content

09 Haz

Minik Feyza Muştu’dan: Kelebeğin Mevsimleri

Şair Yazar, araştırmacı, editör Aysel Al tarafından bana ulaştırılan şiir kitaplarından birinin adı: Kelebeğin Mevsimleri. Şairesi: Feyza Muştu.

80 sayfayla, merkezi Ankara’da bulunan Yıldızlar Yayıncılık, yayınları arasında Günyüzü gören şiir kitabının Editörü: Aysel Al. Feyza Muştu’nun yazışma adresi. Cumhuriyet Mhl. Onur Sk. Yeşil Köşe Apt. Kat.3-4 Turhal Tokat.

Aysel Al imzalı iki sayfalık bir önsöz var. Aysel Al, bu önsözünün bir yerinde: “Ben inanıyorum ki Feyza çok büyük bir başarı sağlayacak ve geleceğin iyi kalemlerinden biri olacak” diyor. Bu bir tespittir, bir değerlendirme ve yorumdur. Yerinde tespitlerdir bunlar.

Serbest türdeki şiirlerin ağırlıklı olduğu Kelebeğin Mevsimleri adlı şiir kitabının imza sahibi Feyza Muştu 01 Ocak 1999 tarihinde Tokat ilimizin Turhal ilçesinde doğdu. Henüz ilköğretim çağında…

Ama yazdıkları, yaşının üstünde bir başarı çizgisi ortaya koyuyor. Bunun doğruluğunu kitabının sayfalarındaki şiirlerden anlıyoruz.

Kelebeğin Mevsimleri adlı şiir kitabının iç sayfalarında, şiirler arasındaki sayfalarla, minik bir öğrencinin Feyza Muştu’nun çizdiği resimler, anlatmak istediği görüntüler de yeralmış.

Sayfa 11’de yer alan “Renkli doğamız” adlı, başlıklı şiir dört ayrı dörtlükten meydana geliyor. Bir dörtlüğü bu şiirin:

Yeşilini nereden alırsın?,

Güzel renkli perilerden mi?

Güzel gök rengini, bulutlarını,

Nereden alırsın, güzel doğamız?.

İlkbahar, tasarruf, yağmur, trafik, okul, yaşam sevgisi gibi başlıklarla yazılan şiirlerdeki anlatım, gelecek için ümit veren mısralardan oluşuyor.

Çocuk yaşında yazdığı şiirleriyle, okurlarının karşısına çıkma cesaretini gösteren Feyza Muştu, gelecekte daha emin adımlarla yürüyecek, sanat ve edebiyat dünyamızda hatırı sayılır, bilinen ve alkışlanan isim ve imzalar arasında yeralacaktır.

Tebriklerimi sunuyorum efendim.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank