content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Tem

Ramazan Sofralarında Olmasın!…

Bir zamanlar “VARAN”lı olarak verdiğimiz yazıları içerisinde:VARAN: 6 “COCA COLA İÇMEK CİNAYETTİR!…” başlıklı bir yazımda, önemli bilgi/belgeler vermiş,

TEMA VAKFI Mütevelli Heyet Başkanı Hayrettin Karaca’nın: “COCA COLA içmiyorum ve içilen yerde oturmak bana ızdırap veriyor. Coca Cola içenler kusura bakmasınlar ama katildirler. Çünkü, onlar silah üretiyorlar ve çocukları öldürüyorlar. Coca Cola içmek cinayettir” konuşmasını gündeme getirmiş, “Erzurum Valisi Mustafa Malay, Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şaban Recai Öztürk’ü ziyaret eden Karaca, Erzurum lisesi toplantı salonunda “BARIŞ TOPRAKTAN GELİR” konulu konferansında, Amerika’nın 1870 li yıllardan beri Osmanlıyı çökertmek için çalıştığını, dünyayı nasıl sömürdüğünü bilge/belgelerle anlatmış, Coca Cola’nın içyüzünü deşifre etmiş, COCA COLA içmenin cinayet olacağını söylemişti.” İbaresini yazıma eklemiştim.

O tarihlerde Erzurum mahreçli haberi ben de almış, SEN KİMSİN? İsimli eserime giren uzun bir makale yazmıştım.
Karaca şöyle demişti Daha sonraları gündemden gazlı bu içecek düşmemiş, COCA COLA yazısının aynaya ters yansımasında, “No Muhammad, No Makkah” ibaresinin meydana geldiği, bu yüzden birçok İslam ülkesinde coca colanın yasak olduğu belirtilmişti. Cola içerken, dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği karbondioksit içildiği, kırılmış bir dişin cola içinde on gün içinde eridiği, Ph değerinin 3.4 olup, dişleri ve kemikleri eritmeye yeterli olduğu, deterjan görevi yaptığı, paslı metalleri sökmeye yaradığı, haşere ilacı olarak da kullanıldığı da ifade edilmişti. Bu görüş ve düşünceleri yazımın içine koymuştum.

(Detaylı bilgi için bakınız: İlhan YARDIMCI. SEN KİMSİN?. 8. Baskı. 456 Sayfa. Konya Dizgi Ofset. 2004)
Aradan yıllar geçti, köprülerin altından nice sular aktı. Sapla/samanın birbirine karıştığı, ideal ve ideolojilerin, siyasetin kabuk değiştirdiği, değişim rüzgarlarında dünyanın ve insanların çok şeyler kaybettiği, felaket ve olayların insanlığı tehdit ettiği zaman dilimleri yaşadık. Kaos asrında, Kıyametin eşiğinde; COCA COLA yine dünyanın bir numaralı gazlı ve zararlı içeceği… Yine Müslüman sofralarında, hatta Ramazan sofralarında…

21 ŞUBAT 2011/Pazartesi akşamı, saat 7.30 da HİLAL TELEVİZYONU’NDA Coca Cola ile ilgili canlı bir yayın izlemiştim.. Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya’nın canlı yayına katıldığı, Coca Colanın yeniden gündeme geldiği, önemli bir program…
Yıllardan beri formülü açıklanmayan zararlı içecek COCA COLA’nın, Amerikalı gazeteci Mark Pendergrast tarafından bir kitap halinde yayınlanması, gizlenen gerçekleri gün ışığına çıkardı.

