- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Mustafa Erol’dan: Dikenli Yol

Merkezi Ankara’da bulunan, Kültür Ajansın sahibi ve yöneticisi değerli dostum Prof. Dr. Hayrettin İvgin’den gelen kitaplardan birinin adı: Dikenli Yol.

Şairi: Mustafa Erol.

168 sayfayla, Kültür Ajansı Yayınlarının 211. kitabı, yayını olarak Günyüzü gören ‘Dikenli Yol’un Takdim yazısı Prof. Dr. Hanifi Vural’a Tokat’ın Akbelen Kasabasından şair Mustafa Erol (Kerimoğlu) başlıklı ikinci takdim veya sunuş yazısı Ali Baş (Ozan Sezini) ye ait. Bu iki imzanın görüşlerinden:

1-Kerimoğlu’nun son kitabı olan Dikenli Yol, diğer üç eserine göre şiir estetiğine daha yakındır denebilir (Prof. Dr. Hanifi Vural)

2-Kerimoğlu artık Yunuslaşmış, Mevlâsını özlemeye başlamıştır. Şiirleri saf kara kovan balı gibi hoş ve lezzetli olmaya başlamıştır (Ali Baş)

Mustafa Erol-Kerimoğlu;”Şiir gönülden sökülür. Beyine kazılır. Dudaktan dökülür, kâğıda yazılır” görüşüyle dikkat çekiyor.

Dikenli Yol adlı şiir kitabı içinde yer alanların, hece vezni tekniğiyle yazılmış, kaleme alınıp sayfalara aktarılmış olması, ayrı bir özellik, güzellik olarak dikkat çekiyor.

Kitabın ilk şiiri 9. sayfada ‘Unuttun mu?’ başlığıyla karşımıza çıkıyor.

Sekiz ayrı dörtlükten meydana gelen bu şiirden:

Gönlümüzde bile kurmuştuk tahtı,

Ben unutamadım, sen unuttun mu?

Yaradan adına yapmıştık ahtı,

Ben unutamadım, sen unuttun mu?.

Kerimoğlu’nun da son bir sözü var,

Sevda yolu yokuşu var, düzü var,

Gözlerinde gözlerimin izi var,

Ben unutamadım, sen unuttun mu?.

Mustafa Erol (Kerimoğlu), şiirlerinin son dörtlüklerindeki ilk mısralarının ilk kelimelerinde adından (Kerimoğlu’ndan) söz ediyor, kaydediyor. Halk ozanlarının genel özelliğinden örnekler veriyor.

Şiirlerindeki konu zenginliği, işleniş biçimi, şekillendirilişi, Mustafa Erol’un/(Kerimoğlu’nun) ayrı bir özelliğini, farklılığını ortaya koyuyor.

Tebriklerimi sunuyorum efendim.