- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Radulus Nedir, Canım?

Radulus; esasında hiçbir şeydir. Kaygısı olmayan bir şey. Karanlıkta bir şey. Çünkü ışık her şeyi örtendir. Bizi yanıltan da ışıktır. Esasında, görelim diye lütfolunmuş bir şeydir fakat ışığı kirlettiler iyice. O yüzden karanlıkta bir şeydir Radulus.

Dilime dolandı önce. Sonra aklıma. Sonra hiçlik vurgusu yapan bir çeşit hiçliğe. Onun hiçlik olduğunu, daha doğrusu, onun rahatlığının sebebi kaygısının olmaması. Kaygılı cümleler ondan gelip geçer sadece.

Kısa kısa alıntılar rudulus.com-dan:

Antalya"da kedi kırımı yapmış belediye. Kedi-severler dilekçe vermek amacıyla kedi maskeleriyle belediyeye girmeye çalışınca sivil polisler engel olmuşlar. Kedi olarak giremezsiniz diyordu polis. televizyonda izledim. Kedi ayına girdiğimiz şu günlerde böyle bir kırımdan dolayı Antalya belediyesini şiddetle, esefle kınıyorum. Sen kedilerin de belediye başkanısın.

Nihat Doğan dinlemek, şarkı veya normal konuşma, insanın beyninde bir haşlanmışlık hissi uyandırıyor. Yani böyle tam da haşlanmamış gibi de aslında. Beyni soğuk suyun altına mı tutsam.. yoksa beynimi üflettirsem mi soğusun diye... gibi bir ikilem, üçlem, dörtlem içinde kalıyor insan. Ne semirir ne aç bırakır bir imajinal kompleks yapı.

ecift.com un nasıl bir dümen olduğunu anlamak için : https://www.sikayetvar.com/eciftcom
Mart ayının ilk saatlerini yaşadığımız şu dakikalarda, tüm kedilere Mart ayı boyunca başarılar diliyorum. İnsanlar da değişiyor bu ilkbahar ön izlemeli zamanlarda cemre düşmüş çoktan havaya. Şu zamanlarda insanlardan uzak durmak gerek.

Kafa Tadilatı” demekle bir konu açmak istiyorum. Üst komşu, salonu güney yönüne doğru balkonla birleştirdi. Nereden baksan bir 5-6 metrekare daha büyüdü salonu. İşe giderken veya başka zamanlarda dolayımdaki evlere de bakarım. Tadilat, tadilat, tadilat... veya genişletmek. Genelde balkonla birleştirilen odalar, salonlar. İnsanların, evlerini tadile ettikleri kadar kafalarını tadile etmediklerini fark ettim Veya, var olan bilinç genişliklerini balkonlarıyla birleştirip genişlettikleri gibi bilinçlerini-bakışlarını genişletmediklerini fark ettim. Zaman zaman bahis açtığım üzere, eşyanın-eşya tabiatının bilinci nasıl ele geçirdiğine ilişkin açık ve aynı zamanda acı bir göstergesi. Beton, duvar... kafalara inşa edip betonik bilinçler oluşturmak. Betonik bilinç.

_._

Bu, ters domainname’ler için ilk adımı attım. Bir sorgu ekranı ile sorgu yapılabilir. Kayıt edilmemişse, kullanıcı kayıt edebilir. Ters_Domain_sorgu

Bir bakıma, veya üç dört bakıma, kişisel bir sözlüktür radulus.com . Takılıyoruz öyle.