content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 Eki

Millet İradesi Yolunda İlerliyoruz

Sevgili okuyucular Cenab-ı Allah ne kadar büyük. Bu dünyada yapılan yanlışlar, işlenen günahlar kimsenin yanına kalmıyor. Yüce Allah herkesin hesabını âhireti de beklemeden bu dünyada görüyor. Her gün olanı biteni değerlendirdiğinizde o kadar çok ibret alınacak olaya rastlıyorsunuz ki... Bu çileli millet 1876'dan beri darbelerin, darbecilerin, zorbaların ve değerlerini hiçe sayanların pençesinde kıvranıp duruyor. 1876'da o muhteşem Osmanlı İmparatoru Abdüllaziz Han'ı şehit eden Mithat Paşa ve Serasker Hüseyin Avni Paşa gibi katillerin âkıbetini bilirsiniz. 1909'da 31 Mart Vak'ası komplosuyla devleti ele geçiren İttihatçı çeteciler, gelmiş geçmiş en büyük Türk hükümdarı Abdülhamid Han'ı tahttan indirirken koskoca imparatorluğun birkaç senede yıkılmasına da sebep olmuştur. Hepsi de bu ihanetlerin bedelini ödemişlerdir.

Cumhuriyet döneminde demokrasiye geçilmesini ve DP'nin art arda kazandığı seçim zaferlerini hazmedemeyen CHP'li darbe provokatörleri 27 Mayıs Darbesini tertip etmişler ve komiteci reziller, Yassıada'daki alçaklarla birlikte millete demokrasi zevkini yaşatan ve memlekete on yıl hizmet eden milletin sevgilisi bir başbakanı ve iki bakan arkadaşını namussuzca şehit etmişlerdir. Bu erazilin şimdi esamisi dahi okunmazken şehit Menderes kalplerimizde yaşıyor. 27 Mayıs'ı yapanlara Allah bin dert vermiş; başroldeki CHP'yi millet hiç affetmemiş ve iktidara getirmemiştir. Başta Cemal Gürsel olmak üzere 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan darbecilerinin de halipürmelali ortadadır.

***

12 Eylül'ün baş darbecileri olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında savcılık darbeyi gerçekleştirmek için ortam hazırladıkları ve darbeyi gerçekleştirdikleri için ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etmiştir. Düşünebiliyor musunuz? Bir zamanların cart curt deyince herkesin önünde eğildiği, postal yalayıcıların idolü, millet iradesinin gasıpı bu kişilerin şimdi 90'lı yaşlarda düştükleri durum hazin olduğu kadar ibret vericidir. Evren'in 96, Şahinkaya'nın 88 yaşına kadar yaşamasının hikmeti şimdi daha iyi anlaşılmaktadır. Düşününce insan kendisini acımaktan alamıyor.

Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlığı da yapmış orgenerallerin rütbelerinin sökülmesi ne kadar acı bir tablodur. Lâkin bu kişiler bunu hak etmiştir. Şahısları hakkında bir peşin hükmümüz yok. Ancak, bir ülkede demokratik rejime kasteden ve meşru seçilmiş rejimlere karşı darbe düzenleyenlerin geç de olsa bedelini ödeyeceği bilinmelidir.

***

27 Mayıs 1960 Darbecilerinin de yargılanması gerektiği görüşümüzde ısrarlıyız. Sanıkların birçoğunun ölmüş olması talebimizi değiştirmez. Çünkü burada önemli olan şahısların durumu değil, 27 Mayıs kepazeliği sırasındaki alçaklıkların tek tek ortaya çıkarılması ve sadece insanımızın vicdanında değil, yargı önünde de hükme bağlanmasıdır.

Artık darbeciliğe yeltenenler, mutlaka sonunda hem bu dünyada hem de öte dünyada hesap vereceğini bilmelidir. Gelecek nesillerin onları nasıl lânetle anacağını ve tarih önünde itham edileceklerini anlamalıdırlar. Daha hayatta iken veya öldükten sonra, isimlerini taşıyan tek cadde, sokak, okul, hatta kışla kalmayacağını hesaplamalıdırlar.

***

Evren, Şahinkaya ve 12 Eylül darbecileri mutlaka mahkûm edilmeli ve rütbeleri sökülmelidir. Ancak, yaşları ve hastalıkları sebebiyle cezaevine gönderilmemeli ve cezalarını evlerinde çekmeleri sağlanmalıdır. Türkiye artık millet iradesi yolunda ilerliyor. Bu yoldan bizi kimse çeviremez. Darbecilerin bunu böyle bilmesi lâzımdır.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank