- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Otomobil Sanayi Sivas’a Kurulmalı

Geçen hafta gazetenin birisi başlık atmış  “Otomobil Sanayi Sivas'a kurulsun” demiş. Okudum, sanki kurulmuş gibi gururlandım ve duygulandım. Neden olmasın?

 Bizim Sivas'ımız her şeye layık, ama insanların kadersizi olduğu gibi, memleketlerinde kadersizi varmış.  Bir şarkı sözü var. “Kader diyemesin sen kendin ettin"  doğruda bir söz.

 Her şey kader değildir. Bazı kişiler beceriksizliğini bir yerlere yansıtmaya çalışırlar. Benim aklımın yettiği günden beri şu Sivas'ın kaderini değiştirecek vizyon sahibi bir yönetici seçilemedi.

 Düne kadar Kayseri Sivas'ın ilçesi konumunda iken ve hatta ilçesi iken, boynuz kulağı geçer atasözü Kayseri için çoktan gerçekleşmiştir.

 Siyasilerimizde Sivas'a sahip çıkamadılar. Atatürk zamanında kurulmuş Cer-Atölyesi, anlatılana göre yaklaşık üçbin- dörbin kişi çalışmakta iken, şimdi çalışan beş yüz kişiye düştü.

 Dikim evi gitti, Etbalık kurumu yok oldu, Demir-Çelik can çekişiyor. Velhasıl özün sözü Sivas kaderine terk edilmiş, bana sahip çıkacak birileri yokmu diye feryadı figan ediyor.

 Bende üzülüyorum. Kahroluyorum. Elimden ne gelir diye düşündüm. Otomobil Sanayi Sivas'a kurulmalı yazısını okuyunca, ümitlerim yeşerir gibi oldu,çorbada tuzum bulunsun düşüncesi ile yazıyı kaleme aldım.

 Etkili, yetkili herkese sesleniyorum. Güzel bir fikir atılmış, bu fikri önerene çok teşekkür ediyorum. Bundan gayrısi önerilere kulak asmak. Önder olmak ve örnek olmak gerekir. Duyanlar duymayanlara duyursun. Denilsin ki “OTOMOBİL SANAYİ SİVAS'A KURULSUN”

 Malum, Sivas kış memleketi, tarıma elverişli arazilerimiz olsada mevsim itibariyle tarımcılık sektörü fazla gelişmiyor. Köylerimiz boşalmış durumda, şu anda birkaç ihtiyardan başka kimseler yok, gençler memleketi terk edip sanayi şehirlerine göç ediyorlar.    Öyle ise bu memlekette sanayinin gelişmesi gerekir. Bir yılda iki veya üç mahsul alınabilen Çukurova'da, egede, batıda vs. tarımsal faaliyete ağırlık verilmesi gerekirken, tam tersi o yerlerde sanayinin ağırlıklı faaliyet göstermesi garip bir durum.

 Ben diyorum ki sanayi bu taraflara kaydırılsın. Sivas ise sanayinin başkenti konumuna getirilsin. İlk adım olarak “OTOMOBİL SANAYİ SİVAS'A KURULSUN"

 Bu millet cefakârdır hakları sorulmalı  Çalışmaktan gocunmaz, çalışıp yorulmalı  Sanayi kendi için bir mühür vurulmalı  Otomobil sanayi Sivas'a kurulmalı           --------------------------------  Hep beraber birlikte başlatalım Sivas'tan  Böylece bu memleket kurtulmalıdır yastan  Sivas'ımın kaderi değişmelidir baştan  Bu kanayan yaramız Devletçe sarılmalı   stoprak_58@hotmail.com [1]                      ŞÜKRANİ