content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Kas

Necmi Kadıoğlu, Yusuf Uzun, Tülay Kaynarca, Celal Babayiğit, Selim Güçbilmez,

Dün gazetemizde ve köşemizde Beylikdüzü'nde yapılan 100 adet akıllı İETT otobüslerinin teslim töreninde Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun için söylediklerini yazmıştık.
Haberimiz ve köşe yazımız bölgede çok büyük ses getirdi. Kadıoğlu'nun “Ben bu tarafa gelince, geçince büyük keyif alıyorum. Bazılarının dolmuşuna gelmeleyelim. Hakikaten çok güzel bir ilçemiz. Yusuf Bey’in buradaki katkısını görüyorum. Çok temiz, çok yeşil, çok bakımlı... Birileri kalkıp birşeyler söylüyor. Aman ha diyorum. Muhalefetin dolmuşuna gelmeleyelim” demesi oldukça farklı tepkilere neden oldu.
Aday adaylarının canı sıkıldı, Kadıoğlu'nun sözleri Uzun'un bir adım daha öne geçmesine neden oldu. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Polonya gezisine ayrı katılması Başkan Uzun'a psikolojik bir destek sağladı.
Tören bitiminde Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na ‘neden böyle bir konuşma yaptınız’ soruma ise “Bana yakışan buydu” yanıtını daha farklı okumak gerektiğine inanıyorum.
****
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Yunanistan gezisine katıldı mı? Katıldı.
Sizce, Bakan Müezzinoğlu Başkan Uzun için Kadıoğlu'nun destek vermesini istemiş olabilir mi? Yanıtım kocaman 'evet' olur. Başbakan Erdoğan'ın bilgisi olmadan, Başkan Yusuf Uzun, Polanya gezisine katılabilir miydi? Bu soruya da yanıtım kesin 'hayır' olur. Görülen o ki, Başkan Uzun bugün için Beylikdüzü'nün adayıdır. Tüm aday adaylarından da bir adım öndedir.

Sarıgül'ün adaylığı
belirlendiğinde tablo değişir

Mustafa Sarıgül'ün CHP'den Büyükşehir Adayı ve Beylikdüzü'nde ise Ekrem İmamoğlu'’nun da Beylikdüzü'nün adayı olarak açıklandığında İstanbul'da yapılacak tüm kamuoyu yoklamaları farklı çıkar. Sarıgül'ün adaylığı açıklanmadığı ve kendisi alana çıkmadığı sürece ortaya çıkan sonuçlar doğru olmaz. Bugün yapılan kamuoyu yoklamaları net adaylar üzerinden yapılan araştırmalar değildir. Yarın adaylar kesinleştiğinde ortaya çıkan sonuçlar, bugün ortaya çıkan sonuçlardan daha farklı olur. Tabi ki, partiler arasında fark yüzde 10'lar üzerinde ise çok farklı olmaz. Fark yüzde 10'ların altında olan ilçe-lerde CHP'nin aday tercihleri AK Parti'nin aday tercihlerini değiştirebilir. Beylikdüzü de bu ilçelerden biridir.
****
Sonuç olarak, AK Parti'nin karar vericileri ilçelerde partilerinin kesin kazanacağına inandıklarında aday tercihleri eski yol arkadaşları olacaktır. Kesin olan yerlerde yeni isimlerin aday olması mümkün değildir.

Silivri Kaynarca olabilir mi?

AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Tülay Kaynarca olabilir. Bunu birileriyle görüştüğüm için yazmıyorum. Aday adayları arasından biri tercih edildiğinde sorun çıkabileceği gerekçesiyle, karar vericiler Tülay Kaynarca ismi öne çıkarabilir. Başta Başbakan Erdoğan. Ve diğer tüm aday adayları (bir ikisi hariç) meclis listesinde yer alabilir.

Çatalca'da Güçbilmez'in işi zor

Çatalca'da ise Selim Güçbilmez'in karşısında 10'dan fazla aday olmasının anlamı ise oldukça farklıdır. Çok büyük ihtimalle, parti yöneticileri (karar vericiler)  aday adaylarıyla yapılan görüşmelerde şöyle bir sonuç ortaya çıkabilir. Adaylar, Güçbilmez dışında başka bir isimde mutakabata varabilirler ve Güçbilmez'in aday olmasına engel olabilirler.
Bugün Çatalca'da aday adaylarının ortaklığı Güçbilmez'in karşıtlığı üzerinden oluşmaktadır.
Çatalca'da İsmail İP'in MHP adayı olması ise, AK Parti için bir olumsuzluktur. Şayet belirlenen adayın etrafında bir mutabakat oluşmaz ise, partinin bazı isimleri açık açık, bazıları el altından İP'i destekleyebilirler.

Babayiğit olabilir,
Yılmaz sürpriz olmaz!

Büyükçekmece'de bugün için AK Parti'nin adayı kağıt üzerinde Av. Celal Babayiğit'tir. Dün Enver Yılmaz ile yaptığım söyleşi sonrasında ise genel düşüncem şudur. Kimse Yılmaz ismini önemsememezlik yapmasın. Söyleşinin ayrıntılarını okuduğunuzda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Kadıoğlu, Şenocak, Yeniay aday olurlar

Esenyurt'un Adayı Necmi Kadıoğlu'dur hem de tartışmasız bir biçimde. Avcılar'ın adayı ise çok büyük aksilik olmaz ise mevcut ilçe Başkanı Bayram Şenocak, Küçükçekmece'nin ise Aziz Yeniay olur.
Diyeceksiniz ki,Yeniay aday değil ki? Yeniay'ın adaylığa müracaat etmemesi bence staretejiktir. Çünkü adaylığa müracaat etseydi, hakkındaki iddialara bugün uçuşuyor olacaktı. Adaylığı müracaat etmeyerek iddiaların önüne geçmiş ve aynı zamanda hakkında iddiaların kaynağı olarak gördüğü Temel Karadeniz'in bugün için tasfiye edilmesine neden olmuştur. Aday olsaydı, bu hamleleri gerçekleşiremezdi. İnanın AK Parti'nin karar vericileri Yeniay'a adayımızsın dediklerinde, kendisi karşı çıkmaz ve aday adaylarından hiçbiri Yeniay'ın adaylığına karşı çıkmaz vede hepsi kendisine bağlılıklarını bildirirler.

Son söz: Aday listelerinin İlçe ve İl Seçim Kurulları’na verileceği 17 Şubat'a kadar köprülerin altından daha çok su akar. Ve kimi ilçelerde adaylığa müracaat etmemiş isimler bile aday olarak belirlenebilir. “Olmaz!” mı diyorsunuz? 2009 yerel seçimlerindeki kimi adayların son dakikada belirlenmiş olmasına bakınca, 'olur olur bal gibi olur!' diyerek yazımıza son noktayı koyalım.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank