- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Ramazan Geldi, Hoş Geldi!….

Ramazan Ayı rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayıdır.
Bir yıllık kirlerin ve günahların temizlendiği, inananlara Cennet kapılarının açıldığı, şeytanların  bağlandığı, oruç tutan müminlerin uyumalarının dahi ibadet olduğu, ağız kokularının misk kokusu yerine geçtiği,  müjdelenen mübarek bir ay.
Ramazan gelir ve gider. Önemli olan bir Müslüman’ın ibâdet ve  âmellerinin  devamlı olması, Rızâ-i Bâri kapısından ayrılmaması, elinden geldiği, gücünün yettiği kadar Emr-i Bil Mârûf / Nehy-i Ânil Münker’de âzimli ve kararlı olmasıdır.
Cihadı yanlış kapılara çekenler, yorumlayanlar, ağızlarına almaktan  çekinenler için ramazan günleri en güzel kurtuluş reçetesi ve Cennet bahçelerine talip olmanın doğru ve kesin yoludur.

Ramazan Ayı boyunca sadece ağızları kapamak, yeterli değildir. İbadetler bir bütündür, biri diğerine tercih  ve terk edilemez.
Tesettür, zekât, hac, oruç, Kelime-i Şehâdet, tebliğ, nehiy Allah’ın emirleri olduğu gibi, bunların yaşanması ve yaşatılması en büyük cihaddır.
Ramazan ayında müjdelenen Kadir Gecesi’ne ulaşmak, her    Müslüman için en büyük emel ve pâyedir. Bin aydan hayırlı mübarek gece; müminlere en  güzel müjde, en  büyük nasiptir. Sağlam oruç, âmel ve imanlarla bu geceye kavuşmamız için dua edilmelidir.
Ramazan Ayında yoksullar, muhtaçlar, engelliler, düşkünler, miskinler, yolcular, öğrenciler korunmalı, ilgili dernek ve vakıflara yardım yapılmalı, fırsat düşkünlerine, istismarcılara, gazetelerini türbe haline getiren medyaya, köpek yalağında süt içilmeye benzeyen  televizyonlara, programlara ve din tâcirlerine dikkat edilmelidir. On bir ay Müslümanlara saldıran, millî ve mânevî değerlere karşı yayınlar yapan, Ramazan ay’ında da tirajları düşmesin diye Kur’an tefsirleri ve dini kitaplar verecek kadar hokkabaz olan patron gazete ve televizyonlar izlenmemeli, reklam verilmemeli, yayınları  alınmamalıdır.
İçimize  manevi bir zulüm olarak giren, belediye ve bazı kurumlar tarafından gelenek haline getirilen  “Ramazan eğlenceleri” oyunu bozulmalı, Müslümanlar bu tuzağa düşmemelidir. Bir günlük mübarek oruç zorluğu ile iftar açan Müslümanların eğlence programlarına koşmaları/katılmaları sevabı alır götürür, günahın içine sokar.
Etini/budunu/sesini teşhir eden kadınları izlemek, dinlemek günah ve zina çukuru demektir.Çağdaş bir ihanet ve zulüm haline gelen bu adet, gelenekten vaz geçilmesi için başta bulunanları uyarız, vebâl/mesuliyet taşımalarını, Kur’an ve Sünnet dışına çıkmamalarını ikaz ederiz. Allah ve Peygamberi küstürenler/kızdıranlar, tevhidin dışına çıkanları felaket olabilecek gelecekler bekler.
Ramazan ayının uyanması beklenen İslam âlemine, vatanımıza, milletimize ve bütün inananlara hayırlar getirmesini niyaz eder, ramazan ayınızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.
Küçük bir armağan olmak üzere şu şiirimi sizlere ramazan hediyesi olarak takdim ediyorum:
KALEM  TUTAN EHİL ELLER UYANSIN,
HİDÂYET MÜLKÜNDE NURA BOYANSIN,
AŞK ATEŞİ YANSIN, ARŞA DAYANSIN,
AYLARIN SULTANI RAMAZAN GELDİ!
ÂLEMLER KURULSUN, KANDİLLER YANSIN,
SUSAYAN AĞIZLAR ZEMZEME KANSIN,
ZENGİN, FAKİR SOFRASINI DOLANSIN,
GÜNAHTAN ARINMA GÜNLERİ GELDİ!
ALLAH’IN ÖNÜNDE EĞİLİR BAŞLAR,
CEHENNEM’E SÜTREDİR DAMLA YAŞLAR,
HİLÂLE BENZİYOR OL  YÂRİN  KAŞLAR,
KURTULUŞ YOLUNUN FERMÂNI GELDİ!.
RAMAZAN GELDİ, NÎMETLER  GETİRDİ,
DARGINLIK, KÜSKÜNLÜKLERİ BİTİRDİ,
MÜSKİRATLAR   REKORUNU    YİTİRDİ,
ŞEYTANLARIN BAĞLANDIĞI AY GELDİ!
NAMAZDA  SAF OLUN, VERİN  SELÂMI,
DİLDEN EKSİK OLMASIN HAK KELÂMI,
ŞEFAATTEN PAY ALMAMAK REVÂMI?
KEMÂLİ DERDİNİN DERMÂNI GELDİ!

NOT.
BURSA Bölgesinde yayın hayatına başlayan YENİ MARMARA Gazetesinde GÜLİSTAN-I RAMAZAN sayfası tarafımdan hazırlanmaktadır. Bursa’da ilk defa bu formatta hazırlanan sayfayı takibinizi bekliyor, teşekkür ediyorum.
“Bursa’nın Vicdanı” sloganı ile günlük yayınlarını sürdüren gazete, Bursa’nın tek fikir ve aksiyon gazetesi olarak görülmektedir. Geri dönen Bursa Marmara efsânesini birlikte yaşatalım/yaşayalım. Gelin bu çatı altında buluşalım.