content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Tem

Numan Kurtulmuş AK Parti İle Birleşmelidir

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'u yıllardır tanıyorum. Son derece iyi bir aileye mensup, iyi yetişmiş, karizmatik ve lider vasıflı bir siyaset adamıdır. EşiDoç. Dr. Sevgi Kurtulmuş da O'nun gibi kıymetli bir bilim adamıdır. Ne yazık ki, başörtüsü zulmüne uğrayarak en verimli çağında üniversiteden ayrılmak zorunda kalmıştır. Her iki değerli araştırmacı da bizim 'Yeni Türkiye Dergisi' için bilimsel makaleler yazmışlardı.

Prof. Kurtulmuş, 2000 yılının başında Ayaş Cezaevi'nde beni ziyarete geldiğinde, dostluğumuza güvenerek ona, Erdoğan ve yeni kurmaya çalıştığı parti ile beraberliğinin hayırlı olacağını söylemiştim. Lâkin Kurtulmuş, merhum Erbakan'a vefa göstererek SP'de kalmayı tercih etti. SP'de iken görüştüğümüzde, SP'nin başına geçebilirse, partisinin yüzde 10 barajını aşabileceğini anlattım. Ancak ne yazık ki, merhum Erbakan buna fırsat vermedi ve Kurtulmuş, SP'nin başına gecikerek geçtiğinde ise, devamlı mesele çıkarıp doğru dürüst Genel Başkanlık yapmasına mâni oldu. ,

Bu durumda, Prof. Kurtulmuş'a iki tercih kalıyordu: Ya, ayrı bir parti kuracak veya AK Parti'ye geçecekti. Bu konuda görüştüğümüzde, damdan düşen biri sıfatıyla kendisine ayrı parti kurmamasını ve AK Parti'ye geçmesini tavsiye etmiştim. Lâkin Kurtulmuş, kamuoyunda lehine esen havanın tesiriyle yeni bir siyasî parti denemesi yaptı ve HAS Parti'yi kurdu. Fakat, siyasî konjonktür AK Parti lehinde olmaya devam ediyordu. HAS Parti, son seçimlerde -beklendiği gibifazla varlık gösteremedi.

***
Şimdi, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın, HAS Parti ile AK Parti'nin birleşme talebi, son derece yerinde ve olumlu bir siyasî tekliftir. Artık bu defa Prof. Numan Kurtulmuş'un teklifi kabul ederek yeni siyasî ufuklara açılması lâzımdır.
Bu birleşme, her şeyden önce Türkiye'ye hizmet bakımından önemlidir. HAS Parti'deki başta Prof. Kurtulmuş olmak üzere, son derece değerli siyasî kadroların hizmete konulması, hem AK Parti hem de HAS Parti bakımından çok isabetli olacaktır.

Başbakan'ın bu teklifini ille de Kurtulmuş'un gelecekteki AK Parti liderliği şeklinde değerlendirmek yanlıştır. Bu şekilde bir pazarlık yapılması da doğru değildir. Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğunda, AK Parti'nin başına ve Başbakanlığa geçer şeklindeki beklenti, bu birleşmenin esasını teşkil etmemelidir. Kurtulmuş, aslında AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık yapabilecek kabiliyette bir siyaset adamıdır. AK Parti ile birleştiğinde, Genel Başkan Yardımcısı, bakan ve yapılacak ilk seçimde milletvekili olabilir. Bundan ötesi, birçok değişik faktöre bağlıdır. Şunu da kaydedeyim ki, Cumhurbaşkanı Gül'ün AK Parti İktidarı'nın başarısı ve Cumhurbaşkanlığı makamındaki dirayetiyle, AK Parti'de Erdoğan'dan sonra -kendisi istediği takdirde- Başbakanlığa ve AK Parti Genel Başkanlığı'na gelmesi söz konusudur, Benzeri, Rusya'da Putin-Medvedev uygulamasıdır.

***
Aslında, HAS Parti'den sonra BBP ve SP'nin de AK Parti ile birleşmesi yerinde olacaktır. Böylece, ortaya yenilenmiş ve oylarını yüzde 60'a tırmandırmış bir AK Parti çıkacak; bu da istikrar bakımından Türkiye'nin lehine bir durumdur.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank