- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Recai Şahin’den: Ders Olsun

Recai Şahin, eğitimci, yazar, araştırmacı, şair. Fethiye ilçemiz merkezinde yaşıyor. Kültürümüzün güney Başkentinden sesleniyor. İki yeni kitabı geldi yenilerde. Bunlardan biri:

DERS OLSUN

144 sayfalık ders veren, anlam yüklü içeriğiyle ortaya önemli mesajların getiricisi bir kitap. Recai Şahin’in hayat tecrübesi denizinden önemli damlalar görünüyor. Okumalı, hissetmeli, anlamalıyız.

 

Anlamlı cümlelerle; “Gurur kaynağımız, değerli insan sevgili İsa Kayacan’a, adını Guinnes Rekorlar kitabında görmek, esenlik ve mutluluk dileklerimle 10.10.2012” şeklinde imzalamış. Teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum efendim.

Recai Şahin hocanın 9 ncu kitabı bu yayın. Recai Şahin imzalı bir önsöz, Ünal Şöhret Dirlik ve Sadettin Yalçın imzalı Recai Şahin ve eserleriyle ilgili iki ayrı görüş. Bunlardan, buralardan:

 

1. Yıllar yılı birçok kaynaktan edindiğim ders veren öyküleri siz değerli okuyucularımla paylaşmak istedim (Recai Şahin)

2. Recai Şahin’in bu kitabında, güzel diliyle kaleme aldığı ders veren öyküleri anlatılmaktadır (Ünal Şöhret Dirlik)

3. Uzun araştırma ve emeğin ürünü olan kitap, Türk edebiyatının çeşitli türlerini kullanarak oluşturulmuş eksikliğini duyduğumuz bir boşluğu doldurmaktadır (Sadettin Yalçın).

Şimdi kitabın içeriğine, iç sayfalarına bakalım:

 

Ders veren öyküler kısa kısa anlatımlardan oluşuyor. Recai Şahin hocanın, olaylar karşısındaki detaylandırmaları, yorum inceliği, mesaj vermedeki ustalığı, cümlelerin toparlanış biçimi, kalem tutarlığı ve zenginliğini ortaya koyuyor. Örneği fazla görülmeyen bir kalıcılık biçimiyle karşılaştığımızı hemen hissediyoruz. fark ediyoruz. Öncelikle hocamızı kutlamak, alkışlamak istiyor, sevgi ve saygılarımı tebrikle sunuyorum efendim.

 

“Aslan ile Ceylan” ilk anlatım. Buranın girişinde:

-“Afrika’da bir aslan her sabah uyandığında, tek şey düşünürmüş, karnını doyurmak, karnını doyurmak için de en hızlı koşan ceylandan daha hızlı koşmak ve onu yakalamak. Yoksa aç kalacak, yaşamı tehlikeye girecek”..

Sonra, Aslanla Tavşan, Ayı, Ayı ile Maliyeci, Babamın horozu, Bahane gibi başlıklarla aktarılanlar, hepsinin sonunda ders veren, önemli mesajlarla, alınması gereken derslerin açıklığını, netliğini görmekteyiz.

 

Recai Şahin: 1941 yılında Fethiye’nin İncirköyü’nde doğdu. 1964 yılında Muğla’da yayınlanan Ferayi Dergisinde yayın yönetmeni olarak çalışmaya başladı. 1965–1966 yıllarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine devam etti. 1967 yılında öğretmen oldu. Açık öğretim Fakültesi eğitim ön lisans programını bitirdi. 1995 yılında emekli oldu. Açık öğretim Fakültesi eğitim ön lisans programını bitirdi. 1995 yılında emekli oldu. Açık öğretim Fakültesi eğitim ön lisans programını bitirdi. 1995 yılında emekli oldu. Değişik dergi ve gazetelerde yazıları, araştırmaları yayınlandı. Yayınlanmaya devam etti.