- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Ölüm Korkusu ve Ayı Sevgisi!

Değerli Okur!

Korku duygusu bütün duygularımızın anasıdır.

Biz bu duygularımızı doğuştan getiririz.“Güzellik”, “sevgi”, “sahip olma”, “merak”, “hoş görme”, “hırs”, “öç”, “öfke” vb. bizi biz yapan duygularımızdır.

Mesela, Bazılarımız ölümden çok korkuyor.

Neredeyse ödü patlayacak!

Biz insan soyu her şeyle aslında bir iyice yüzleşmek zorundayız.

İnsan, bilmediği şeyden elbette korkar.

Bu son derece normalancak doğruları bilirsek korkmayız.

İnsan, ölüden korkar mı?...

Korkmamalı..

Ölü ne? “Canlının zıddı” Canlı: “yer”, “içer”, “yürür”, “döver”, “öfkelenir”, “öldürür” vs.

Ölü: “Yemez”. “Görmez”. “Duymaz.”

Allah (cc) Kur’an-ı Kerimde: “Ölülere duyuramazsınız” der.“Duymaz” der “Ta ki.. Sura üflendiği zaman uyanıp duyarlar”der. Böyle der. Ama bir de halkımıza, halklara bakalım. “

Ölüyle bir arada yatamaz.. Morga tek başına giremez. Mezarlıkta uyuyamaz. Ölüye çiçek götürür. Bu kafaya göre, “madem ölü, çiçeği görüyor, kokluyor o zaman bir de çorba, Adana Kebap” götürsene!

İşte bu malum kafa ölüm sözcüğü üzerinde hemen hiç kafa yormamış.. Önemli olan ne? “Ölçü!” Her şeyde ölçü. Bir bilge: “Bir yerde hem yangın hem de ölçüsüzlük varsa önce ölçüsüzlüğü giderin sonra yangını söndürürsünüz” der.

Her şey de “ölçü”. “Merakta”, “sahip olmada”, “hırsta”, “öfkede” ve “SEVGİ’de..” her şeyde.. Tabii ki SEVGİ’de de.. Ölçülü..Ve bilerek seveceğiz. Yani bize tanınan doğal sınırlarımız çerçevesinde seveceğiz.

Kendimizi, ailemizi, sevgilimizi, doğayı, evreni her şeyi ölçülü seveceğiz.Mevlana’nın meşhur ayı hikayesini bilirsiniz. “Mevsim yaz hava sıcak Ayı orada, çalının yanında uyukluyor. Yılan geliyor. Sokmak üzere. Yoldan geçen biri bu durumu fark ediyor. Yerden taş alıp yılanı vuruyor. Ayı görüyor. Çok duygulanıyor.

Dayanamayıp kalkıyor. Adamın ardına düşüyor. Neden sonra, adam yoruluyor.

Bir ağacın gölgesine uzanıyor.

Uyuyan adamın yüzüne bir sinek gelip konuyor. Ayı ön ayağıyla kişeliyor.

Sinek uçup tekrar tekrar geliyor. Ayı bu duruma öfkeleniyor. Yerden bir taş alıp adamın yüzündeki sineğe bütün gücüyle vuruyor. Sinek uçuyor. Adamın kafası pestil oluyor. Ayı çok üzülüyor…”

Ama heyhat! Burada sevgi var. İyi niyet var. Öfke var. Ama hepsi de ölçüsüz.

ATATÜRK KÖŞESİ Benim karakterim bağımsızlıktır.

DÜŞÜN-TAŞIN En büyük intikam sevgi ile alınır..

GÖNDERMELER

 -“Adı yolsuzluk operasyonu olarak konulan bu operasyonun arkasında ülkemin geleceği vardır. Burada ülkemin büyümesine yönelik bir suikast vardır.” diyen başbakana MERTÇE katıldığımı biliyor musunuz?

-5 Ocak Mesajında: “Kurtuluş Savaşı’nın Vatan, İstiklal, Hürriyet sevdasının milli birlik ve beraberlik şuurunun muhteşem bir ifadesi” olduğunu belirten Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ’a katılmayan var mı?  

-Adana Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının Başkan v Zihni ALDIRMAZ’a “Bu kent sizi seviyor.” yazılı doğum günü pastasıyla sürpriz yaptıklarını duydunuz mu?

-Cendere programının aynısını yapmak isteyen bazı zevatın Akdeniz ve Lokum FM gibi çokseli bir kurumsal yapıya, Yüksel EVSEN gibide ÖZGÜRLÜKÇÜ bir patrona ihtiyaçları olduğunu biliyor musunuz?

-MHP Seyhan Adayı Abdullah ÇALIŞKAN’ın tavrını ve tarzını eleştiren Hüseyin BAYRAK aynaya bakmayı düşünüyor mu?

-Adana Medya gazetesinin, kucaklayıcı tavrı, yaygın mizampajı, sayfa düzeni, kağıt kalitesi ve haberleriyle kentimize muhteşem bir sinerji getirdiğini bilmeyen, duymayan var mı?

-Adana halkının dilinde, gözünde ve gönlünde Abdullah Torun isminin olması sizce neyin göstergesidir?

-Kadim Dostum Aytaç DURAK ile aramıza girmek isteyen kara kedilerin bu fitne ve fesat trvmalarından asla bir şey çıkartamayacaklarını bilmeyen var mı?

-AKP iktidarına son vermek için tüm sol tandanslı partilerin seçim ittifakı yapacağı dedikoduları doğru mu?

-Yanıbaşlarında durdukları yol arkadaşlarını tezgahta elma armut satar gibi pazarlayan iyi gün dostlarının kimler olduğunu merak ediyor musunuz?

-Adana Tüyap Kitap Fuarı' nda inşallah 14 Ocak'tan itibaren her gün öyleden sonra bir hafta boyunca EKSPRES standında okuyucu ile kucaklaşıp muhabbet edeceğimizi biliyor musunuz?