1896 yılında Colayı bulan kimyacı John Pamberton’a ait kağıtlar arasında formül ele geçirildi, basın toplantısı ile bütün dünyaya duyuruldu. İçerisinde; Kafein sitrik tuzu, vanilya esansı,, yedi ayrı tatlandırıcı yağ, sıvı kokain esansı, sitrik asit, misket limonu suyu, şeker, su, karamel ve alkol bulunan cola için bugün yeni iddialar ortaya atıldı. Amonyak, şeker, kafein, cochineal böceği, domuz kanı, böcek zehiri ve alkol bulunduğunu söyleyen Nazım Kaya, cocheneal isimli böceğin büyük tarlalarda yetiştirildiğini, ticari bir sanayi kolu haline geldiğini, colaya rengi bu böceğin verdiğini ifade etti. Ayrıştırma işlemlerinin mutlaka alkol içinde olacağını belirten başkan, cola içerisinde kanser yapan maddelerin bulunduğunu söyledi. Emperyalist güçlerin, özellikle Siyonizm, Yahudi emellerinin tahakkuku için bu firma tarafından büyük finanslar ayrıldığı, coca colaya verilen her liranın Filistin’de bulunan Müslümanlara kurşun olarak gittiğini söyledi. 2006 yılında Rusya’da cola içen bir bayanın midesinin delinmesi üzerine, firma aleyhinde dava açtığı ve tazminat davasını kazandığı olayını gündeme getiren Nazım Kaya; millî içeceğimiz ayranın faydalarından da bahsederek, kesinlikle cola içilmemesini hatırlattı.

Aradan yıllar geçti, aylar birbirini kovaladı…Çok enteresandır SABAH gazetesi ile, bazı internet sitelerinde yayınlanan iki haber yeniden gündeme bomba gibi düştü.

“COCA COLA'DA KANSEROJEN MADDE BULUNDU!- KOLADA ALKOL ALARMI!” başlıklı iki haber, yılların yarasını yeniden kanattı. Ramazan Ayı’nın yaklaştığı sıcak Yaz günlerinde, Coca Cola’nın ipliği yeniden pazara çıktı. Kim anlaya, kim bile, kimler okuya, hangi Müslüman düşüne?..
“İngiliz gazetesi Dailymail, Coca-Cola'nın içinde bulunan bir boya maddesinin kanser yapıcı özelliğinin klinik deneylerde ortaya çıktığını yazdı.
İngiltere’de satılan Coca-Cola’ların içindeki boya maddesinin kanser yapıcı olduğu ortaya çıktı. Yetkililer bu maddenin yasaklanması gerektiğini söyledi.
 

ngiliz Dailymail gazetesinin haberine göre, ABD’de bir sağlık merkezi, Coca-Cola’ya karamel rengini veren kimyasal madde hakkında uyarıda bulundu.
ABD sağlık açısından tehlikeli bir kimyasal madde olan methylimidazole (4-MI) seviyesini son zamanlarda azaltarak yeni bir üretim sürecine geçti.

Fakat İngiltere gibi Coca-Cola’nın alkolsüz içecek olarak en çok satıldığı ülkelerde henüz bu önlemler alınmadı.
Yapılan çalışmalar, İngiltere’de satılan Coca-Cola’da 4-MI miktarının 135 mcg olduğunu, yani ABD ‘de satılandan 34 kat daha fazla olduğunu göstermekte.

Kaliforniya sağlık yetkilileri, 4-MI oranı 30mcg ve üstünde olan içeceklerin üzerinde sağlık uyarısının bulunmasını zorunlu hale getirecek yasanın kabul edilmesi için uğraşıyor. Bu güvenlik önlemi İngiltere’de uygulanacak olursa tüm Coca-Cola kutularının üzerinde uyarı yazılması gerekecek.

Ulusal Toksikoloji Programı tarafından 2007 yılında yayınlanan çalışmaya göre, uzun süre 4-MI’a maruz kalan dişi ve erkek farelerde akciğer kanseri tespit edildi.
Malcom Klark, Coca-Cola’nın kanser yapıcı madde kullanarak İngiltere’deki insanların sağlığını hiçe saydığını, oysa ki şirketin tüm dünyadaki müşterilerinin sağlığına saygı göstermesi gerektiğini söyledi.
Klark, İngiltere’de hükümetin diyabet, obezite ve diş çürümesine sebep olan içeceklerin, halkın sağlığını korumak için kontrol altında olması gerektiğini ekledi.

Üreticiler 4-MI kullanılmadan da karamel rengin elde edilebileceğini, ancak bunun 4 kat daha pahalı olduğunu söylüyorlar.
Coca-Cola 4-MI’ın insan sağlığına zararı olmadığı konusunda ısrar ederken, şirketin İngiltere’deki şubesi, içeceklerde kullanılan karamel rengin değiştirileceğini ancak bunun için kesin bir takvim vermenin mümkün olmadığını söyledi. - Neslihan Yüskel/Rotahaber -
KOLADA ALKOL ALARMI!
“Fransa Ulusal Tüketim Kurumu'nun araştırmasına göre, 19 kola ürününün çoğunda litre başına 20 küpe eşit şekere rastlandı. Lightlardaki tatlandırıcılar sağlığa zararlı çıktı. İşte detaylar...
Fransa'da yapılan bilimsel bir araştırma, şeker deposu kolanın obeziteye yol açtığını ortaya koydu. "60 Millons de consommateurs" (60 Milyon Tüketici) isimli dergi, Fransa Ulusal Tüketim Kurumu'nun (INC) kolalı içecekler üzerindeki araştırmasının sonuçlarına açıkladı. Dergi, ülkede sağlık tartışmasına yol açan sonuçların "şaşkınlık verici" olduğunu ve bu içeceği tüketenlerin artık daha temkinli olması gerektiği yorumunu yaptı. En büyük tehlikenin koladaki şeker miktarıyla ilgili olduğunu belirten INC, tam 19 kola markası (Coca-Cola, Pepsi, Auchan, Cora, Casino, Leader Price, Man U-Cola, v.b.) üzerinde yaptığı araştırmada; şeker, tatlandırıcı, katkı maddeleri, kafein ve alkole rastladı.

Çoğunda litre başına 100 gramdan fazla, yani 20 küpe eşit şekere rastlanırken, bu rakam Coca- Cola'da 18, Pepsi de ise 17 olarak açıklandı. "Light" kolaya gelince; tatlandırıcı miktarının "vücuda zarar verecek kadar çok oranda" olduğu belirildi. Kurum, fazla şeker tüketiminin başta obezite olmak üzere, diyabet ve kardiyovasküler hastalıklara yol açtığı hatırlattı. Bilim insanları, laboratuardaki incelemede sürpriz bir şekilde tarçın, Hindistan cevizi ve turunçgiller gibi bazı bitki ve meyvelerin bulgularını da elde etti. Kurum, bazı insanların bu bitki ve meyvelere karşı alerjik olduğunu hatırlatarak, giderek artan gıda alerjilerinin bir nedeninin de kola olabileceği belirtildi. Daha önce gazlı içeceklerde bulunduğu bilinmeyen "terpen"in doğal ürün bileşeni olarak a r o m a yaratmakta kullanıldığı keşfedildi. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde kanserojen olarak kabul edilen fosforik asit veya amonyum sülfat karamel E150D isimli gıda renklendirmekte kullanılan tartışmalı içeriğin de kola üretiminde kullanıldığı ortaya çıktı.

