- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Ne Desem bu Adama?

Her yazımızı araştırarak, bilgi/belgelere dayanarak, akıl ve imkan süzgecinden geçirerek yazar, vebali ve hatalarından dolayı Allah’a sığınırız.
Çok sayıda mesaj, yorum, hakaret, tebrik, yerine göre küfür, yerine göre de dua alırım.
Ermeni ve bebek katili hakkındaki yazılarımın tümünün silindiği, sitemi açınca Kürdistan bayrakları ile Apo denen Artin Agopyanın resimlerinin hakim olduğu suikastlarla de karşılaştım.Telefonlarda, maillerde de sık sık bu tür saldırılar oldu, oluyor.

Dâva insanları, fikir adamları, doğruyu söyleyen ve yazanlar, tevhit yolundan ayrılmadan birileri için değil Rıza kapısından girmek için kalem ve kelamlarını kullananların kaderi değil, dünya çukurunda görünen halleridir. Ezelde oldu, ebediyete kadar da olacak. “Dünya mümine zindan, kâfire Cennettir- Ümmetinden bir cemaat Kıyamet kopuncaya kadar hakkı tutacaktır. Bu din garip geldi, garip gidecek, ne mutlu gariplere-Âhir zamanda ümmetin 73 fırkaya bölünecek, 72 fırka Cehennemliktir” gibi Hadisler boşuna söylenmemiş, bize emanet edilmemiştir.
Medeni cahil, yobaz olduğu ifadelerinden belli olan, cümle kurmakta zorlanan, noktalama işaretlerini bile yerine koyamayan zavallı cahil bir adamın maille gönderdiği yazıya bakın. Aynı  mail Akıncı kardeşimize de gönderilmiş.

“• Siz istediğiniz gibi gezin, kadınlar örtünsün..azıcık süslenmek bile haram onlara..çünkü erkekler öyle istiyor..çünkü onlar insan değil sadece erkeklerin 'ARZU NESNESİ' dir..kadın erkeğin karşısında albeniliğini güzelliğini seksapelitesini ve cinsel kimliğini tamamen sıfırlamalıdır..zavallı erkek kadın görünce kudurmamalı ve günaha girmemelidir..zira 'göz zinası' diye bir şey var..erkek buna istemeyerek de olsa maruz kalmamalıdır..erkeğin cennete girme ihtimali riske girmemelidir..ne zaman ışık girecek beyinlerinize ? ne zaman anlayacaksınız ve vaz geçeceksiniz hiç kimseye giyim tarzının dayatılamayacağı? her kadının kendi özgür iradesi ile istediğini giyebileceğini ? bir düşünün artık.

• Çağımız insanı sorgulayan araştıran ve sonuçları kanıtlandıktan sonra inanan bir birey olmuştur artık..''İlahi irade böyle istedi'' diye şeksiz şüphesiz inanma devri kapanmalı artık.
• Tek doğru bellediği Kuran açısından dünyaya bakan çağdışına düşmüş bir insanla neyi konuşayım ki diye düşündüm.

• Kutsal metinlerin Tanrı tarafından  peygamberler aracılığıyla  indirildiğini ve bu nedenle içeriğinde  zerre kadar yanlışlık olamayacağına inanırdım ..Oysa dönemin küçük bir kabilesinde düzen sağlamaya çalışan ama dünyanın diğer bölgelerinin bundan haberi olmayan bir durumdan vazife çıkarmaya çalışan birilerinin Tanrı ile kontak kurduğu iddiası ile kendi yazdıklarını da onun vahiy yoluyla kendine bildirdiğini söyleyen zat-i muhteremlerin eseri olabileceğini aklımın ucundan bile geçirmezdim.”
Akıncının ifadeleriyle demek gerekirse: “Safevilik, Dürzi veya Nuseyri veya Bahai veya Yezidilik Sabataylık vs yok ise ve herhangi bir zımmi-azınlık kökenli değilseniz, yani bu sözleri kasten ve provoke amaçlı yazıyor değilseniz; o halde bir cahilsiniz; Şeriat-ı Muhammedi'den İslam Ahkâmı'ndan haberiniz yok demektir.. Zira biz kime cinsel ilgi duyarız kime duymayız bununla alakası yoktur bunun, bu tamamen bir emir-nehiy meselesidir, İlahi İrade böyle buyurmuş.. Din; bir iman-İslam teslim olma ya da siz gibi inkar edip kafir olma meselesidir, adeta bilim gibi bila teşbih; tüme varımda sorgulama şüphe, ama tüme vardıktan sonra tümden gelimde de itaat ve inkıyat esastır.. Siz bu hesaplaşmayı yapmamışsınız ve tüme varmamışsınız belli ki..Dediğim gibi, Tesettürün sebebi nedir dense el cevab: "Çünkü Allah Teala böyle buyurdu".. Bu iman eden için yeter de artar bir cevaptır.”
Bu adamın yazdığı TANRI kelimesi ile devam eden zihniyetinin saçmalarını Akıncı kardeşimizin   sitesinde daha detaylı olarak okuyabilirsiniz.
Cehaletin, medeni yobazlığın, imansızlığın insanı nerelere götürdüğünü, aklın ortadan kalktığını, tevhit değerlerinin, Allah nizamının kimler tarafından kullanıldığını daha iyi anlamış olacaksınız.

Üniversite mezunu, birkaç tefsir okuduğunu ileri süren bu adam gibi sapıtanların sayısı günümüz kaosunda az değildir. Aslında bunları bu hale getirenlere kızmalı, acımalıyız. Bugünkü Millî Eğitim sistemimiz ile üniversitelerin hali belli değil mi?
Tanzimat’la başlayan batılılaşma hareketleri, bâtıl tohumların aramızda ekilmesi, cehaletin ilimden, edepten, irfandan payını alamaması, gelişmelerin Cumhuriyet döneminde zirveye çıkmış olması, böyle bir nesil ve böyle bir zihniyet meydana getirmiştir.
İstanbul Kozyatağı denen bir mesire yerindeki ev yemekleri lokantasında iftarı bekleyen bu tür insanların, sofralarında bira, içki, şarapla ezanı/iftarı bekledikleri manzaralarının var olduğu bir  zaman diliminde, inancın, İslam’ın ne hale geldiğini anlamak mümkündür.
Öte yandan dinin içini oyarak yeni bir din meydana getiren dindar yobazlara, cemaat liderlerine, tarikatçı geçinen zavallı bunaklara ne demeli?  Asrın kaosunda işin içinden çıkabilir misiniz?
Kaos asrında, sapla/samanın birbirine karıştığı zaman diliminde, kapitalin tanrı olduğu devirde; ben ve benim gibi düşünenler hala arıyorlar.
Siz söyleyin: ne diyeyim bu adama? Allah’ın ifadesiyle: “BELĞUMEDAL” değil mi?

Bir şiirimle yazımı bitireyim:

ARIYORUM!

Kaybettim değerleri, benim  özüm, köküm ne?
Küheylan eğerleri, benim  yüzüm, yüküm ne?
Kelâmda meğerleri, benim sözüm, hükmüm ne?
Yabanda o yerleri, benim  gözüm, hüznüm ne?
HABERİ OLAN  GELSİN,  ASLIMI ARIYORUM!

Özde köksüz değilim, Tarihe sorun beni,
Doğrulara eğilim, daim yeniden yeni,
Haram dağda çeğilim,, şükürle dolu teni,
Sevdâlara meyilim, bilirim “ben” de seni,
SÂBA, HİCAZ MAKAMDA,  FASLIMI ARIYORUM!

Âsâlet dolu maya, muhabbetle yoğrulmuş,
Töre, gelenek, hâya, erkân ile buyrulmuş,
Emirler saya saya, secdelere çağrılmış,
Heybetli yalçın kaya, Hak önünde doğrulmuş,
DOĞACAK GÜNEŞLERDE,  NESLİMİ ARIYORUM!

Bilirim Ecdât küstü, kendimizi kaybettik,
Nefis denen şer büstü, derdimizi kaybettik,
Değerler yere düştü, fendimizi kaybettik,
Kuzgun leşe üşüştü, Efendimiz kaybettik.
DÜNYA ÇUKURLARINDA, NEFSİMİ ARIYORUM!

Türküm, hem Müslüman’ım, Bayrak gibi imanım,
Fedâ olsun bu canım, irfân için gümânım,
Frenkler bilir şanım, ta ezelden erkânım,
Aksa da yere kanım, vermem asla Vatanım,
KEMÂLİLER GELECEK , VASFIMI ARIYORUM!