content

10 Nis

Nahide Çelebi’den: Duygu Pınarı

Şairlerimiz, şairelerimiz yazdıkça, yayınladıkça, kitaplaşan duygularıyla, okurlarının, şiir severlerin, sanat ve edebiyatseverlerin karşısına çıkıyorlar. Nahide Çelebi, Ankara’dan sesleniyor. Bize ulaşan kitabının adı: Duygu Pınarı. Şiirlerinden oluşuyor. 108 sayfalık kitap içerisinde, Nahide Çelebi hocanımın “Yaşam ve İzler” adlı şiir kitabından ve lise yıllarında yazdığı şiirlerinden bazıları ile aşk, kırgınlıklar, sistemler, anılar, arzular, yalnızlıklar, ihanetler gibi yaşama yönelik şiirlerinin yer aldığı kitabın sayfalarında gezintiye başlamak istiyorum:

 

Nurzen Amuran imzalı bir önsöz var. Bir yerinde; “Kitap da yer alan dizeleri okudukça zengin bir dünyanın içinde buldum kendimi” deniyor.

 

Nahide Çelebi imzası, kitap içindeki şiirlerin tamamının altına konulmuş. Bunun doğru olmadığını söylemeliyim. Çünkü, kitabın kapağında ‘Nahide Çelebi’ imzası var. İç sayfalarda,  hele hele her şiirin altına görülen bir tekrarlama olmuş!

Kitap içindeki, sayfalarındaki şiirlerin bazıları serbest tarzda kaleme alınırken, bazılarının hece vezni tarzıyla şekillendiği, sayfalara yerleştirildiği görülüyor. Nahide Çelebi hocanımın şiirlerinde anlatım yumuşaklığı, kulağa hoş gelen yansımalar dikkat çekiyor. Sayfa 13’deki ‘Kadın’ adlı, başlıklı, altı dörtlükten meydana gelen şiirden:

Sevgi tohumu etkin yaralı gönüllere,

Filiz verdin, çiçek açtın, çoğaldın kadın,

Büyüttün yavrunu, ödenemez emeklerle,

Anasın, bacısın, cansın, sen yarsın.

Kör olan gözlerle yola çıkıp, acı şarkılar dinleyen Nahide Çelebi hocanım, gelecekte şiir dünyamızda belirli bir yer sahibi olacaktır.

 

Eşi Hüseyin Çelebi’nin de birkaç şiirinin yer aldığı, Duygu Pınarı kitabıyla ikinci kez merhaba diyen Nahide Çelebi, Erzurum’da dünyaya gelmiş. A.Ü.Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinden mezun olduktan sonra değişik illerde Coğrafya ve İngilizce öğretmenliği yapmış. Sonra emekli olmuş.

 

Bir sihirli el olup, dünyadaki sorunların bitirilişini gerçekleştirmek isteyen duygu zenginliği içindeki Nahide Çelebi hocamızı kutluyor, tebriklerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum efendim.

 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank