- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Nerede O Eski Ekmeğin Tadı?

Memleketim İzmir’de çeşitli fırınlardan ve marketlerden kara fırın ekmeği alıyorum şimdiki ekmekler sandviç ekmeği boyutuna inmiş vaziyette ve çok pahalı 1 TL’den satılıyor. Düşünsenize 10 ekmek alan aileler var. Ülkemizde gerçekten hayat şartları oldukça pahalı garibanları düşünen kimse yok.

Hatırlarsanız 90' lı yıllarda ekmeğe yapılan zam TV’lerde günlerce haber olurdu ekmeğe yapılan zam geri çekilirdi. Şimdi fırıncılar kafalarına göre yol bulmuşlar takılıyorlar. Ekmeğe yapılan zam sessizce yapılıyor kimse sesini çıkartmıyor.

Eskisi gibi ekmeğin eski lezzeti ve kalitesi zaten yok. Ekmekler suni maya kokuyor, çabuk küfleniyor. Ekmeklerin çabuk küflenmesi hayra işarettir. İnsanın aklına gelmiyor değil. Fırınlar acaba yeterince denetlenmiyor mu?

Buradan duyarlı vatandaşlara sesleniyorum eğer fırından aldığınız ekmekten kıl ve benzeri şeyler çıkarsa ekmek çabuk küflenirse hemen ALO 174 arayıp o fırını şikayet ediniz.  Besin zehirlenmesinden korunmak şikayet etmeyi her zaman alışkanlık haline getirmeliyiz ki rahat bi şekilde ekmek yiyelim. T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye geneli Belediye Zabıta Amirliğini göreve davet ediyorum. Lütfen sizlerde sürekli fırınlara denetim yapınız.