En şaşırtıcı veriyse kolada alkole rastlanması oldu. Aralarında Coca-Cola, Pepsi Cola, Coca-Cola Light Coke ve Coke Zero'nun da bulunduğu 10 içecekte alkole rastlandığını belirten uzmanlar, bu oranın ülkede alkollü içecek kabul edilen yüzde 1.2 oranından çok daha düşük, 0.001 oranında olduğunu bildirdi. Bu da litre başına 10 mg alkole karşılık geliyor. Fransa'daki Coca-Cola direktörü Michel Pepin "gizli formülü gereği" bazı aşamalarda alkolün kullanmış olabileceğini belirtirken, Pepsi adına konuşan bir sözcü de bazı içeceklerde "alkolün izine rastlanabileceğini", ancak Pepsi Cola'nın "alkol içermediğini" söyledi.-Sabah-
Müslüman Türkün, İslam’ın, insanlığın, adaletin, hürriyetin, istiklalin, güzelin, doğrunun, hak ve hakikatin, tevhit değerlerinin düşmanı olan tüm emperyalist güçler, başta ABD. olmak üzere, AB, Yahudi, Mason, Ermeni, Moskof, Yunan ve diğer şer güçler, Kıyamete kadar oyunlarını oynamaya, tuzaklarını kurmaya, dünyanın jandarması olma savaşlarını, Megal-i İdea’yı yapmaya ve bizi yok etme gayretlerine (!) devam edeceklerdir.
Dünyanın değişmesi, çeşitli “izim”lerin beyinleri yıkaması, beynelmilel şer güçlerin, besleme medyanın dengeleri bozmak istemesi, süper geçinen devletlerin “Gizli Dünya Devleti” kurma çalışmaları, hak ile bâtılın çatışması, Cihad-ı Ekberin terk edilmesi, Ehl-i Dünya hayatı inananları, kâmil iman sahiplerini yıldırmamalı, ölünceye kadar mücadele devam etmelidir.
GÜLDİKENİ mesâbesinde GELECEK MİSİN? başlıklı şiirimle yazımı bitirmek istiyorum:
Üzerinde emânet, yükün dağ gibi ağır,
Yarayı Tâbip deşer, ister kız, ister bağır,
Nereye gider beşer? ayağa kalk ta çağır,
Bâtılın tuzağında, sîneler oldu yağır,
BAŞKA DÜŞMAN ARAMA, NEFSİ BİLECEK MİSİN?

“Asr-ı Saadet” çağlar, tarihlere gömüldü,
Bülbül şakıyan bağlar, örümcekle örüldü,
Ferhat deldiği dağlar, sis/dumana büründü,
Ciğer-i püryân yağlar, sefâhate süründü,
RAHAT MISIN MÜSLÜMAN? MİRAS BÖLECEK MİSİN?

“Mücahit”ler mütahit ve müsait oldular,
Arayan her kimseler, hak, belâyı buldular
Dâvanın ağyârları, partilere doldular,
Dikenleri görmeden, gülistanda soldular,
KARDEŞLERİN AĞLARKEN, SEN DE GÜLECEK MİSİN?

Değişim rüzgârları, bora, tipiye döndü,
Ecdadını unutan, başkasıyla övündü,
Yalancıların mumu, yatsı olmadan söndü,
Kıblemizi unuttuk, Batı pusula yöndü,
FERMÂN-I EMİR GELDİ, KENDİN GELECEK MİSİN?

Tarikatlar bir kambur, savaş-ı pasta dilim,
Elde kalmadı tambur, çevriliyor bir filim,
Öksüz kaldı değerler; edebiyatla, bilim,
Haksızlık karşısında, söylemez oldu dilim,
PASLI YÜREK İMANDA, LEKE SİLECEK MİSİN?

A’dan, Z’ye ayrılık, yollar nereye gider?
Bahaneler gayrilik, lağım dereye gider,
Ayrı telden fevrilik, sızı yüreğe gider,
Makbul rütbe eğrilik, toprak küreğe gider,
“KAŞ İLE GÖZ ARASI”, YARIN ÖLECEK MİSİN?

KEMÂLİ Seher vakti, çiçeklerle ağladı,
İki eli Semâ’da, Rabbe gönül bağladı,
Niyazlarda, duada, coştu, taştı, çağladı,
Mazlum gördü yuvada, ciğerini dağladı,
HEYBENE NELER KOYDUN, HAKKA GİDECEK MİSİN?
 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank