- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Osmaniye’den ‘Yenises’ Dergisi

Dergilerimizle ilgili yürüttüğüm seri yazıların içinde yeralan, bugün gündemimde olan dergi, Osmaniye ilimiz merkezinde aylık yayınlanan, “yeni bir dünyaya doğru” yürüyen, ‘Yenises’ Dergisi.   Her ay muntazam olarak yayınlanan ve Türk Dünyasına yönelik yayınlarıyla dikkat çeken ‘Yenises’in kimliğine baktığımızda gördüklerimiz:

Sahibi: Hasan Bölük, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Genel Koordinatör: Mehmet Aksoy, Haber Müdürü: Bahattin Kurnaz, Teknik Yönetmen: Şenol Öztürk, İdare yeri: Atatürk Cad. No: 2001 kat. 3 Osmaniye. Tlf: 0328 812 37 87

Masamda, 200, 201, 202.nci sayıları bulunan Yenises Dergisinin sayfalarında imzaları bulunanlardan bazılarının sıralanışı:

Türkiye’den haberler, Ayşe Altıntaş, Prof. Dr. Bilal Kemikli, Ufuk Gökçen, Nevzat Ergin Kumandaş, Hadi Önal, Ali Keskin, Emrullah Önal, Cumali Temiz, Şenol Öztür, Doç.Dr. Cavid Kasımlı, Hüseyin Çakır, Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muharrem Kılıç, Mehmet Aksoy, Hakan Çelik, Suat Güloğlu, Yavuz Gürler, Hasan Yüksel, Mustafa Karagöz, Ali Temiz, Ercan Doğan, Ahmet Metin, Hamdi Gökçen, Ali Rıza Malkoç, Bahattin Kurnaz, Kemal Deniz, A.Refik Müftüoğlu vd. Bazı cümleler nakledelim dergi sayfalarındaki imzalardan:

1.600 yıl boyunca kıtaları ve devletleri yönetme ve huzur içinde yaşatma kudretini gösteren bir devlet geleneğini elbette ayakta tutan bir takım manevi dinamikler vardı (Doç.Dr. Cavid Kasımlı, Sayı: 201)

2.Türk tarihi hakkında yapılan araştırmalar ve verilen