- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Naciye Ambarcı’dan: Azeri gelinden Türk’ün bayrağı

Şair, yazar, araştırmacı ve editör Aysel Al düzenlemesiyle bana ulaşan kitapların sayısı artıyor.Bunlardan bir yenisi, Naciye Ambarcı imzalı, şiirlerden oluşan bir kitap…

Adı: Azeri gelinden Türk’ün bayrağı...

Atatürk ve Haydar Aliyev’in, Türk ve Azeri bayraklarının ardından bakışları ‘Bir millet, iki devlet’ sloganının, Aysel Al düzenlemesinin gerçek ve başarılı görüntüsü.

96 sayfalık kitap, merkezi Ankara’da bulunan Yıldızlar Yayıncılık yayınları arasında Günyüzü görmüş.

İki sayfalık önsöz, Aysel Al imzasının taşıyıcısı. Al, önsözünün bir yerinde, “Sevgili Naciye Ambarcı, bütün insanlığı düşündüren, sevindiren, merak ettiren bir eserle yine okuyucuyla buluştu. Bu eser, Kardeş ülke olan Azerbaycan ve Türkiye arasındaki sevgi ve dostluk bağlarının kuvvetlendirecek bir eser” diyor, doğru söylüyor.

Türk’ün bayrağı adlı şiir 6. sayfada başlıyor.

12 ayrı dörtlükten oluşuyor. Bu şiirin ilk dörtlüğü:

Selam verin de tutun Türk’ün bayrağını,

Peygamber aşkı ile kaldırın onu,

Muhammed Peygambere salâvat verin,

Bayrağı elinize aldığınız an.

Sonraki şiirlerde Naciye Ambarcı, Azerbaycan Bayrağından, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’den, Azerbaycan şehri Karabağ’dan, Türkiye’den, Mustafa Kemal Atatürk’ten söz ediyor uzun uzadıya. Yaşadığı kent olan Simav’dan, Simav depreminden de bahsediyor. Elinde bayrak, dilinde Allah sevgisi, Naciye Ambarcı kişiliğini oluşturuyor. Tebriklerimi sunuyorum efendim.