content

10 Mar

Prof. Dr. Ali Aliyev’den: Otoyolları ve Havaalanları İnşaatı

Azerbaycan çıkışlı yayınların sayfalarındaki gezintimin daha hızlı, daha sevindirici olduğunu biliyorum.

Türk Dünyası Araştırmaları Uluslar arası İlimleri Akademisi yayınları arasında Günyüzü görün, Prof. Dr. Ali Aliyev’in, ‘Otoyolları ve Havaalanları İnşaatı’ adlı kitabın, birinci cildi masamda.

Merkezi Ankara’da bulunan Kültür Ajans yayın çalışmaları, düzenlemeleri içerisinde ciltli, 450 sayfayla Günyüzü gören kitabın editörleri: Prof. Dr. Tuncay Balta, Prof. Dr. Hayrettin İvgin, Prof. Dr. Elçin İskenderzade olarak sıralanıyor.

 

Önsöz var ilk iki sayfada. Bir yerinde; “Prof. Dr. Ali Musaoğlu Aliyev’in hazırladığı dört ciltten meydana gelen eserlerin birinci cildi olan bu kitapta.; bütün dünya bilim ve teknik adamları tarafından doğruluğu defalarca test edilmiş otoyolları ve havaalanları inşaatında kullanılan asfalt-betonların uzun ömürlü ve dayanaklığının nasıl sağlandığına ait metodolojik açıklamalar yer almaktadır” deniliyor, kitabın içeriği hakkında özet bilgi veriliyor…

 

Birinci bölümde, asfalt beton kaplamaların ısınmasının sıcaklık rejimine göre inşaat alanlarının bölgelenmesinden sözedilirken, ikinci bölümde; Doğal mineral malzemeleri üzerinde duruluyor.

 

Üçüncü bölümde ise; Mineral malzemelerin aktivasyonu konusuyla ilgili açıklamalar, bilgiler karşımıza çıkarken, Dördüncü bölümde; Organik bağlayıcı malzemelerden bahsediliyor.

 

Beşinci bölüme bakıyoruz: Yolların ve uçak alanlarının toprak ve yatağının inşaatıyla ilgili değerlendirmeler bizimle selamlaşıyor

Son bölüm olarak verdiğimiz beşinci bölümün altındaki satırlardan, açıklamalardan:

 

Zeminlerin çeşitleri ve onların kaynağı/Toprak yatağı inşaatında hazırlık işleri/Yapay tesislerin inşaatı vb.

Prof. Dr.Musaoğlu Aliyev:

1993 yılında Batı Azerbaycan’ın Vedi bölgesinin Büyük Dehnez köyünde doğdu. 1989 yılında Profesör oldu. Defalarca Türk Dünyasında yılın bilim adamı seçildi.

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank