content

09 Kas

Müfteri Star, Ya İspat Et Ya da Özür Dile!

GDO karşıtlarına karşı karalama kampanyası başlatmıştır. Bu haberlere karşın yasal haklarımız bakidir.

Star Gazetesi, 06 Kasım 2009 tarihli nüshasında Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) karşıtlarına yönelik, basın ahlak ve ilkeleriyle örtüşmeyen ve GDO lobisinin sesi niteliğinde GDO karşıtlarını karalayıcı yayımlar yapılmıştır.

Frankeştayn gıda lobisinin maskesi bir günde düştü!” başlığıyla sunulan ve sadece yayıncı kuruluşun bağlı bulunduğu siyasi çevrelerce kabul edilen matbu görüşleri dile getiren bu haber, haber metninin aksine GDO yandaşlarının lobi faaliyetlerini yürütmek üzere hazırlatıldığı izlenimi veren bir piar çalışmasıdır.

GDO karşıtlarının en başında yer alan Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi kurulduğu günden bu yana, faaliyet gösterdiği alanda ulusal ve uluslararası herhangi bir ticari veya siyasi kurumdan bağış dâhil olmak üzere herhangi bir ad altında nakdi veya ayni yardım kabul etmeyen, bunun yanı sıra GDO taraftarı hiçbir çevre ile hiçbir şekil ve şartta bir teması dahi olmayan, kelimenin tam anlamıyla nadir rastlanan bağımsız bir sivil toplum örgütlerinden biridir.

Star Gazetesi’nin ekonomi servisince GDO lobisine servis edildiği izlenimi veren bu haberin kim veya kimlerin etkisiyle hazırlandığı, gazete yönetiminin bu “servis”ten haberinin olup olmadığı izaha muhtaçtır.

STAR adlı gazete, ya iddialarını ispat etmeli, ya da GDO’ya karşı en sert tepkiyi gösteren Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nden özür dilemelidir.

Aksi halde tek taraflı ve “lobi faaliyeti” içeren habere ilişkin sorumluları hakkında yasal haklarımız bakidir. Bir iftira olan iddianın bize yapışmayacağı muhakkaktır.

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank