content

17 Oca

Nazilli’den ‘Adalet’ Gazetesi ve Kerim Özbekler

Bugün sütunumda, Nazilli’de günlük yayınlanan ‘Adalet’ Gazetesinden ve arkasından, Nazilli’nin kültür elçisi, şair, yazar ve araştırmacı Kerim Özbekler’le ilgili Nazilli ‘Havadis Gazetesi”nin 04 Temmuz 2012 tarihli sayısında Sabahattin Burhan imzasıyla yazılan ‘Kerim Özbekler’ başlıklı bir yazıdan bazı cümle örnekleri vereceğim.

ADALET GAZETESİ

Aydın ilimize bağlı, Nazilli ilçemizde günlük olarak 12 sayfayla, ilk sayfası renkli basımlı ‘Adalet’ Gazetesinin 1767. sayısı masamda. Önce Adalet’in kimliğine bakmak istiyorum:

Sahibi: Mehmet Akgül, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Emine Akgül. Tlf:0256 3121343 Adelet Gazetesinin elimde, masamda bulunan 1767. sayısındaki haberlere, bakmak istiyorum.

1.Nazilli’ye su, 100 yıl sorunsuz gelecek: Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 2011 yılında bakımına başlanan ve başta Nazilli’deki evlere giden çeşme suyu olmak üzere Nazlı Su Fabrikasına giden kaynakları basın mensuplarına ve Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu’ya gezdirdi.

2.Nazilli’de 8 saatte 2500 m2 yola asfalt yapıldı/Nazilli Romanlar destek istiyor/Danbalaz Barajına tarım engeli/Tembel hırsız 10 dönüm tarlayı kül etti/Nazilli’de ilk kez Kore Gazisi törenle defnedildi/Beylerlispor’da şampiyonluk yemeği vd.

3.Satış Gelirlerinin bir özelliği de bunların yıldan yıla artmasıdır. (Nevzat Laleli)

NAZİLLİ’DE BİR KÜLTÜR ELÇİSİ: KERİM ÖZBEKLER

Yazımızın girişinde de belirttiğimiz gibi, Nazilli Havadis Gazetesinin 04 Temmuz 2012 tarih ve 30 sayılı nüshasında Sabahattin Burhan imzası “Nazilli’de bir kültür elçisi: Kerim Özbekler” başlığıyla yazılan ve Kerim Özbekler tarafından bana gönderilen yazıdan bazı alıntılar yapmak istiyorum:

Kerim Özbekler’i zannediyorum, Nazilli’de tanımayan yoktur. O, Yahya Kemal’in şiirlerinde anlattığı ‘Rind’çe bir yarışa sahiptir. Lüksü, gösterişi asla sevmez. Herkese yardım etmeye çalışır. Ömrü, sanatla, uğraşmakla geçmektedir.

Kerim Özbekler, pek çok gizli değerin elinden tutmuş, gün yüzüne çıkarmıştır. Nazillimizin tanıtılması için büyük gayretleri olmuştur. Kendince şiirler yazar, şiir okumayı sever. Gezmeyi daha çok sever. Bu yönüyle Nazillimizin ‘Seyyah-ı Fakir Evliye Çelebisi’dir.

Gazeteci, şair yazar olan Kerim Özbekler, 01 Kasım 1951 tarihinde Nazilli’de dünyaya gelmiştir. Değişik ajans ve gazetelerin Nazilli muhabirliğini yapmıştır. Nazilli Sümerbank Bez Fabrikasında işçi olarak çalıştı. Pek çok dergi ve gazetenin yayımını gerçekleştirdi. Kurduğu Derneklerin Başkanlığını yapan Kerim Özbekler, değişik konularda pek çok kitap yayınladı. ‘Cevher’ mahlasını kullanan Özbekler, 81 il hakkında turizm rehberi hazırlıyor.

 

GÜNÜN SÖZLERİ:

Büyük felaketler karşısında büyük cesaretler doğar. (Regnard)

Kendi kendinin efendisi olmayan bir kimse özgür değildir. (A. Calaudius)

İnsanların elinden hayalleri alınacak olursa, başka ne zevkleri kalır? (Foostenelle)

Bir arkadaşlığı korumanın yolu, asla borç vermemek ve asla bir şeyi ödünç almamaktır. (Paul de Kock)

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank