- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Patates Ödülü

Helal kazanç benim için her şeyden önemli, yaşama sebebim gibi bir şey. İnancımız gereği alınteri ile kazanmamız ve şüpheli şeylerden uzak durmamız gerekiyor. Kimilerinin yaptığı yanlışları mümkünse elimizle düzeltmemiz, değilse dilimizle uyarmamız, hiç olmazsa düzelmesi için kalbimizle dua etmemiz gerekiyor, inançlarımız böyle söylüyor.

Malum hayallerimiz var, ideallerimiz var, adanmışlığımız var, meydanı boş bırakacak halimiz yok. Hayatını yanlışlar üzerine kurmuş insanları görünce geri adım atmak bize yakışmaz. Bu anlamda Hazreti Allaha teslimiz ve kimseden korkumuzda yok hamdolsun.

Helalinden kazanalım diye bir sürü arayış içerisindeyim. Bir konuda adım attım: Yeşilce’de patates yetiştiriciliği.

Mesudiye Yeşilce’de patates üretmek için yola çıktım, yer de buldum. Ancak dikimi için bu sene için biraz gecikmişim. Patatesle ilgili çiftçilerimizle, tohum üreticilerimizle, üniversiteden hocalarımızla görüştüm, konuyla ilgili tüm bilgileri derledim. Bu konuda Yrd. Doç Dr. Özbay DEDE başta olmak üzere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.

Bu arada patatesle ilgi yaptıklarımızın çoğunun yanlış olduğunu üzülerek öğrendim.

KISACA ÖZETLEYEYİM

Özetin özeti: bilenlere danışıyoruz, üreticilerle konuşuyoruz, yol haritasını birlikte kararlaştırıyoruz, adım adım uyguluyoruz ...

Patates üretimi bir sanat, patates bu bölgeye Allahın bir ödülü, gerisi teferruat. Yarın fasülyeyi yazarım.

Bol kazançlar diliyorum...