!

Yok öyle yağma….Cehaletin de bir sonu vardır. Toplumu hiç bilgilendirmeyen, faydalı rol modellere yer vermeyen, medyasını kontrol altında tutup yazılıp çizilene el koyan zihniyet  şikayet edemez.

 Toplumu zihni yoksulluğa ve yoksunluğa mahkum edenler  sadece  ideolojik bakanlar değil, korkaklar diye ayırdığım grup. Korkaklar da  “aman laf gelmesin” mealinde ve statüsünde durarak  toplumu dışlamaktadır. Gazetecilik artık uzak ülkelerin  işi galiba.

Fikrini söylemek ve yazmak ise  ender rastlanan bir erdem .

Eğer bir ülkede gücü elinde tutanlara karşı kendi gücümüzle karşı koyamıyorsak orada demokrasiden söz edilemez demektir.   

Artık ortada korkak bir toplum vardır. Korkak aydınlar sağda solda dururlar. Kıpırdamadan.

Bireysel gücümüz ve bireysel duruşumuz varsa , bunu kullanabiliyorsak  gelişen bir toplumdan söz edebiliriz ancak.

Yoksa ihanet sadece bir kadınla erkeğin sevişmesinden daha öte anlamlar taşır. Toplumuna, milletine ihanet edenler unutulmaz.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “RTÜK Halit Ziya UŞAKLIGİL’e Ceza Verdi!”

  1. 1
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Olay hep aynı
    Hükümete yalakalık yapıldığında buna vatanseverlik derler
    Toplumsal bir gerçeği hükümete rağmen dillendirdiğinizde hain ilan eder taşlarlar.

    İhanet olayını çok güzel anlatan bir dizi ve ben zevkle ibretle seyrediyorum.

    Hayat dersleri çıkarılabilir bir dizi olduğunu düşünüyorum



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank