- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Paragöz Yöneticileri,Allah Bildiği Gibi Yapsın..!

Kendinden, ailesinden, çocuklarından ve yandaşlarından başkasını düşünmeyip işgal ettikleri makamlardan alabildiğince maddi ve manevi olarak elde ettikleriyle hastane, postane, eczane, yat kat ve akıl almaz mal mülk ve maddi gelirleriyle ellerini sıcak sudan soğuk suya sokmadan, dertsiz ve tasasız bir şekilde yaşam süren Akarpati’nin eski ve yeni bütün paragöz seçilmişlerinin Ünye kamuoyu tarafından nerede iken nereye geldikleri, yani dünü ve bugünü gayet iyi bilinen bu zatı muhteremler ile bunlardan nemalanan bedavacıların, hazırcıların Ordu’nun büyük şehir yapılmasında az yada çok katkısı olan,küçük değil, zavallı garip, sahipsiz ve kimsesiz şehir haline getirdikleri Ünye yi yaşadıkları olumsuzluklara rağmen terk etmeden, karınca kararınca helalinden kazanarak Ünye de yaşayan Ünyelileri, ekstra vergiler başta olmak üzere, asıl yapılması gereken önemli ve öncelikli hizmetleri yapmayarak, yalandan yere zamanlı ve zamansız yaptıkları sıradan yemekli, sazlı sözlü toplantılarla caz yaparak mahveden,mağdur eden,herkesin ve her kesimin anlayacağı bir ifade resmen perişan edenlere Allah akıl fikir versin. Allah onları ıslah etsin. Bütün alemi ve biz insanları akıl vererek yaratan Yüce Allah nasıl olsa her şeyin en iyisini biliyor.Nasıl onları öyle yapsın.!

Çünkü onlar sadece kendilerini düşündüklerini Ünye’ye şimdiye kadar çoktan yapması gerektiği halde yapmadıkları insanoğlu için olmazsa olamazların başında gelen önce sağlık dediğimize göre Ünye devlet hastanesi, şimdiye kadar çoktan 4-5 yıl evvel yani 2010’da hizmete girmiş olacaktı,hala bitmediği halde yüzleri kızarmadan tabi kurdele kesme ye cüret edemedikleri halde birkaç polikliniğin çetrefelli sözlerle hizmet vermeye başladığı anlatılmasına rağmen eski hastane ile yeni arasında servislerle hastalar taşınacak gibi ilkel yöntemlere başvurmaları,hastanenin açıldığı yalanına inanan insanların hastalanmaları halinde yeni hastane açıldı diyerek, eskisinin halen çalıştığını bilmeden yeni hastaneye gidip,hastalığını söylediğinde… Aaaa… kusura bakma hemşerim senin hastalığına ilişkin poliklinik henüz burada açılmadı.! Gel seni servisle eski hastaneye götürelim derken aradaki 15 km’lik mesafede hasta yolda perişan olursa,yada başına bir olumsuzluk gelirse bunun hesabını kim kime nasıl verecek..?Henüz yapım çalışması tamamlanmadığı için ve hatta 1.5 aydan daha fazla bir zamana ihtiyacı olduğu ilgililerce söylene yeni hastane tamamen bitmeden açılmaya kalkılması ne kadar doğru bunu Ünye kamuoyunun takdirine bırakalım.Durumu Ünyeliler kendilerince değerlendirsinler.
Öte yandan Ordunun yaktığı doğalgazın Ünye organize sanayinin yılan hikayesine dönmesi misali hala Ünye ye getirilmeyişi.!Arıtma tesisi devre ye sokulduğu halde Ünye’nin pis mi pis,kötü mü kötü,çekilmez mi,çekilmez kanalizasyon kokusundan bir türlü kurtarılamadığı..!Denizimiz ve sahilimizin kanalizasyon akıntıları nedeniyle yüzüne dahi bakılmaz,sahilde yürünmez olduğu.En basitinden seçilmiş ve atanmışların gözüne batan Belediye başkanlık binasının karşısındaki pisliğin halen leş gibi koktuğu halde kimsenin ilgilenmediği bazı öncelikli hizmetlerin dahi yapılmayışı inanın insanım diyen akıl izan sahibi Ünyeliyi derinden yaralamalıdır. Daha neyi nasıl söylemek lazım Ünyeliler size..!
Saygıdeğer okurlar bu arada Akarpatili bazıları suyun gözünde oldukları dönemden şahıslarına ve yandaşlarına gelir getirici olayların nasıl ve ne şekilde gelişeceğini gayet iyi bildikleri için arsaları kapatıp gerekeni yaptırdıktan sonra, sanki onlarda olan ağzın başka kimsede olmadığını düşünerek rant kapılarını geriden geleceklere kapatmayı ihmal etmeyenleri de hatırlamanızı ve ona göre tavır almanız gerektiğini bilmenizi isteriz. Bazılarına göre bulmaca gibi görünse de aklı başında Ünyelilerin biraz hafızalarını yokladıklarında, söz konusu bu seçilmişlerin kendileri için çalıştıklarını geçmişten günümüze yaptıkları iş hanları ve binaları gördükçe nereden nereye maddi ve manevi olarak geldiklerini bizzat görerek anımsayacaklardır.

Sadece kendilerinin, ailelerinin, çocuklarının ve yandaşlarının siyasi ve ticari çıkarları uğruna, Ordu’yu Büyükşehir yaparak Ünye’yi küçülttükleri gibi her çeşit vergiyi kat be kat artırdıkları yetmezmiş gibi, inşaatı bitmediği için, Toki’den devri dahi sağlık bakanlığına yapılmadan sadece C bloğu 1. katında Dâhiliye, Göğüs, Genel cerrahi, Fizik tedavi, Psikiyatri ve Cildiye olmak üzere toplam 6 poliklinikle hizmet veriyoruz safsatasıyla asıl polikliniklerin eski hastanede göreve devam ettiği halde saf ve temiz kalpli Ünyelileri kandırarak hastaneyi açma bahanesiyle tören düzenleyip kurdele kesemeden atıp tutarak, derdine derman aramak için yeni hastane ile eskisi arasında mekik dokumak zorunda bırakılan Ünyelilerin perişan olmalarına neden olan, Ünye’nin merkezinde görevli 18,kapatılan belde belediye mahallelerinde görevli 61 ve mahalleye çevrilen 59 köyünde görevli olmak üzere toplam 138 muhtar ile azaları, kapatılan beldelerin Belediye başkanları, Ünye’yi terk edip rızkını gurbet ellerde arayan ve bu namertlerin oyunlarına alet olarak kendilerinin değil isimlerinin yani kağıt üzerinde nakillerinin Ünye ye getirilmesine bile bile göz yumarak,Ünye de kalıp yaşamını Ünye de sürdüren akrabalarını ve Ünye’li hemşerilerini mahveden gurbetteki Ünyelilerin, 24. dönem Ordu milletvekillerinin, Büyükşehir’in küçük şehirlere oranla gelirleri yani her türlü,su kanalizasyon,çöp,emlak tabela,su abone,işyeri açma ruhsat vergileri vesaire gibi aklınıza ne tür vergi gelirleri geliyorsa hepsinin vergileri (arttı zaten) iki kat artacak diye halkın aklını çelen başbakan ve bu konuda iki laf eden bütün bakan ve seçilmiş yetkililerin Allah hem bu fani dünyada,hemde ebedi dünyada hem kendilerinin ,hemde kendilerinden sonra doğacak bütün zürriyetlerinin yüzünü güldürmesin,nasıl biliyorsa ibreti alem için öyle cezalandırsın.!
Bunca yıl boyunca hiç mi iyi işler olmadı,yapmadılar mı diyenlere ve diyecek olanlara, babalarının malıyla yapmadıklarına ve yapmayacaklarına göre milletten bir şekilde topladıkları vergilerle onları da yapmazlarsa eşeğe binsinler.Tabi ki yaptılar.! Ama kendileri ve yandaşlarına yaptılar. Bu ülke genelinde olduğu gibi Ünye ve genelinde de aynı.! Bunu kendileri gibi, bilen Ünyeliler de gayet iyi biliyor.Biz istiyoruz ki toplanan vergilerin gelirleriyle esas hak sahibi olan millete özelliklede Ünye’ye ve Ünyelilere yukarıda saydığımız öncelikli hizmetler olarak yapmalarıydı.Ama yapmadılar.Sitemimiz bu minval üzeredir.Kısacası bu yazımızda diyeceklerimizin hepsini dile getirememiş olsak da en azından acilen yapılması gerekenlerin özetini anlatmaya çalıştık.! İlerleyen zamanlarda gerisini de söyler ve dile getiririz. Ondan kuşkunuz olmasın.

Gelin “sözün tamamı deliye söylenir” diyen atalarımızın özdeyişi ile lafı uzatarak kafaları daha fazla karıştırmadan kısa keselim.”Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az” diyen büyüklerimizin bir diğer özdeyişi ile yazımıza son noktayı koyalım diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Paragöz Yöneticileri,Allah Bildiği Gibi Yapsın..!