- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Mustafa Murat Bozcu’dan:Burdur İlinde Türk Mimarisi

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, ticaret ve sanayi alanındaki araştırma, değerlendirme ve sonuçlarına göre hareket edip, Burdur’daki sanayici ve işadamlarıyla esnafa hizmet etme çalışmalarındaki başarılarını sürdürürken, kültürel alandaki yayınlarıyla dikkat çekmeye devem ediyor.

 

Özellikle, Başkan Yusuf Keyik dönemleri, Ahmet Can hocanın Basın Danışmanlığı yılları, kültürel alandaki yayınların artırılışını da beraberinde getirdi.

 

Yenilerde bir yayın daha geldi, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası kaynaklı, Mustafa Murat Bozcu imzalı. 22x29 cm boyutlu, pırıl pırıl baskılı kitabın, araştırmanın adı: Burdur İlinde Türk Mimarisi.. Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı Eserleri..

 

234 sayfayla şekillenmiş, yayınlanmış kitap Ahmet Can ve Hulusi İlhan tarafından yayına hazırlanmış.

Takdim yazısı, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik imzasının taşıyıcısı. Sayın Başkan, takdim yazısının bir yerinden:

 

“Milli tarihimize ve Burdur yapı-sanat tarihine bir belge eser olarak sunmak istedik” diyor.

Önsöz, Mustafa Murat Bozcu’ya ait. Araştırmacı, yazar Bozcu, bu yayının 2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulan, bir uzmanlık tezi, genişletilmiş ve gözden geçirilmiş hali olan bir çalışma olduğundan söz ediyor.

 

Burdur ilinin konumu ve tarihi, Burdur İlinde Türk konut mimarisi, Burdur ilindeki Türk İslam Mimari eserleri kataloğu cami ve mescitler, Mezar anıtları, Kütüphaneler, Hamamlar, Çeşmeler ve sarnıçlar, Ticaret yapıları, Günümüze ulaşamamış bazı yapılar, bölüm başlıkları olarak verilmiş.

Burdur ilindeki sivil mimarlık örneklerinin en erken tarihli ve en anıtsal olanları, Taşoda ve Koca oda konakları olarak gösteriliyor, ifade ediliyor.

 

Mustafa Murat Bozcu, ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Burdur için önemli bir kaynağın ortaya konuluşunu gerçekleştirmişler.

Tebriklerimi sunuyorum.