content

16 Şub

Risk Arttıkça Hekim Daha Fazla Kazanacak

Yeni Şafak gazetesinin haberi:

Sağlık Bakanlığı, hastanelerde hekimlere uygulanan performans kriterine ayar getirmeye hazırlanıyor. Bu konuda, Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yapılan çalışmalarda, daha riskli hastalara bakan doktor ve

hastanelere daha çok kazanmaları konusunda görüş birliği sağlandı. Buna göre hastanelerde hekimlere uygulanan performans kriterlerine de yeni bir düzenleme geliyor.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, performansın işlem süresi ve zorluğuna göre yeniden düzenleneceğini belirtirken, SGK yetkilileri de, durumu kritik olan hastaların tedavisi, artık hekimlere ve sağlık hizmeti veren kuruluşlara daha çok kazandıracağını bildirdi. Hiç bir sorunu olmayan 20 yaşındaki birine yapılan apandisit ameliyatı ile kalp, diyabet ve enfeksiyonu olan bir hastada aynı ameliyatı yapma arasındaki fark yeniden belirlenecek. Bu durumda daha riskli hastalara bakan hekimler daha çok kazanmış olacak.

DEĞERLENDİRİLECEK…

SGK ve Sağlık Bakanlığı performans sistemi üzerinde yeniden yapacak. Yapılacak çalışma ile, hekimler riskli ve komplikasyonu olan hastaya harcadıkları zamanın karşığını daha fazla alabilecek.

Bakanlık, ise kurumsal olarak performans sistemi üzerinde sürekli düzeltmeler yaparak, kamouoyunda yanlış anlaşılmanın da önüne geçecek. KGB’deki bir kritik ameliyatla bir açık kalp ameliyatı arasında sıkıntı olduğuna işaret eden Bakanlık yetkilileri, “her grup kendi ameliyatının çok önemli olduğunu söylüyor. Biz bu tür durumlarda işlem süresi, zorluklarına göre bir puanlama yapıyoruz. Teknolojik gelişmelere göre bazı ameliyatlar daha az riskli hale gelirken bazen daha yüksek zorluk dereceleri oluyor” ifadesine yer verdi.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank