- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Oyunu Demokrasinin Kurallarına Göre Oynamak..

Demokrasi en kısa tanımıyla ‘halkın yönetmesi’ diye tanımlanır.. Yunan kültüründen gelen bir kelimedir. Gel gör ki yine yunan filozofları Aristo ve Eflatun Demokrasi için ayak takımı demişlerdir.

Dünya ülkelerinin demokrasiye geçişlerinde bir çok sancılar yaşanmış olmasına rağmen, bugünkü gelinen noktada yaşam tarzımızda en kabul gören yönetim şekli demokrasi olarak ilk sırayı almıştır..

Ülkemizde de halkın yönetime katılış gücüne bağlı olarak demokratik hak ve kazanımların yükseldiğini görüyoruz.. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadarki gelinen süreçte siyasal yelpazenin sürekli genişlemesi demokrasimizin daha da güçlenmesine yol açmıştır.

Bu gün baktığımızda halkın tercihindeki davranış tarzının artık günlük yaşam sürecine göre şekillendiğini görüyoruz. Siyasal tercihlerin babadan kalma değil, sosyo ekonomik şartların daha belirleyici olduğu gerçeğidir..

Ülkemizde yapılan son yerel seçimlerde alınan netice dikkate değer sonuçlardır. Kazananlar yada kaybedenler açısından herkesin gördüğü birkaç belirleyici nedenlerin ön plana çıktığını görüyoruz.
Bunlar visit https://www.cash-buyers.net/arizona/cash-buyers-for-houses-flagstaff-az/ [1],
Global Ekonomik krizin etkilediği halka rağmen sokakların devasa posterler asılması, tabanın tercihini dinlemeyerek yukarıdan atamayla aday belirlenmesi, seçime giderken kendi personeliyle barışık olmaması gibi olumsuzluklar sonucu belirleyici olmuştur.

Umarız ki, Demokrasinin temel taşı olan halkın bu davranışı iyi okunsun. Seçim sonuçları doğru tahlil edilerek ders çıkartısın. Çünkü Demokrasi olmazsa olmazımızdır..

Comments Disabled (Open | Close)

Comments Disabled To "Oyunu Demokrasinin Kurallarına Göre Oynamak.."

#1 Comment By murat On 31 Mart 2009 @ 10:22

aynen katılıyorum sayın mehmet bey mükemmel yorumlamış

#2 Comment By Ümit vardar On 31 Mart 2009 @ 10:48

Demokrasi...Doğru noktaya parmak basmışsınız. Malesef hükümet özellikle son birkaç yıldır AB uyum yasalarında gevşek davranıyor. Gevşek davrandıkça da demokrasi dışı güçler mevzi kazanıyor. İnsan hakkı ihlalleri, inanç özgürlüğüne vurulan darbeler,301 gibi olumsuz durumlarla karşılaşıyoruz. Bunun yanında mevcut hükümetin milliyetçi söylemlerle giderek bir "devlet partisi" haline geldiğini görüyoruz. Bu nedenle köklü reformlar yapılamıyor. Ekonomik kriz karşısında da takınılan tavır da hiç hoş değildi. "Bizi teğet geçer" gibi sözlerle çok hafife aldılar.Malesef pek önlem almadılar. Tüm bunların sonucunda da halk tepkisini sandıkta hissettirdi. İnsallah hükümet geekli dersi almıştır.

Saygılar...

#3 Comment By seda On 31 Mart 2009 @ 17:32

ya demokrasinin kuralları yasa bide. Site gerçkten süper olmuş başarılarınızın devamını dilerim.

#4 Comment By ihsan On 02 Nisan 2009 @ 15:56

çok güzel yazmışın mehmet bey ağzına sağlık.

#5 Comment By mehmet gargın On 07 Nisan 2009 @ 18:12

mehmet kardeşim güzel diyorsunda demokrasi nerde
ben türkiyede demokrasi görmüyorum kim ne derse desin
seçiminde hak ve hukuk çevresinde geçtigine inanmıyorum sistem degişmedigi müddetçede öyle olaçak öyle gideçek.sen bana adalet var diyebilirmisin ben adalettin oldugu yerde çalışıyorum veya saglık var diyebilirmisin veya okuma şansı var diyebilirmisin yani sayamayaçagım kadar her alanda
türkiye yetmiş milyon diyelim elli milyonu çalışıyor yirmi milyonu yiyor kim gelirse gelsin sistem degişmedigi müddetçe aynısı olur sevgilerimle . seni takip ediyorum

#6 Comment By Mehmet Ballı On 08 Nisan 2009 @ 08:26

Duygu Yüklü Güzel İnsanlara Yorumlarından dolayı Teşekkür ediyorum.
Demokrasiyi Ülkemizde Oturtmanın tek yolu vardır.
Allahın İlk Emrini yerine getirmek.
'OKU'..
Müslümanlar Çocuklarını Okuttukça Çıtada Yükselecek İnşallah..
Sevgiyle Kalınız....

#7 Comment By eray On 09 Mayıs 2010 @ 14:13

çok kötü yaaa a.q

#8 Comment By ismail gargın On 18 Ağustos 2010 @ 19:39

müdürüm çok güzel sözler söylüyorsun ama benim için hiç farketmiyor ayrıca senin için evet diyelim ben bu ülkede hiç bizaman adalet olduguna inanmadım şunu bilki sizlerinin böyle güzel sözlerin için teşekkür ederim