content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Eki

Rahmetli Zabıta Amiri ile Milletvekili

Ünye Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında Ünye’ye emekleri geçmiş ve önemli hizmetler yapmış olan eski bakanlardan Tarım Orman ve Köyişleri ve devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmuş rahmetli Refaiddin Şahin’in adının Ünye Şehir Stadı’na, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Şükrü Yürür’ün adının Ünye Limanına verilmesiyle ilgili konuyu görüşmek üzere komisyona devretmişti.
Konuyla ilgili olarak Ünye Kent Gazetesine görüş beyan eden siyasiler, bürokratlar ve işadamları olmak üzere farklı kesimlerden insanlar konuya sıcak baktıklarını ve Ünyeli olarak böyle bir çalışmanın yapılmasını istediklerini ve desteklediklerini beyan etmişlerdi.

Bu konuyu gazeteden okuyan ve Ünye belediye başkanı ve meclis üyeleri başta olmak üzere konunun aslını bilerek ya da bilmeden ve kulaktan dolma bilgilerle kendilerince haklı olarak ilgililere destek veren beyanda bulunan Ünyelileri yanlışa düşmeden bir kez daha düşünmeye davet eden 18.Dönem Anavatan Partisi Ordu milletvekili Ünyeli hemşerimiz Yılmaz Sanioğlu18 Ekim 2013 Cuma günü saat 18.00’de Ünye ilçe Emniyet müdürlüğü karşısındaki Çay ocağında rahmetli Bakanımız Refaiddin Şahin beyin yıllarca koruması olarak görev yapmış, aynı zamanda sanayi bakanımız Şükrü Yürür beyi de yakından tanıyan ve mesleğinin son 10 yılını Ataşe korumalığı göreviyle yurt dışında tamamlayan ve halen Ünyeli Gezgin şiarıyla gazetemizde köşe yazan Emekli Devlet Memuru İbrahim Yıldıran, Halen Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığında görevli yetkili Ünyeli hemşerimiz Ayhan Keskin’le oturup çayımızı yudumlarken, Eski Milletvekili Yılmaz Sanioğlu “ her devlet adamı gibi Ünyeli hemşerilerimiz rahmetli Şahin ve Yürür’de ülkeye ve Ünye ye elbette hizmet ettiler. Allah hepsinden razı olsun.

Ancak Ünye Limanı ve bugün yıkılarak yerine Ünye Devlet Hastanesi yapımı devam eden eski SSK Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesi Ünye eşrafı ve Fındık Fabrikası sahibi ve işletmecilerinden 1974 yılında Demokratik Partiden rahmetli Ata Bodur beyle birlikte Ordu milletvekili olarak parlamentoya girmiş rahmetli Senai Yazıcı beyin 1975 yılında kendisine Adalet Partisine geçermisin teklifine karşılık evet, ama Ünye’ye liman ve ikinci bir hastane yapmak kaydı şartıyla geçerim demesi üzerine kabul gören teklifiyle Liman ve SSK Hastanesi yerleri resmi kayıt altına alınarak Ünye ye kazandırılmıştır. Rahmetli vekilimiz Senai Yazıcı Bey tarafından Ünye ye kazandırılmıştır.

Liman yeri FOK FOK olarak resmiyet kazanmış olmasına karşın. FOK FOK da yapılacak Liman denizden şehir içine doğru esen karayel rüzgarları nedeniyle şehri balık kokusu sarma ihtimali yüksek olduğu için Ünye balık kokusu nedeniyle çekilmez olmasın diyerek bugünkü yere yapılmasına fikir bazında katkıda bulundum. Buradan kendime pay çıkarmak amacıyla bunu söylemiyorum. Halkımız olayların aslını bilsinler, ona göre telkinde bulunsunlar diye söylüyorum. Bu iki önemli hizmetin temeli devletin resmi kayıtlarında vardır. Liman ve SSK hastanesi yerleri rahmetli Senai Yazıcı Bey tarafından Ünye ye kazandırılmış. Ama Limanı yapmak Anavatan Partisine nasip olmuştur. Yiğidi öldür, ama hakkını ver demiş atalarımız. Bu bir.

İkincisi yani, bugün faaliyetini devam ettiren Ünye Şehir stadyumu yerinin tapusunu kesinlikle Stadyum yapılmak kaydı şartıyla bir süre evvel ebediyete intikal eden rahmetli Harun Kuyumcu’nun babası Osman Kuyumcu beyden, spora olan düşkünlüğü ve Ünye de sporu Ünye gençliğine sevdiren şahsiyet olarak bilinen ve tanınan Ünye Belediyesi Zabıta amiri namı diğer Avni Çavuş, Allah mekânını cennet eylesin, rahmetli Avni Çelik bey 1955 yılında alıp Ünye ye spor sahası olarak kazandırmıştır.
Ve 1957 yılında Ünyeli sporcu gençler ve O dönemin Ünye sporu 1957 yılında bugünkü ilçe şehir stadyumunda top koşturmaya başlamışlardır. Aksini iddia eden Ünyeli bir büyüğümüz, kardeşimiz, ağabeyimiz varsa çıksın söylesin. Böylece yanlış bilinen hizmetler konuyu bilenlerin ağzından doğru biçimde paylaşılarak işin aslı ortaya çıksın. Halkımız işin doğrusunu öğrenerek devlet adına aziz milletimize, Ordu’muza ve dolayısıyla Ünyeli hemşerilerimize ve Ünye ye emeği geçenlere karşı yanlı ve yanlış bir tavrımız olup olmadığını birinci ağızdan duyarak doğru bilgi sayesinde kimseye haksızlık edilmesin.
Evet, saygıdeğer okurlar ve Ünyeliler, rahmetli bakanımız Refaiddin Şahin’in Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü esnasında buna Aşti’de dâhil insan ayrımı yapmaksızın insana yatırım yaparak herkesi ve her kesimi iş ve aş sahibi yapmış. Bitlis’e yapılması kesinleşmiş olan Arıcılık Enstitüsünü, Türkiye Bal üretiminin % 50’ini yapan Ordu’ya kazandırmıştır. Deli Dana etini ithal ettirmeyerek Ülkenin ve insanların sağlığını korumuş. İsmini yarın değişme ve değiştirilme olasılığı çok yüksek olan hazırlanmış özel tabelalara değil, insanların gönlüne yazdırmayı başarmış değerli devlet adamlarımızdandır.

Sanayi ve Ticaret Bakanımız Ünyeli hemşerimiz Şükrü Yürür Bey de Ordu ve ilçelerinde özellikle Ünye merkez Kasaba ve köylerin büyük çoğunluğunda eksik olan Enerji dağılımı yanında yolu olmayan köylerin ve belde yollarının sıfırdan açılıp, mevcut yetersiz yolları daha da genişleterek yeni köprülerin yapımları yanında, özelliklede Ünye küçük sanayi sitesinin ilçeye kazandırılmasında büyük emeği geçmiş devlet adamlarımızdandır.

İsimleri Liman ve Şehir stadına verilmesi gündeme gelen her iki devlet adamımızdan da imkânları ölçüsünde karınca kararınca yararlandık demek daha doğru olur diye düşünüyoruz. Rahmetli Bakanımız Refaiddin Şahin beye yüce Allahtan rahmet, Bakanımız Şükrü Yürür beye sağlık ve afiyetler dileriz. Bizim burada yapmak istediğimiz, bağcı dövmek değil, Sezar’ın hakkının Sezar’a verilmesine kapı aralayarak üzüm yemektir diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Rahmetli Zabıta Amiri ile Milletvekili

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank