content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Oca

Milli ve Manevi Değerlerimize Sahip Çıkalım

 Türk ulusu olarak sonsuza kadar Atatürk’ün izinde olup,bizlere en büyük armağanı olan Cumhuriyet’i korumak ve yaşatmak, Şanlı Türk Bayrağımızın gölgesinde , Milli Marşımız İstiklal Marşımıza saygı duyarak, ulusça birlik beraberlik içerisinde dostça,milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak  yaşamamızdan daha güzel ne olabilir. Ayrıca  Güzel  Türkçemize verilen zararlar, Türk Kültürümüzün ve öz değerlerimizin, milli ve manevi değerlerimizin azaldığı, gelenek ve göreneklerimizin unutulduğu, sevgi ve saygı gibi önemli unsurun yaşatılmadığı bu süreçte bunlara olumsuz etki yapan faktörleri ne denli değerlendirip çözüm arayışı bulacağız. Ülkemiz insanı son günlerde kültür karmaşasındadır.

Yavrularımızı gelecekte nasıl temiz bir toplum bekliyor. Mutlu olmak için iletişim ve paylaşımın önemi var ama neden bunlarda azaldı. Türk halkımıza neler oluyor ben çok üzülüyorum. Teknoloji olarak her şey var ama insan iletişiminde de kopukluk var. Sevgi ve saygı, paylaşım, dostluk ve akrabalık iletişimi, iyi ve kötü günlerimizdeki birbirimize olan destek, paylaşım, yardımlaşma, tutkunluk, aileler arası muhabbet neden eskisi gibi değil? Acaba halen var olan kuşaklar bunların düzelmesi için çözüm arayışı içindeler mi. Doğrusu yarın artık çok geç olabilir diye düşünüyorum.

Her şeyi ekonomiye bağlıyoruz, neden? İnsanlık, dostluk iletişimi, selam sabah her şey ama her şey artık maddiyatla ölçülüyor. Ne oldu manevi duygularımıza? Neden artık duygularımız köreldi, neden taşlaştık neden? Her şeyin para ile elde edileceği düşüncesi hakim artık, kesinlikle katılmıyorum. İnsanı mutlu eden şey sadece para mıdır? Asla!..  Para gelip geçicidir ama ya duygularımız, ya o kalıcı dostluklar işte onlar kalıcıdır. Çocuğumuzun bir dediğini yapmadığımızda nasılda isyankâr olabiliyor. Anne ve babanın verdiği, emekleri bir anda kayboluyor gözlerinin önünden, nasılda acı ama gerçek. Artık aileler çocuklarının yanında sadece ekonomi konuşuyor. Çocuklarının iç dünyası umurlarında bile değil. Evet, hayat pahalı olabilir ama ayaklarımızı yorganımıza göre uzatırsak bununda üstesinden gelmeyi başarabiliriz. Bir yerde ucuzluk var diye kucakla alıp ihtiyacımızın olmadığı her şeyi eve getirmek zorunda değiliz, Demek ki iyi bir tüketici olmaktan da sınıfta kaldık.

Çocuklarımız ve torunlarımız yeni kuşak gençlerimiz yürekten gelen bir sevgiyi tanımadan büyüyorlar. Onlara sevgi yumağını nasıl özümsetebileceğiz, sevginin gerçek anlamını nasıl öğrenecekler. Saygıyı tam olarak biliyorlar mı, yeterlimi? Sizce bu değerlerimizi yaşatmak için neler yapılabilir.? Zararın neresinden dönersek kardır. Daha temiz bir toplum, daha kültürlü bir nesil, daha mutlu bir gelecek için, Türk Kültürümüz, milli ve manevi değerlerimiz, gelenek ve göreneklerimiz en önemlisi Sevgi ve Saygı mutlaka korunmalı ve yaşatılmalıdır diye düşünüyorum.

Sizce batı kültürümü, yoksa kendi Türk Kültürümüz mü yaşatılmalı. Bazı görsel ve yazılı basındaki magazin haberleri yeni kuşaklara hiç iyi örnek olmuyorlar.Çocuklarımız

 Teknolojinin kurbanı oldular. Oysa çocuklarımızı kitap okumaya teşvik edelim. Kitap az okuyan nesil oluştu. Büyük küçük herkes yalnızlıklarını internet ve cep telefonu ile gideriyorlar.Oysa bu zamanlarını bol bol kitap okuyarak geçirebilirler.O halde evlatlarımıza zaman ayırıp onlara olumlu ve olumsuz değerleri anlatmamız gerekmez mi? Bana sorarsanız batı özentisini bırakıp kendi özümüzü yaşatalım diyorum, siz ne dersiniz… Çünkü ben alış veriş merkezlerinde, marketlerde dahi batı müziği dinlemekten bıktım, kendi Türk müziğimiz hani nerede, kaç kişi, dinliyor.Birçok işyerleri,alış veriş merkezlerinin adının çoğu Türkçe değil, çocuklarımız bile birbirine evet değil okey diyor ne oldu bize nereye gidiyoruz.

Sizleri bilmem ama bana kalırsa hiç te iyiye doğru gitmiyoruz. Çünkü modernlik adı altında,batıya özenmekten Türk kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi,gelenek ve göreneklerimizi,özümüzü ,sevgi ve saygıyı unutmak üzereyiz.. Buna asla izin vermemeliyiz. Yeni kuşak bu önemli ve anlamlı değerlerimizi öğrenmeden kendi evlatlarına nasıl örnek olacaklar. Medeniyet batıyı taklit etmekse eğer o zaman ben o medeniyeti istemiyorum..

      Ya siz ?..

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank