- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Rabia Gölbaşı’ndan 19. Şiir Şöleni

 Rabia Gölbaşı,şair,yazar ve araştırmacı.Ankara’dan sesleniyor..

Yazdıkları ve yayınladıklarıyla takdir görüyor, alkışlanıyor.O,kendine göre prensipleri olan, kendi kuralları içindeki düşünce ve duygularıyla, ancak kuruluşların yapabileceği hizmetleri tek başına başarıyla gerçekleştirebilen bir isim ve imza olarak karşımıza çıkıyor.

Rabia Gölbaşı ismiyle bütünleşen şiir şölenlerinin l9.su, 8 Haziran 20l3 tarihinde, Türkiye Emekliler Derneğinin Ankara Tandoğan’daki genel merkez konferans salonunda gerçekleştirildi.

 Rabia Gölbaşı’nın l9. Şiir Şölenine; Agah Oktay Güner, Ramazan Mirzaoğlu, Resul  Akay, İsa Kayacan, İsmail Kara, Şanlı Aslangül, Bekir Yalçınkaya, İnsaf Kılıç, Mahir Ünal, Cenab Erat, İbrahim Sayar, Kazım Kaya, Şeref Kıvırç, Mehmet Tamer, Serkan Ata, Ergün Oral, Ali Bilgen, Şener Gönen, Ömer Faruk Beyceoğlu, Şenol Bayram, Hatice Kersan, Yaşar Koçak katıldı.

Programı yöneten ve açılış konuşmasında, düzenlediği şiir şölenleri hakkında bilgi veren, vefatla aramızdan ayrılan şair ve yazarlarla ilgili bir isim sıralaması yapan Rabia Gölbaşı, yer yer kendi şiirlerinden verdiği örneklerle programın renklenişini sağladı.

Ev sahibi olarak Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, böyle bir programın kuruluşlarında gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Agâh Oktay Güner yaptığı konuşmada, Türk şiiri ve şairlerinden örnekler vererek, genel bir değerlendirmede bulundu.

 İsa Kayacan,   Rabia Gölbaşı’nın düzenlediği bu şiir şölenleriyle, Türk sanat ve edebiyatına önemli hizmetlerde bulunduğunu, kişi olarak tek başına gerçekleştirilen bu şölenlerin l9 rakamına ulaşmasının ayrı bir anlam ifade ettiğini belirttikten sonra, dört bölümden meydana gelen “l9 Mayıs Meş’alesi” adlı şiirini okudu. Bu şiirin bir bölümü:

O Mustafa Kemal’ki,

Karanlıklar içinden,

Aydınlığa,

Kurtuluş penceresinden,

Anadolu’ya,

Baktı ha, baktı.

 İsmail Kara ise “Unuttunuz “başlıklı ve beş ayrı bölümden oluşan şiirini seslendirdi. Bu şiirin bir bölümü şöyle:

Sessizce, sinsice,

Çöktünüz tepemize,

 Ne istiyorsunuz bizden?

 Battık mı, nerenize?

 Yanlış bir yol tuttunuz!

Rabia Gölbaşı, katılımcılara ayrı ayrı düzenlediği, teşekkür ve takdir belgelerinin verildiği 19.şiir şölenini tamamlarken, duyduğu ve yaşadığı mutluluğu dostlarıyla paylaşarak,20.şiir şöleninin hazırlıkları içinde olduğunu yansıtıyordu.

Tebriklerimi, başarılarının devamı dileklerimi sunuyorum efendim.