content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Eyl

Ne Çabuk Tüketiyor Ve Esgitiyoruz

NE ÇABUK TÜKETİYOR VE ESKİTİYORUZ
 Ne çabuk Cumartesi günleri geliyor, ne çabuk geçiyor. Ne çabuk yaşlanıyoruz. Ne çabuk sevgileri eskitiyoruz. Ne çabuk yeni aşklar buluyoruz, ne çabuk aşklarımızı yaşanmaz kılıyoruz. Ne çabuk kırıyor ve üzüyoruz, ne çabuk kırılıyoruz. Ne çabuk dünyaya gelip, ne çabuk gidiyoruz? Ne çabuk hayatı anlamlandırıyor; ne çabuk anlamsız kılıyoruz.

Aşkları, sevgileri, dostlukları, arkadaşlıkları, ne çabuk tüketiyoruz. Ne çabuk yalnız kalıyoruz.

Kimilerimiz hayatı anlamlandırmak için uğraşıyor. Kimilerimiz ise börtü böcek gibi yaşıyor. Sorgulamıyor, okumuyor, tartışmıyor, fikir üretmiyor, diğerlerini anlamaya çalışmıyor. Kendimizi bulunmaz hint kumaşı zannediyoruz.

Karnımızı doyurmak, üremek için uğraşıyoruz. Hayatı bunların etrafında anlamlandırıyoruz. “Börtü böceklerden farkımız nedir?” diye sormuyoruz. Soranlara hayatı dar ediyoruz.

Yeni özgün fikirler karşısında tüm sığlımızla küfürler ediyoruz. Okumuyoruz, okuyanları sevmiyoruz. Yazmıyoruz, yazanları sevmiyoruz. Üretmiyor, tüketiyoruz, üretenleri sevmiyoruz. Börtü böcekler gibi yaşıyoruz. Hayatı anlamlandırmıyoruz. Sonra göçüp gidiyoruz.

Kimileri yalanlar söylüyor, başkalarının neler yaptığı ile uğraşıyor, yalanlarla başkalarının hayatlarını çekilmez kılıyor, zindan ediyor. Kişilikleri var zannediyorlar; kişiliksiz ve kimliksiz yaşamaya devam ediyorlar. Kimileri ise hayata anlam katmak için uğraşıyorlar.

Sahi siz hayata anlam katanlardan mısınız; yoksa börtü böcek gibi yaşayan, sorgulamayan, okumayan, üretmeyen, 200-300 kelimelik hazineyle özgün fikirler(!) üretenlerden misiniz?

Sahi ne çabuk Cumartesi geldi…

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank